Select Menu


Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Συζητήσεις επί συζητήσεων, οδυρμός επί οδυρμού, ανακυκλωμένες συζητήσεις από όλους. Οι μεν να επικαλούνται τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας και οι δε να «καταγγείλουν» το μνημόνιο.

Σπαταλάμε φαιά ουσία και πλατειάζουμε ασκόπως, τη στιγμή που τα πράγματα είναι απλούστερα των συζητήσεων αυτών.

Πολιτικές αναλύσεις και σοβαρές προσεγγίσεις δε γίνονται, από τη στιγμή που όλο αυτό που γίνεται στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια είναι κανονική αλητεία, ωμός σαδισμός και άνευ προηγουμένου προσβολή της στοιχειώδους κοινής λογικής και των βασικών κανόνων αριθμητικής.

Ειλικρινά, θεωρώ τον ορισμό της «ματαιοδοξίας» να ερμηνεύω και να αναλύω τις τρέλες που λένε τα «στουρναράκια», τα «βρουτσάκια» και τα «βενιζελάκια» που ασκούν (;) εξουσία στη χώρα. Θεωρώ ανυπόληπτους και θρασύδειλα νανάκια όσους αγωνιούν αποκλειστικά και μόνο για την ταχύτερη εφαρμογή της μεγαλύτερης ληστείας που έγινε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία, με θύμα το σύνολο της κοινωνίας.

Εξίσου ακατανόητες είναι οι δήθεν «αγωνίες» όσων αντιστέκονται με εικοσιτετράωρες και σαρανταοκτάωρες και λοιπές στάσεις εργασίες κλαδικών σωματείων που διεκδικούν την «εξαίρεσή» τους απ' την εκτέλεση στον τοίχο. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να αντισταθεί στη διεφθαρμένη δημοκρατία –πριν ανακυλήσει σε κανονικό φασισμό, άνευ Κασιδιάρη- ας αφήσει τα κελεύσματα περί «αντίστασης» τύπου συνδικαλιστικής αφύπνισης και τις σπαραξοκαρδίτικες εξομολογήσεις των «προσωπικών» δραμάτων του καθενός στα πρωινάδικα του ...Αυτιά!!!

Ας βγει με παρρησία κάποιος να προτείνει τη μία και μοναδική άμυνα του πολίτη. Αράξτε, ηρεμήστε, χαλαρώστε μακριά από εντάσεις και γκρεμίστε τον «κανίβαλο» κάνοντας το αυτονόητο. Σταματήστε να πληρώνετε!!! Χωρίς επεισόδια, χωρίς χημικά, χωρίς εκνευρισμό, χωρίς πρόταξη του «προσωπικού δράματος», σταματήστε να τους δίνετε τα τελευταία χρήματά σας. Σύμμαχο σας έχετε όλα τα συντάγματα του δυτικού κόσμου, όλες τις αρχές του διαφωτισμού, όλα τα άρθρα της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...Ε, ας διαφωνήσει κι ο Στουρνάρας –δεν τρέχει κάτι.

Γιατί απαραίτητα συνδέουμε την αντίσταση με βία και αιματοχυσίες; Γιατί απειλούνται δήθεν «εμφύλιοι», αφού στενάζει ολόκληρη η κοινωνία και δεν υπάρχει κανένα διακύβευμα διαφορετικό επί της ουσίας μεταξύ όλων ημών;

Ας μην εισπράξουν οι εγχώριοι και αλλότριοι γκάγκστερς για μια εβδομάδα χρήματα και θα βρουν μόνοι τους ...το σωστό (για εμάς) δρόμο.

Ίσως να είναι η μοναδική «διαρθρωτική αλλαγή» που έχει ανάγκη ο τόπος!

Μιχάλης Τζανάκης

triklopodia

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top