Select Menu

Η Χρυσή Αυγή δικαιώθηκε.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια να κριθεί εγκληματική οργάνωση και να εξαρθρωθεί από την συντεταγμένη πολιτεία κατέπεσε.

Η αποφυλάκιση των περισσότερων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία είχε στηθεί το κατηγορητήριο και επίσης αποδεικνύει ότι τα κίνητρα ήταν πολιτικά.

Μόνο από το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εξήχθησαν τα πραγματικά συμπεράσματα.

Δεν μπορεί σε 9 σελίδες εκ των οποίων οι 3 πρώτες ήταν θεωρητικές και οι δύο τελευταίες τα ονόματα που συνελήφθησαν δηλαδή σε καθαρές 5 σελίδες να χαρακτηρίζεται εγκληματική – παραστρατιωτική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.

Μέλει να αποδειχθεί τι θα πράξει η δικαιοσύνη και στην περίπτωση του Ν. Μιχαλολιάκου ο οποίος σήμερα απολογείται.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, αντίθετα, μετά τις απολογίες τους οι  Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Στον Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε και στους Παναγιώταρο και Μίχο.

Οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι αναχώρησαν αμέσως μαζί με ταξί από την Ευελπίδων. Βγαίνοντας φώναζαν «Ζήτω η Δημοκρατία σας», σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους πλησιάσουν.

Μπαίνοντας στο ταξί ο Ν. Μίχος φώναξε ότι «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» ενώ ο Παναγιώταρος προειδοποίησε ότι «θα τα πούμε το απόγευμα».

Στην Ευελπίδων μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκαν για να απολογηθούν πέντε στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί.

Οι απολογίες

Ολονύχτιες απολογίες για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλ.Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ακολούθησε η απολογία του Γ.Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης και στη συνέχεια εκείνη του Ν. Μίχου. Στις μαραθώνιες απολογίες και οι τέσσερις κράτησαν την ίδια γραμμή αρνούμενοι το βαρύ κατηγορητήριο ενώ έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, ανακριτές και εισαγγελείς θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν ή όχι στην προφυλάκισή τους. Η συνεδρίασή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι απολογίες των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού, Μίχου

Ολοκληρώθηκε μετά από επτά ώρες η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος υποστήριξε ότι διώκεται πολιτικά διότι η Χρυσή Αυγή με την φημολογούμενη υποψηφιότητά του για δήμαρχος της Αθήνας θα έπαιρνε μεγάλα ποσοστά και ήθελαν να τον «κοντύνουν». Πρόσθεσε ότι το όνομά του δεν αναφέρεται σε μία τηλεφωνική συνομιλία και ότι δεν υπάρχει στοιχείο σε βάρος του. Μάλιστα ο δικηγόρος του κ. Παύλος Σαράκης (διεγράφη την Δευτέρα από την Νέα Δημοκρατία) φέρεται να δήλωσε ότι, μετά την απόφαση των ανακριτών για τον πελάτη του, «επιφυλάσσει μία έκπληξη για τον πρωθυπουργό».

Ερωτώμενος για τα οικονομικά της οργάνωσης αρνήθηκε ότι χρηματοδοτείται από οποιονδήποτε επιχειρηματία. Απανωτές ερωτήσεις δέχτηκε για το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Διέψευσε κατηγορηματικά, κυρίως όσα είπε για τάγματα εφόδου ο προστατευόμενος μάρτυρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υποστηρίζοντας ότι είναι μειωμένης ηθικής, πρώην στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι πληρώθηκε από τη δημοσιογράφο του σταθμού που πήρε τη συνέντευξη και ότι είχε εκδιωχθεί από την Χρυσή Αυγή.

Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε στον εισαγγελέα Βουρλιώτη μάρτυρας, δήλωσε ότι είναι πλαστό και ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2012 στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου και κατά συγκυρία υπογράφετε ως νόμιμο από την σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Δριμεία επίθεση έκανε εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών οι οποίοι, κατ΄αυτόν, για κομματικούς λόγους ρίχνουν λάσπη στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Για τις συνομιλίες που τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τέτοια τάγματα, ούτε ο ίδιος έχει τέτοιο ρόλο και όταν ρωτήθηκε πώς γνώριζε μια γυναίκα που εμφανίζεται στις συνομιλίες να τον χαρακτηρίζει εκπαιδευτή ταγμάτων εφόδου απάντησε «προφανώς με είδε στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος».

Στις τρεισήμισι τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου , η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες. Και αυτός ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ακολούθησε τη γραμμή του Ηλία Κασιδιάρη. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.
Προσαγόμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα»

Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο ενώ χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε και η απολογία του βουλευτή Γ. Λαγού. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι τα απανωτά τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν για να ενημερωθεί για το τι είχε γίνει, δεν είχε την παραμικρή ιδέα, μίλησε για πολιτική δίωξη, ενώ αναγνωρίζει μόνο το καταστατικό του 2012.

Λίγο πριν τις 9:30 πμ ολοκληρώθηκε η απολογία του Ν. Μίχου, ο οποίος κράτησε την ίδια γραμμή αρνούμενος τα πάντα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Η διώξή μου είναι πολιτική. Δεν έχω συμμετάσχει σε σύσκεψη που λένε ότι έγινε πριν τα επεισόδια στο Πέραμα. Εγώ είμαι βουλευτής Ευβοίας και δεν εχω σχέση με το Πέραμα».

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση

Μετά τον κατηγορούμενο Δήμο Φραγκάκη και ο Σταύρος Σαντοριναίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και φερόμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρος Στέφας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται ως περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ οι δύο που απολογήθηκαν υποστήριξαν ενώπιον των ανακριτών ότι δεν έχουν καμία σχέση, οργανωτική και ιδεολογική, με τη Χρυσή Αυγή.

Οι ανακριτές με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προφυλακίσεων τους άφησαν ελεύθερους αφού νωρίτερα τους επέβαλαν περιοριστικούς όρους.

Και στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπροσθέτως στον δεύτερο η υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μηνιαίως.

Η δικηγόρος του Δήμου Φραγκάκη Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα τόνισε: «Ο πελάτης μου αρνήθηκε κάθε σχέση με την οργάνωση όχι μόνο ως μέλος αλλά και ως ψηφοφόρος. Το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει είναι ένα τηλεφώνημα από συγκατηγορούμενο συγγενή του τρεις ώρες πριν από το περιστατικό. Είμαι χαρούμενη που την υπόθεση χειρίζονται δύο ικανότατοι ανακριτές οι οποίοι δεν ερευνούν φρονήματα αλλά μόνο τα στοιχεία».

Να λοιπόν γιατί χτύπησαν οι σειρήνες με την αποφυλάκιση Κασιδιάρη… για να μπουν οι δημοσιογράφοι στα καταφύγια...






Πάγωσε και το Μαξίμου -Εξαλλος ο Σαμαράς με Αθανασίου-Δένδια

Σε αναστάτωση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση των ανακριτών να αφήσουν ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους, τους τρεις βουλευτές της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Πηγές από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους για τους υπουργούς Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια που καλλιέργησαν προσδοκίες στην ελληνική κοινή γνώμη, όλο το τελευταίο διάστημα, ότι μετά τις χειροπέδες έρχεται προφυλάκιση και ότι τα στοιχεία είναι «δεμένα».

Είχαν διαβεβαιώσει τον Πρωθυπουργό ότι τα στοιχεία ήταν «δεμένα»

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε μάλιστα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους δύο υπουργούς, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, και τον είχαν διαβεβαιώσει ότι οι συλλήψεις της ηγεσίας της ΧΑ και η εμφάνισή τους με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ κρίνεται επιβεβλημένη γιατί τα στοιχεία είναι «δεμένα».
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μάλιστα, επέκριναν δημόσια όσους νομικούς και συνταγματολόγους εξέφραζαν αμφιβολίες τις προηγούμενες ημέρες κατά πόσον τα στοιχεία είναι τόσο ατράνταχτα εναντίον των ηγετικών στελεχών της ΧΑ που να δικαιολογεί αυτό το αστυνομικό και δικαστικό τσουνάμι.

Σαμαράς από τις ΗΠΑ: Βάλαμε την ηγεσία της ΧΑ φυλακή

Μόλις χθες ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε νέο μήνυμα κατά του εξτρεμισμού υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του έχει την πολιτική βούληση για να κάνει κάτι τέτοιο πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics που έγινε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή». Ο κ. Σαμαράς όμως είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τότε προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες;

Πάσχει η πολιτικο-επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και κάνει λόγο για «σόου με χειροπέδες».

Γράφει ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter:
Dim. Papadimoulis ‏@papadimoulis9m
Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες; Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση απο την Κυβέρνηση, πάσχει.

Eγκαταλείπει την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ;

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ μετά το φιάσκο με την απελευθέρωση της Χρυσής Αυγής. Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για τρομακτικές ευθύνες των Σαμαρά-Δένδια ενώ πάνε ακόμη πιο μακριά και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ντηλάρισμα της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. Ετοιμάζονται δε να ζητήσουν την παραίτηση του Νίκου Δένδια! Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές!


Επιμέλεια:www.logiosermis.net
Πληροφορίες απο iefimerida.grkourdistoportocali.com, ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top