Select Menu


Άλλη μια συγκλονιστική ιστορία εθνικής καταστροφής που φέρνουν στο φως οι eurosceptics.GR

Το ξύλινο αλιευτικό σκάφος “Αθανάσιος Γ” προστέθηκε στην μεγάλη λίστα των “θυμάτων” του εκσυχρονισμού και του εξευρωπαϊσμού της χώρας μας.

Μέσα από ολιγωρία των ελλήνων ευρωβουλευτών και των επιτετραμμένων βλ: Επίτροπος θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας Μαρία Δαμανάκη φτάσαμε στο αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο ελληνικός αλιευτικός στόλος με εντολές της ΕΕ.

Οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δίνουν το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να αποσύρει την άδεια αλιείας του σκάφους και να αλλάξει την χρήση του κρατώντας το σκάφος τους ως εθνικό απόθεμα αλλά για να μην έχει η χώρα καμιά δυνατοτητα τον υποχρεώνουν να καταστρέψει ολοσχερώς το σκάφος του.

Σκάφη που μεγάλωσαν γενιές και οικογένειες και που θα μπορούσαν να κρατήσουν την χώρα όρθια σε μια δύσκολη στιγμη διαλύονται και μαζί τους χάνεται η ναυτική παράδοση της Ελλάδας που μετατρέπεται σε Τομέα ανεργίας ερήμωσης και μετά προορισμός αγορές εξοχικών κατοικιών και διακοπών.

Η αλυσίδα που μας ενώνει με το παρελθόν του λαού μας και μας κρατάει για να μην χαθούμε στην δίνη της παγκοσμιοποίησης, αποδυναμώνεται κάθε φορά που ένα τέτοιο σκάφος καταστρέφεται. Πολλές θα ήταν οι χρήσεις που θα μπορούσε να υπηρετήσει το “Αθανάσιος Γ” αν δεν ήταν απαραίτητη η καταστροφή του. Πόσο χρήσιμο θα ήταν να μετατρεπόταν αυτό το σκάφος σε επισκέψιμο για το κοινό ώστε να μπορούν να μαθαίνουν μικροί και μεγάλοι, λεπτομέρειες για την δύσκολη ζωή των ψαράδων των νησιών μας ? Η μήπως δεν θα ήταν μοναδική εμπειρία για τους ξένους τουρίστες της χώρας μας να δουν από κοντά ακόμα και να κάνουν βόλτα με ένα παραδοσιακό καραβόσκαρο σαν το “Αθανάσιος Γ” ?

Δυστυχώς ο λαός μας υπο αντιπροσωπεύται στην ΕΕ κυρίως γιατί άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά ολιγωρούν κάνοντας απλά δημοσιές σχέσεις για αυτό και τα εγκλήματα κατά της παράδοσης και την οικονομιας μας θα συνεχίζονται μέχρι να σβηστεί ολοκληρωτικά. Αν όμως έστω και αργά καταλάβουμε ποιο είναι τελικά το συμφέρον μας και παλέψουμε για αυτό τότε θα πάψουν σκάφη σαν το “Αθανάσιος Γ” από την Λυγιά της Λευκάδας Βιοτεχνιες και βιομηχανίες αγροτικές εκμετάλλευσεις να οδηγούνται στην καταστροφή και στην ερήμωση

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top