Select Menu


Η σημερινή κρίση στην Ευρώπη παρουσιάζει ομοιότητες με την αντίστοιχη του 1937, μετά το Κραχ του 1929, ισχυρίζεται ο αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Τζ. Σίλερ

Οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί και πολλοί είναι απελπισμένοι, ενώ εκφράζουν φόβο για το μακροπρόθεσμο οικονομικό τους μέλλον.

Η απελπισία και η δυσαρέσκεια από τη διεθνή οικονομική κρίση έχει χαρακτηριστεί ως το «νέο φυσιολογικό». Η απελπισία μετά το 1937 οδήγησε στην εμφάνιση παρόμοιων νέων όρων και τότε, όπως η «κοσμική στασιμότητα», που αναφέρεται στη μακροπρόθεσμη οικονομική δυσπραγία.

Εκτός από τον όρο «κοσμική στασιμότητα» εμφανίστηκε και ο όρος «υποκαταναλωτισμός» για να εκφραστεί η απαισιοδοξία που ενισχύει την αδύναμη οικονομία, αλλά επίσης δημιουργεί θυμό, μισαλλοδοξία και δυναμική για βία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η δυσαρέσκεια οδήγησε στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία

Σχετικά με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, Ο οικονομολόγος επισημαίνει ότι αντίστοιχες συνθήκες διαφαίνονται στην Ευρώπη σήμερα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο παράδειγμα της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η ακολουθούμενη πολιτική των κυρώσεων, επισημαίνει, μπορεί να παράγει ύφεση σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν δυστυχισμένοι Ρώσοι, δυστυχισμένοι Ουκρανοί και δυστυχισμένοι Ευρωπαίοι και θα μειωθεί η εμπιστοσύνη στους ειρηνικούς δημοκρατικούς θεσμούς.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top