Select Menu


Προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους επενδυτές ομολόγων ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν «βλέπει» το πρακτορείο Bloomberg, «καθώς πλησιάζει πιο κοντά στην ανάληψη της εξουσίας»

Σε σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει πιο συμβιβαστική, καθώς δεσμεύεται να διατηρεί ισοσκελισμένο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γίνεται αναφορά και στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και ειδικότερα στην αποστροφή: «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα ελλείμματα. Δεν θέλουμε νέα δάνεια». 

Αν και πολλοί αναλυτές αμφισβητούν τους υπολογισμούς που βρίσκονται στη βάση της διπλής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ -της νέας δέσμευσής του που αφορά στον προϋπολογισμό και της παλαιότερης υπόσχεσης για την κατάργηση της λιτότητας- «λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας κρύβει ένα σχέδιο που θα βυθίσει τη χώρα ξανά σε οικονομικό χάος».

Σύμφωνα με το Bloomberg, κεντρικό στοιχείο του σχεδίου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δέσμευσή του ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των ιδιωτών επενδυτών. «Το χρέος που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές δεν θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης», δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική Γιάννης Μηλιός.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πεισθεί από την οικονομική πραγματικότητα να σεβαστεί τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο ευρώ»,παραπέμποντας σε δήλωση αξιωματούχου της Ε.Ε. που εκτίμησε ότι «ενδεχομένως θα μπορέσει να επιτύχει περισσότερα από τον κ. Σαμαρά όσον αφορά τη φορολόγηση των πλουσίων».

Άλλος αξιωματούχος, με έδρα το Βερολίνο δήλωσε στο Bloomberg ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιδράσει σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αναμένει ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί το στάτους κβο».

jimmy278 με πληροφορίες απο ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top