Select Menu


Η Ελλάδα παρά το υπέρογκο και άδικο χρέος της απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για την δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν:

124 χώρες «Ναι»
11 «Όχι»
41 αποχή - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στην ψηφοφορία απείχαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσηςεκτός της Γερμανίας και της Βρετανίας, της Φινλανδίας και της Τσεχίας που μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία ψήφισαν αρνητικά. Με λίγα λόγια η Ελλάδα συντάχτηκε με τα κράτη που δεν επιθυμούν την προστασία του δημόσιου χρέους από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Την απόφαση του ΟΗΕ χαιρέτισε η Αργεντινή που έχει σοβαρούς λόγους με τους ανοιχτούς λογαριασμούς της με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Οι ΗΠΑ διαφώνησαν με το σκεπτικό ότι η ψήφιση ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης των κρατικών χρεών θα προκαλούσε οικονομική ανασφάλεια που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ανεπτυγμένες χώρες. Εξάλλου, όπως ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπός τους, υπάρχει ήδη μηχανισμός υποστήριξης των κρατών που βρίσκονται σε δυσκολία και αυτός είναι το ΔΝΤ.

Και η Ελλάδα που έχει ζήσει από πρώτο χέρι την καλοσύνη του μηχανισμού υποστήριξης που ονομάζεται Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απείχε της ψηφοφορίας, ουσιαστικά καταψηφίζοντας.

Πόσο υπόδουλοι είναι τελικά στα ξένα συμφέροντα; Πόσο ανθέλληνες αλλά και απάνθρωποι;

Η είδηση αυτή φυσικά επισημάνθηκε μόνο από πολύ λίγες ιστοσελίδες και μέλη των κοινωνικών δικτύων.

olatanea.allnewz.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top