Select Menu


Σήμερα, Σάββατο 23/8/2014 και έμπλεος εθνικής υπερηφάνιας σας πληροφορώ πως το ''δημόσιο χρέος'' της Ελλάδας μόλις ξεπέρασε το φράγμα των 350 δις ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.nationaldebtclocks.org

Nα πούμε εδώ πως η ανωτέρω ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως λαμβάνει στοιχεία από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις των κρατών με των οποίων το ''δημόσιο χρέος'' τους ασχολείται.

Επίσης, αναφέρεται πάντα στο φανερό ''δημόσιο χρέος'' και δεν λαμβάνει υπ' όψιν της τα swaps (ανταλλαγές ομολόγων) και άλλα μαγειρέματα που συνηθίζουν τα κράτη στην προσπάθεια τους να κρύψουν ''χρέος''.

Η (παρόμοια ) ιστοσελίδα του Economist (www.economist.com/global_debt_clock ), την ίδια στιγμή υπολογίζει το ''χρέος'' μας στα 311 δισ. δολάρια .... Σ' αυτό το νόμισμα το υπολογίζει αυτή , για όλα τα κράτη με τα οποία ασχολείται ....

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους ( ΟΔΔΗΧ ) έχει μείνει στο υπ' αριθμ. 73 ''δελτίο δημ. χρέους'' της 31/3/2014 , που εμφανίζει το ''χρέος'' μας στα (περίπου) 320 δισ. ευρώ , παρόλο που είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να εκδίδει ''δελτίο δημ. χρέους'' κάθε τρεις μήνες.
www.pdma.gr/public-debt-gr

Αντιλαμβάνομαι πως η ούτως καλούμενη ''ελληνική κυβέρνηση'' έχει κάθε λόγο να μην γίνεται καμία συζήτηση , από κανέναν , επί του θέματος.

Αυτό που με εξοργίζει είναι πως την ίδια τακτική ακολουθεί και η ''αντιπολίτευση'' , ιδίως η ''αξιωματική'' , και αναρωτιέμαι εάν εγώ, ο τελευταίος των τελευταίων, κυριολεκτικά , μπορώ με λίγο ''ψάξιμο'' στο διαδύκτιο να βρω αυτά τα στοιχεία, δεν κάνει το ίδιο (κυρίως) ο ΣφΥΡΙΖΑ και δεν αναδυκνίει το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα .

Μου δίνεται έτσι το δικαίωμα να ισχυριστώ πως (ο ΣφΥΡΙΖΑ ) τα έχει κάνει πλακάκια , όπως λέμε στην καθομιλουμένη, λοιπόν ....

Τέλος, όπως λέμε στο χωριό μου, ........με τσ' υγείες μας ! ....

Στέλιος Μανιάς

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top