Select Menu


Ρώσοι και Νοτιοκορεάτες επιστήμονες δουλεύουν εντατικά και από κοινού πάνω στη δυνατότητα κλωνοποίησης μαμούθ!

Αυτό προκύπτει από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Γιακούτια της Σιβηρίας, όπου λειτουργεί το εργαστήριο του μουσείου των μαμούθ, του Βορειοανατολικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι επιστήμονες έδειξαν στο Ρώσο πρόεδρο τα σημαντικότερα ευρήματα των προϊστορικών αυτών ζώων, από τα οποία ξεχωρίζει η σπουδαία ανακάλυψη μουμιοποιημένου μαμούθ σε σχεδόν άριστη κατάσταση, το 2013, από τους επιστήμονες του μουσείου. Πρόκειται για θηλυκό μαμούθ το οποίο έζησε πριν από 43,5 χιλιάδες χρόνια και πέθανε από ατύχημα και όχι από πείνα, σε ηλικία περίπου 80 ετών. Το εντυπωσιακό είναι ότι διατηρήθηκαν δέρμα, τρίχες, ακόμη και αίμα του ζώου, ενώ στο στομάχι του βρέθηκε ακόμη και η πρασινάδα του τελευταίου γεύματός του.

Ο Πούτιν ενδιαφέρθηκε να μάθει αν αυτά τα ευρήματα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση κλωνοποίησης και η απάντηση των επιστημόνων ήταν ότι ήδη δουλεύουν μαζί με τους νοτιοκορεάτες προς αυτή την κατεύθυνση.

crashonline

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top