Select Menu

Τι ωραία που ακούγεται, έτσι;
Όταν ο Γιωργάκης απ' το Καστελόριζο μίλησε για πρώτη φορά περί παγκοσμιοποίησης δεν εννοούσε την παγκόσμια ποίηση που ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο των λαών αλλά για παγκόσμια διακυβέρνηση.
Δε μίλησε όμως πως αυτή η παγκόσμια διακυβέρνηση θα είναι η καταστροφή των λαών και θα τους κάνει υπόδουλους. ( Π.Δ. Δευτερονόμιο κεφ.κ΄ 10 - 17)
Δεν την πατήσαμε όμως μόνο εμείς οι Έλληνες, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης με την απάτη που έστησαν οι διεφθαρμένοι ηγέτες της.
Έλα κόσμο στις τράπεζες να πάρεις πάμφθηνα την παγκόσμια ποίηση: να γίνεις μπουρζουάς με Καγιέν και βίλες στις καταπατημένες ακτές, στα καμένα δάση.
Έλα να πάρεις διακοποδάνεια για τη Μύκονο. Μήπως θέλεις να πάρεις και μετοχοδάνεια να τα παίξεις στο χρηματιστήριο; Δεν ακούς τον Πρωθυπουργό σου τον κ. Σημίτη και τον υπουργό του τον Παπαντωνίου που σου λένε πως το χρηματιστήριο θα πιάσει και τις 7000 μονάδες; Εγώ είμαι εδώ και δουλεύω για σένα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, έλα να πάρεις όσα θέλεις, αρκεί να βάλεις υποθήκη το είναι σου. Τρέχα σου λέω να προλάβεις. Και τρέχουνε όλοι να προλάβουν.
Παρατάει κι' ο μπάρμπα Μήτρος τα αιγοπρόβατα και τρέχει να γίνει κι' αυτός πλούσιος, να γίνει μπουρζουάς, να βγάλει τα τσαρούχια και να βάλει λουστρίνια και γραβάτα. Γεμίσανε τα σκυλάδικα με νεόπλουτους που δεν κάνανε οικονομία στη χαρτούρα, στο σπάσιμο πιάτων, στις γαρδένιες και στα ουΐσκια εισαγωγής.
Κατέφθασε και ο Ασμοδαίος ο δαίμονας της ηδονής κατά την Παλαιά Διαθήκη και
οι γυναίκες ξεφαντώνανε με τα ξέβυζα και τα ξέκωλά τους χορεύοντας" Οριεντάλ" πάνω στα τραπέζια και οι άντρες τους να χτυπάνε παλαμάκια μαζί με το υπόλοιπο φιλοθεάμων κοινό για το πόσο ωραία κουνάει τον κώλο της η γυναίκα του.
Να λεφτά, να φάνε και οι κότες!
Έπαψε ο ασθενής να πηγαίνει στο γιατρό με κα να τενεκέ λάδι για πεσκέσι και πήγαινε τώρα με εκατομμύρια φουσκωμένες τις τσέπες του.
Έπαψε ο αγρότης να οργώνει πλέον τα χωράφια και ζούσε από τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις που έπαιρνε από τη χαζή ΕΟΚ.
Το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ο Αντρέας το έβαλε στο χρονοντούλαπο για αργότερα, ο εξαπατημένος και ανίδεος λαός για το που βρεθήκανε τόσα λεφτά, ανέδειξε τον Αντρέα για μέγα ηγέτη καθοδηγούμενος από τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων εθνικών προμηθευτών και κοιμόταν ήσυχος τον ύπνο του δικαίου.
Και ξύπνησε απότομα ουρλιάζοντας από τον εφιάλτη που βρέθηκε ξαφνικά.
Λήξανε τα γραμμάτια των δανείων που είχε πάρει ο μεγάλος Αντρέας, ήρθανε οι παραφουσκωμένοι από τον Άκη λογαριασμοί των εξοπλιστικών, η Ζήμενς δεν έδινε πια ανταλλακτικά για τα πανάκριβα μηχανήματα που είχε γεμίσει την Ελλάδα λαδώνοντας τον κάθε Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και κάθε γρανάζι της κρατικής μηχανής. Και τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε.
Οι 340,44 δραχμές γίνανε 1 ευρώ για το καλό μας και μας ήρθε ο ουρανός κατακέφαλα μαζί με την παγκοσμιοποίηση κατά την επιθυμία του Γιωργάκη για παγκόσμια διακυβέρνηση που μας είχε μιλήσει στο Καστελόριζο.
Θα προλάβω άραγε να δω το Σημίτη και το Γιωργάκη στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας;
Ας τους δω και ας πεθάνω!     
Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος-Συγγραφέας    

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top