Select Menu


Αν αυτό είναι το δίδαγμα που σήμερα εκπέμπουμε στους νέους, δε χρειαζόταν να γίνουμε 60 και βάλε για να το πούμε! Φτάνανε και τα 18.

Με την ευκαιρία, ο Αίσωπος, το είπε αλλιώς: Ἀλώπηξ λιμώττουσα, ὡς ἐθεάσατο ἀπό τινος ἀναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους, ἠβουλήθη αὐτῶν περιγενέσθαι καὶ οὐκ ἠδύνατο. Ἀπαλλαττομένη δὲ πρὸς ἑαυτὴν εἶπεν· "Ὄμφακές εἰσιν." Οὕτω καὶ τῶν ἀνθρώπων ἔνιοι τῶν πραγμάτων ἐφικέσθαι μὴ δυνάμενοι δι' ἀσθένειαν τοὺς καιροὺς αἰτιῶνται! (εδώ).

Άραγε να φαντάζει τούτη η εξαγγελία, σαν πρωτοπορεία ή επαναστατικότητα; Αλήθεια, πρωτοπορεία κι επαναστατικότητα σε τί;

Μα στο ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί το να είσαι καλός, στην Ελλάδα σήμερα! Γιατί αλλιώς δεν θα είμαστε ίσοι. Κι αυτό είναι αντιδημοκρατικό! Και μάλιστα να καταργηθεί κάθε δυνατότητα να γίνεις καλύτερος. Πρέπει να μην έχει κανείς τη δυνατότητα, αν έχει κάποιο μαθησιακό ή γνωστικό χάρισμα, να το καλλιεργήσει περισσότερο! Γι' αυτό θα αρχίσουμε από τα πρότυπα σχολεία. Αντί να τα επεκτείνουμε σε κάθε νομό, θα τα κλείσουμε όλα! (Χωρίς να το έχουμε καταλάβει καταργήσαμε τον αντιδημοκρατικό δαρβίνο, κι έχουμε ήδη αρνηθεί τη δημιουργία!).

Έχουμε πια, αναγνωρισμένα προνόμια, ιδρύματα και κονδύλια για πολλές και διάφορες εξαιρετικότητες! Και για κάθε δραστηριότητα! Εκτός από τα παιδιά με μαθησιακά και γνωστικά χαρίσματα: Έχουμε για τους φίλους των παιδιών με προβλήματα πάσης φύσεως, για τους με ιδιαίτερες ικανότητες, για τους με ιδιαίτερες διαστροφές, για τους αποκλίνοντες, για τους συγκλίνοντες, για τους γατόφιλους, κυνόφιλους, κλπ. ζωόφιλους, ακόμη και για τη διατήρηση αμεταβλήτου του πάσης φύσεως και οπωσδήποτε αποκτηθέντος «λαϊκού» (=πελατειακού) κεκτημένου!

Δυστυχώς! Εδώ και χρόνια, απαξιώνεται συστηματικά, αυτό που ιστορικά γινόταν εδώ από πάντα. Δηλαδή, άνθρωποι που είχαν τη φιλοδοξία να συμβάλλουν στο να προοδεύει η πατρίδα και ο λαός, να προβαίνουν σε χορηγίες ώστε να ιδρύονται σχολεία, και να επιβραβεύονται επιδόσεις και σπουδές.

Φυλλορόησε πια, κι εξέπεσε εντελώς ετούτη η καλή συνήθεια, άνθρωποι με γνώση, εμπειρία και μέσα, να θέλουν το καλό της πατρίδας. Συνήθως πια, θέλουνε να επωφεληθούνε, με την ευκαιρία κάποιας σχεσης με την πατρίδα (θέση, φοροαποφυγή, επιχειρηματική εξάρτηση, βόλεμα, κλπ). Άλλα γίναν σήμερα τα προτάγματά μας.

Δεν μπορεί, αυτό το πράγμα (η ρετσινιά της αριστείας), να είναι σπουδαία ανακάλυψη. Ως άποψη, είναι εξεταστέα υπό την βάσανο της λογικής. Ως πολιτική απόφαση, είναι εξεταστέα υπό την βάσανο της κοινωνικής συναίνεσης και την προοπτική της μακροπρόθεσμης κοινωνικής της απόδοσης, δηλ. την πολιτική της προοπτική. Ως έκφραση ατομικής, δηλαδή εσωτερικής και προσωπικής, στάσης η άποψη αυτή δεν μπορεί να περιαφθεί τον τύπο ρυθμιστικής του βίου απόφασης και να λάβει νομική διάσταση ώστε να διέπει ολόκληρη την κοινωνία και το μέλλον της! Επί τέλους, ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία!

Η κατάργηση των εξαιρετικών εκπαιδευτηρίων, αν δεν εξυπηρετεί κάποιο μακρόπνοο πρόγραμμα αποδόμησης της δυναμικής της Ελληνικής κοινωνίας, υπηρετεί οπωσδήποτε, την εξίσωση -προς τα κάτω- του επιπέδου της παιδείας που παρέχεται στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, ο χειρότερος εχθρός μας, δεν πια οι δανειστές και οι επίβουλοι εχθροί μας, αλλά εμείς οι ίδιοι, και οι ανίδεοι, αδιάφοροι κι επικίνδυνοι εαυτοί μας!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top