Select Menu


Σε ένα off-the-record σχόλιο προς τους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος της πρεσβείας Adi Farjon δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων με την Γερμανία.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Βερολίνο δήλωσε πρόσφατα σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να διατηρήσει τη γερμανική ενοχή για το Ολοκαύτωμα, και ότι δεν επιδιώκει την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων.

Η Adi Farjon έκανε τα σχόλια αυτά σε μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση δημοσιογράφων στην πρεσβεία.


«Ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ», δήλωσε ένας δημοσιογράφος που ήταν παρών στην ενημέρωση. «Η εκπρόσωπος είπε ξεκάθαρα ότι αποτελεί ισραηλινό συμφέρον να διατηρηθούν τα γερμανικά αισθήματα ενοχής. Ακόμη δήλωσε ότι χωρίς αυτά, θα ήμασταν απλά άλλη μια χώρα». Άλλοι παρόντες στην εκδήλωση επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου. Κάποιοι πρόσθεσαν ότι ο ίδιος ο πρέσβης του Ισραήλ, Yakov Hadas-Handelsman, ήταν παρών σε κάποιο μέρος της ενημέρωσης, όπως ήταν και άλλοι εργαζόμενοι στην πρεσβεία που δεν μιλούν Εβραϊκά. Ένας άλλος δημοσιογράφος σχολίασε: «Αισθανθήκαμε τόσο άβολα. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας. Καθόμαστε εκεί και τρώγαμε φιστίκια, και πίσω από την εκπρόσωπο υπήρχαν δύο Γερμανίδες που κάθονταν εκεί και δεν καταλάβαιναν ούτε μια λέξη Εβραϊκά - και το προσωπικό της πρεσβείας μας να λέει ότι δουλεύουν για να διατηρήσουν τα γερμανικά αισθήματα ενοχής και ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι η διπλωμάτης ψευδώς κατηγορείται ότι είπε αυτά τα πράγματα.

Αυτό το έτος είναι ένα ειδικό έτος για τις γερμανικές και ισραηλινές κυβερνήσεις, με το Βερολίνο και την Ιερουσαλήμ να συμπληρώνουν 50 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική υποστήριξη στο Ισραήλ φαίνεται επίσης να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών - ιδίως υπό το φως των συνεχιζόμενων μαχών του Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την άρνησή της να δεχτεί προϊόντα που προέρχονται από οικισμούς της Δυτικής Όχθης και το ταραγμένο διπλωματικό κύρος του στον κόσμο.

Αυτή την εβδομάδα, ως μέρος των εορτασμών για την 50η επέτειο, ο Πρόεδρος της Βουλής Norbert Lammert επισκέφθηκε το Ισραήλ. Στην ομιλία του στην Κνεσέτ, την Τετάρτη, ο Lammert δήλωσε ότι η «εντατική φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ένα ιστορικό θαύμα». Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Κνεσέτ, Yuli Edelstein εξήρε τις «ειδικές και έκτακτες » σχέσεις των δύο χωρών, αποκαλώντας τη Γερμανία «έναν πραγματικό φίλο του Ισραήλ».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / www.haaretz.com / davidduke.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top