Select Menu


Η ανακοίνωση από πρωθυπουργικό γραφείο ότι ο τέως διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας του υπουργείου Βιομηχανίας Τουρισμού και Ενέργειας της Κύπρου, Σόλων Κασίνης, τοποθετείται σε θέση συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, για θέματα ενεργειακού προγραμματισμού, έγινε δεκτή με θετικό τρόπο από την αγορά, που είδε πίσω από την απόφαση αυτή, ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, στην προώθηση των κρίσιμων ενεργειακών θεμάτων.

Για την πρόθεση του πρωθυπουργού είχε ενημερωθεί εδώ και αρκετό διάστημα αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος άλλωστε έχει συνεργαστεί και ο ίδιος με τον Σόλωνα Κασίνη στην προσπάθεια του να προωθήσει την υπόθεση των ερευνών υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο.

Ο Σόλων Κασίνης, Χημικός Μηχανικός, με πτυχίο Business Studies και Δίπλωμα Marketing, είναι ο άνθρωπος που ηγήθηκε από το 1977 μέχρι πρόσφατα, των προσπαθειών της Κύπρου να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης, που έφεραν τα γεωτρύπανα της Noble Energy στο οικόπεδο 12.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα παράμετρος της επιλογής Σαμαρά, είναι το ότι φαίνεται να επιλέγει να δώσει ώθηση στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, δηλαδή των χωρών που πρωτοστατούν στην προσπάθεια για ανάδειξη της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, ως μιας κύριας πηγής τροφοδοσίας της ΕΕ μελλοντικά, με φυσικό αέριο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top