Select Menu


Με αφορμή το γεγονός ότι ο δήμιος του αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ,ο οποίος και προέβη στον αποκεφαλισμό του, φαίνεται λόγω της προφοράς του να είναι Βρετανός, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις αρχές στη Μ.Βρετανία, συγκεντρώσαμε έναν κατάλογο με τους Βρετανούς τζιχαντιστές που γνωρίζουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως είχαμε αναφέρει σε παλιότερη ανάρτησή μας, τουλάχιστον 500 Βρετανοί βρίσκονται σε Συρία και Ιράκ, ενώ δεν είναι λίγοι και οι Αμερικανοί που έχουν εγκαταλείψει την Αμερική και τον παλιό τρόπο ζωής τους για να ενταχθούν στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους.
Ακολουθεί ο κατάλογος με τους Βρετανούς τζιχαντιστές:

- Nasser Muthana, 20 ετών, από το Cardiff, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία και δημοσιεύει φωτογραφίες σε λογαριασμό στο twitter από βόμβες με την εξής λεζάντα: "So the UK is afraid I come back with the skills I've gained".

- Aseel Muthana, 17 ετών, αδερφός του Nasser, που βρίσκεται επίσης στη Συρία, ο οποίος και είχε δηλώσει πως ''Η Τζιχάντ αποτελεί υποχρέωση".

-Reyaad Khan, 20 ετών, από το Cardiff, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε βίντεο που γυρίστηκε στη Συρία με σκοπό τον προσηλυτισμό κι άλλων νέων.

-Abdul Raqib Amin, πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 26, μεγάλωσε στο Aberdeen,έχει εμφανιστεί σε βίντεο προσηλυτισμού,αλλά φέρεται να έχει σκοτωθεί πριν από λίγες εβδομάδες σε μάχη με επίλεκτη ομάδα του Ιρακινού στρατού.

-Abu al-Dujana Muhjahir, 19 ετών,από το Portsmouth, νεοσύλλεκτος, ο οποίος φέρεται να ανακοίνωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θάνατο του Abdul Raqib Amin.

-Muhammad Hammidur Rahman,πρώην εργαζόμενος στην Primark, επίσης από το Portsmouth, ο οποίος φέρεται να πέθανε στη Συρία αρχές Αυγούστου. Στο twitter έγραψε ότι: "called by God to help Muslims being killed by President Bashar al-Assad."

- Salma and Zahra Halane, δίδυμες, ετών 16, οι οποίες ταξίδεψαν από το σπίτι τους στο Manchester στη Συρία μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας τους να επιστρέψουν σπίτι. Τα κορίτσια λέγεται ότι είναι βαθιά θρησκεύομενα, ενώ στους λογαριασμούς τους στα social media παρουσιάζονται να χρησιμοποιούν όπλα.

-Jafer Deghayes, 16 ετών, Amer Deghayes, 20ετών και Abdullah Deghayes, 18 ετών, αδέρφια από το Brighton που ταξίδεψαν για να πολεμήσουν στη Συρία με το Ισλαμικό Κράτος. Ο Abdullah Deghayes φέρεται να έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο που μας πέρασε.Ο πατέρας τους, Abubakr Deghayes δηλώνει ότι τα παιδιά του ταξίδεψαν αρχικά στην περιοχή για ανθρωπιστικούς λόγους για την παροχή βοήθειας, αλλά αποφάσισαν να πολεμήσουν εναντίον του καθεστώτος του Bashar Al-Assad.

-Abu Muhadjar,ο οποίος μαζί με άλλους 20 νεαρούς Βρετανούς φέρεται να αγωνίζεται στη Συρία από τον περασμένο Οκτώβριο. Είχε μάλιστα δηλώσει σε ξένο ανταποκριτή: "I grew up in a fairly nice area. I come from a decent close-knit family. My family do know where I am and what I'm doing".

- Abu Sumayyah Al-Britani άφησε τη Μ.Βρετανία πριν έναν χρόνο για να ενταχθεί όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στους κόλπους του ''ιερού πολέμου'' ενώ μιλώντας από ένα internet cafe στην περιοχή Idlib, βορειοδυτικά της Συρίας, δήλωσε ότι το στρατόπεδο εκπαίδευσης είναι πολύ διασκεδαστικό.

- Πέντε νέοι που τα ονόματα τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πιστεύεται ότι έχουν επιβιβαστεί σε πτήση από το Μάντσεστερ προς Αντάλια αυτό το μήνα με το πρόσχημα της συμμετοχής σε πρόγραμμα διακοπών, οι οποίοι και μέσα από τα Τουρκικά σύνορα εντάχθηκαν στις γραμές του Ισλαμικού κράτους.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top