Select Menu


Παρά την καχυποψία που επικρατεί σε διάφορους κύκλους στην Ελλάδα για τη στρατηγική συνεργασία με τους Ισραηλινούς, ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματά τους προχωρούν σε διακριτική στήριξη…

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρία Saba Capital Management LP που διαχειρίζεται επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον Μποάζ Βαϊνστάιν, στοιχηματίζει στις αναλύσεις της δημοσίως ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Ο Μπεν Μόιερ, διευθυντής της εταιρίας και αναλυτής σε θέματα της πιστωτικής αγοράς στην Ευρώπη, δήλωσε ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται σημάδια βελτίωσης από ελληνικής πλευράς, μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg στη Νέα Υόρκη με θέμα την παγκόσμια κρίση του χρέους.

Η Saba προχώρησε σε αγορές ελληνικών ομολόγων τα οποία θεωρεί εξαιρετικά υποτιμημένα.

Είναι προφανές ότι η υπόθεση έχει και πολιτική διάσταση που συνδέεται με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, δεδομένου ότι δεν αποτελεί μυστικό η ιδιαίτερη σχέση της εβραϊκής διασποράς με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top