Select Menu


Προδιαγεγραμμένη  ήταν η πορεία του Αλέξη Τσίπρα από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ελλάδα. Η Αριστερή κυβέρνηση, ήταν αναμενόμενο ότι θα σηκώσει μπαϊράκι στους Ευρωπαίους εταίρους για όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας και τα σκληρότατα μέτρα που θέτουν οι εταίροι επί της τραπέζης.

Αυτό που θέλει να επιτύχει εξ αρχής ο πρωθυπουργός, είναι μια συμφωνία που δεν θα ματώσει τον λαό περισσότερο, αλλά και το ακέραιο της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο δρόμος του όμως είναι πολύ δύσκολος, καθότι, το όλο θέμα δεν έχει να κάνει με την επιτυχία μιας συμφωνίας που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, αλλά με την Ευρώπη να θέλει να ρίξει την ‘’ αντιστασιακή ‘’ Αριστερή κυβέρνηση, πράμα που κάνει το πρωθυπουργό να είναι  παραγκωνισμένος από όλους τους ευρωεταίρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε όλα τα χαρτιά του στο τραπέζι από την αρχή, ευχόμενος ότι θα καταφέρει να τουμπάρει την Ευρώπη, αλλά έκανε ένα τραγικό λάθος, όταν αναφέρθηκε στην Ρωσία, εκβιάζοντας ουσιαστικά, για  συμφωνία, σε ακατάλληλο χρόνο.

Η ολοκλήρωση του τέλους της Εθνικής μας κυριαρχίας τελειώνει με το σύνθημα
‘’ Μένουμε Ευρώπη’’.

Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ συμφωνία εφαρμογής προγράμματος, από καμία αριστερή κυβέρνηση όταν ακόμη, υπάρχει Αμερικάνικη βάση ή εντολή εντός χώρας.

Μας έβαλαν στην Ευρώπη χωρίς ο λαός να ερωτηθεί αν θέλει.

Μας έκλεισαν όλων των ειδών τις παραγωγές που είχαμε, ως ένας από τους σημαντικούς όρους  που είχε βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με απώτερο σκοπό να κάνουμε εισαγωγές για να μας έχουν στο κάδρο.

Μας έβαλαν στο ευρώ και μάλιστα για να αποδειχθεί σωτήριο, υποτίμησαν λίγο καιρό πριν, την δραχμή.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της τωρινής όμως κατάστασης, είναι να σκεφτούμε τι γίνεται από εδώ και πέρα, ποιες θα ήταν οι ουσιαστικές κινήσεις για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ο  πρωθυπουργός αν δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους, με αποτέλεσμα την οριστική ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, το πιο πιθανό είναι να παραιτηθεί σύσσωμη η Ελληνική κυβέρνηση και να τοποθετηθεί μια νέα, υπηρεσιακή,  για να μπορέσει να πάει σε εκλογές στην ημερομηνία που ακούγεται, 2 Αυγούστου.

Αύτη η κίνηση θα θέσει την νυν κυβέρνηση εκτός ευθυνών της  για το τι μέλλει γενέσθαι, και συνάμα θα της δώσει χρόνο πιθανόν, για ανασυγκρότηση και σχεδιασμό.

Δυστυχώς όμως, είναι πολλά τα μέτωπα που ενδεχομένως θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να αντιμετωπίσει στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ.

Οι φοβέρες και οι γεωπολιτικής σημασίας απειλές, που δέχεται η Ελλάδα προκειμένου να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρώπη, είναι υπαρκτές και κατευθυνόμενες όπως πάντα, λαμβάνοντας υπόψη, ότι κάθε φορά, που η Ελλάδα περνάει κρίση στο εσωτερικό της, η γείτονα χώρα ενεργοποιεί τις απειλητικές ορέξεις της, κατευθυνόμενη από ‘’ άλλες’’ χώρες για να εκβιάζει καταστάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η τακτική που δείχνει ότι ακολουθεί όσον αφορά το μέλλον της πατρίδας μας, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκατομμυρίων ανέργων και ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης, προσμένοντας ένα καλύτερο αύριο. Το δικό μας αύριο.

Να φοβάσαι αυτόν που δεν έχει να χάσει τίποτα!

Παπαδόπουλος Στράτος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top