Select Menu


Τα ξημερώματα της Κυριακής, 250 λαθρομετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα από τα Χανιά, εισέβαλαν στο χώρο των επί της Σόλωνος πρόσφατα ανακαινισμένων κτιρίων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (γι' αυτούς δεν ισχύει το άσυλο), καταλαμβάνοντας το αίθριο. Είχε προηγηθεί εισβολή την Παρασκευή νεολαίων του ΣΥΝ, οι οποίοι εγκατέστησαν... στρώματα (!), ώστε να τα βρουν οι λαθρομετανάστες όλα... έτοιμα!
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, οι λαθρομετανάστες, υπό την καθοδήγηση του ΣΥΝ και διαφόρων ΜΚΟ, παρανόμησαν ακόμη μία φορά καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο, αιτούμενοι τη χορήγηση άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Οι «σύντροφοι» του ΣΥΝ είχαν ζητήσει το συγκεκριμένο χώρο, πριν προβούν στην «επαναστατική» αυτή ενέργεια, που στρέφεται κατά των Ελλήνων φοιτητών, καθώς διαταράσσει το πρόγραμμα σπουδών τους, εν μέσω μάλιστα εξεταστικής. Είχαν όμως οι αριστεριστές εισπράξει την άρνηση της Κοσμητείας, σε μια απόφαση που μάλιστα ελήφθη ομόφωνα, με το σκεπτικό ότι η παρουσία εκεί των λαθρομεταναστών, θα προκαλούσε προβλήματα. Το χειρότερο είναι ότι η ΕΛΑΣ, ενώ γνώριζε την πρόθεση του ΣΥΝ και των ΜΚΟ να «εγκαταστήσουν» εκεί τους λαθρομετανάστες, δεν έκανε τίποτα, προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών. Το ζήτημα, τις επόμενες ημέρες απέκτησε τεράστιες διαστάσεις με τοποθετήσεις, υπουργών όπως π.χ. Παιδείας, ή Προστασίας του Πολίτη, του πρωθυπουργού, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις αλλά και τις αντιδράσεις των μεγαλύτερων φοιτητικών παρατάξεων, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Ακόμη και το ΚΚΕ μιλά για κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους μετανάστες, αλλά δεν παραλείπει βέβαια να τονίζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των μεταναστών και να ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Το ζήτημα έγινε αντικείμενο δημοσίου διαλόγου, σε εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά και σημείο αναφοράς στις συζητήσεις μεταξύ πολιτών.

Όλοι όσοι έλαβαν το λόγο, μίλησαν ενάντια στην προσπάθεια της αριστεράς που δημιουργεί τέτοιου είδους θέματα. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι αριστερό να εκμεταλλεύεσαι δυστυχείς μετανάστες, να καταλύεις ακαδημαϊκές ελευθερίες και να πυροδοτείς ακραία αντανακλαστικά στην κοινωνία. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν για τον ίδιο τον ρόλο του ασύλου. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ μίλησε για κομματικά ωφέλη, ενώ η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στην προκειμένη περίπτωση, ακόμη και τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών, όπως η ΠΟΣΔΕΠ, ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των καταληψιών και έκανε λόγο για ευθύνες της αστυνομίας. Οι μοναδικοί που... στέκονται αποφασιστικά στο πλάι των μεταναστών - καταληψιών, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδικαλιστικά του "μέτωπα". Και όμως. Την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, τάσσεται κατά τέτοιου είδους ενεργειών, δεν υπάρχει επί της ουσίας τρόπος για να επιβάλλει το δίκαιο και το νόμιμο έναντι μιας πολύ μικρής μειοψηφίας και κάποιων εκατοντάδων λαθρομεταναστών.

Οι "απειλές" δεν υλοποιήθηκαν
Αυτό που ακολούθησε όμως τις λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες ήταν πραγματικά πολύ έντονες, ήταν για γέλια και για κλάματα. Οι πρυτάνεις ζητούσαν... συνεδριάσεις με τους υπουργούς για το ζήτημα, οι υπουργοί ζητούσαν από τους πρυτάνεις να εφαρμόσουν το νόμο και οι εισαγγελείς συνεχώς διερευνούσαν, δίχως κάτι να βγαίνει επίσημα προς τα έξω παρά μόνο... πληροφορίες που σκοπό είχαν προφανώς να πιέσουν τους μετανάστες να φύγουν από τη Σχολή. Φτάσαμε μέχρι του σημείου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να παρακαλά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να... εφαρμόσει το νόμο: "Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο των νόμων του Κράτους". Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Παπουτσή.

Η γελοιότητα αυτού του κράτους αποκαλύφθηκε πλήρως, ότι ο κ. Πελεγρίνης μετά από συνεδρίαση, έκανε πρόταση στους λαθρομετανάστες να μεταφερθούν σε... ξενοδοχείο. Το κόστος της διαμονής των των οποίων θα αναλάμβαναν διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της Εκκλησίας. Οι λαθρομετανάστες όμως απέρριψαν την... πρόταση του κ. Πελεγρίνη και τα πούλμαν που πήγαν στη Νομική για να "φορτώσουν", γύρισαν άδεια. Ακολούθησε ένταση, όλο το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης, με κυβερνητικές πηγές να διοχετεύουν ότι επίκειται επέμβαση. Άποψή μας είναι ότι αυτό δεν περνούσε καν από το μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου και ήταν απλά ένα μέσο πίεσης. Και περάσαμε στα όσα συνέβησαν αργά χθες το βράδυ. Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε Τελικά, γύρω στις 3 και κάτι το πρωί, οι μετανάστες συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο της Νομικής το οποίο είχαν καταλάβει και με πορεία να μεταφερθούν σε ένα διαφορετικό κτίριο, την πρώην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων. Στην πορεία τους αυτή είχαν ως συνοδεία "αλληλέγγυους", ολόκληρη δηλαδή την ασπίδα προστασίας που σήκωσαν γύρω τους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, καθώς όπως φαίνεται στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, άλλες ομάδες της άκρας αριστεράς αλλά και η "αντιεξουσιαστική κίνηση" που είχε μάλιστα καλέσει σε πορεία από τα Εξάρχεια προς τη Νομική χθές το απόγευμα.

Τελικά όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις καταστολής, οι αριστεριστές οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν μια δήθεν απεργία πείνας σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα επικαιρότητας, οι ίδιοι οι μετανάστες που θα συνεχίζουν με τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους να ζητούν την άδεια παραμονής τους. Ο μοναδικός χαμένος είναι ο ελληνικός λαός και πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι με τέτοιου είδους αποφάσεις βλέπουν τις περιοχές τους να γίνονται ολοένα και περισσότερο γκέτο αλλοδαπών. Η εγχείρηση πέτυχε. Το άσυλο έμεινε ανέπαφο και η κυβέρνηση πέτυχε στο να απομακρυνθούν από τη Νομική οι λαθρομετανάστες. Ο ασθενής όμως, δηλαδή η Αθήνα, πέθανε για ακόμη μια φορά. Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, που μετατράπηκε σε ρεσεψιονίστ της άκρας αριστεράς, αλλά και όλο το παρασκήνιο που ξετυλίχθηκε, με τους κ. Αλαβάνο, Λαφαζάνη και λοιπές προσωπικότητες της Αριστεράς να βρίσκονται μέσα στην Νομική για να μην... επιτρέψουν τυχόν επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας (που δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως) και να πουλήσουν εκδούλευση στο νέο τους επαναστατικό υποκείμενο, είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο και αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Στιβάζει εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους στο κέντρο της Αθήνας.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top