Select Menu



Χτες βράδυ, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ήταν αυτό που περίμενε να αισθανθεί ο λαός, μετά από εκλογές. Ανακούφιση, ελπίδα, προοπτική. Αξιοπρέπεια, ασφάλεια, εθνική υπερηφάνεια.

Οι χτεσινοβραδυνές δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν θεραπευτικές της μοναξιάς και της απελπισίας, που μας είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνητικές πολιτικές. Οι δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού, από μόνες τους, κατήργησαν μαζί, και ψυχιάτρους και ψυχολόγους, και όλες τις γραμμές βοήθειας!  Μας έκαναν να αισθανόμαστε πως δεν χρειάζονται πια! Χαράζει! φωτίζει!

Αλλά, δεν μας έστειλαν για ύπνο. Άφησαν και μικρές χαραμάδες, για επαγρύπνηση. Δεν θα εφησυχάσουμε.

Όμως τέρμα η γκρίνια. Ας την αφήσουμε στους μίζερους, στους κακόμοιρους. Στους μεμψίμοιρους, και ανικανοποίητους ακόμη και από την αποφασιστικότητα και την τόλμη της σημερινής μας Κυβέρνησης! Ας την αφήσουμε σ' εκείνους που είχαν ήδη εφησυχάσει και αρκεσθεί στην ίδια αυτών αντιπαραγωγική και ολική πολιτική ανικανότητα.

Τέρμα η γκρίνια, γιατί πρέπει να γίνει δουλειά. Και να ασκηθεί πολιτική, προς πάσαν κατεύθυνση. Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Συστηματικά και οργανωμένα.

Και μην ξεχνάμε: Ο Ελληνικός τρόπος έχει ανακούφιση. Ταπεινότητα και αλύγιστο δημιουργικό φρόνημα.

Η δύση και οι φίλοι της, με τη γαλαντομία τους, έχουν την απεριόριστη οικονομική συνεργασία και άνεση να εργάζονται στο να λυγίσουν το φρόνημά μας.

Εμείς όμως ξέρουμε, από την ιστορία μας, ότι το αλύγιστο φρόνημα μπορεί και να αλλάξει τα πράγματα.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί από εδώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top