Select Menu


Ορισμένοι άνθρωποι δε θεωρούν τους εαυτούς τους ψυχικά δυνατούς και θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουν . Ερχόμενοι αντιμέτωποι στα βιβλία , τις ταινίες και την ίδια τη ζωή με ανθρώπους που επιδεικνύουν ιδιότητες μιας ισχυρής προσωπικότητας , νιώθουμε όλοι μας πολλές φορές αδύναμοι κι άβουλοι μπροστά τους . Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ! Στο χαρακτήρα των δυνατών ανθρώπων υπάρχουν εξατομικευμένα χαρακτηριστικά που συνιστούν τη δύναμή τους και πολλές απ’ αυτές τις ιδιότητες προσιδιάζουν και σε σας .



1 . Δεν ξεσπάτε σε φωνές και δε θυμώνετε εύκολα .

Ακόμα κι υπό πίεση εσείς προτιμάτε να διατηρείστε ήρεμοι και προσπαθείτε να ελέγξετε διακριτικά την κατάσταση . Αισθάνεστε ότι ταπεινώνεστε υψώνοντας τη φωνή σας .

2. Είστε ανοιχτοί στον αντίλογο .

Δε φοβάστε να πείτε τη γνώμη σας . Δε διστάζετε ν΄ακούτε με προσοχή την άποψη και κριτική των άλλων χωρίς να σας απασχολεί αν είναι θετική ή αρνητική . Τις επικροτείτε όπως και να ΄χει , γιατί μαθαίνετε απ’ αυτές .

3 . Λέτε συγνώμη όταν είναι απαραίτητο .

Ξέρετε πότε έχετε κάνει λάθος και ζητάτε συγνώμη χωρίς να σας ανησυχεί το ότι αυτό σας μειώνει . Καταλαβαίνετε ότι ζητώντας συγνώμη γίνεστε πιο σπουδαίοι .

4. Προσαρμόζεστε για να βελτιωθείτε .

Όντας ψυχικά ισχυροί άνθρωποι προσαρμόζεστε τελικά για ν’ αλλάξετε . Αναγνωρίζετε το γεγονός ότι οι αλλαγές είναι για το καλό σας σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεστε .

5. Δεν έχετε την τάση να σκέφτεστε επιφανειακά .

Όχι μόνο εκλαμβάνετε τα πράγματα ως έχουν , αλλά επιπλέον τα ψάχνετε σε βάθος και λεπτομερώς εξετάζετε τα πάντα πριν την όποια εξαγωγή συμπερασμάτων .

6 . Δεν περιμένετε τίποτα από τους γύρω σας .

Όταν κάνετε κάτι καλό σε κάποιον δεν περιμένετε τίποτα σ’ ανταπόδοση . Γιατί πάντα ήσασταν άνθρωποι με ανιδιοτελείς προθέσεις .

7. Γνωρίζετε πώς να θέσετε τα όριά σας .

Δεν επιτρέπετε στους άλλους να ξεπερνάνε τα όρια που εσείς έχετε ορίσει και τα κάνετε γνωστά στους άλλους ευγενικά αλλά επίμονα .

8 . Είστε δεκτικοί στη βοήθεια .

Έχετε συνειδητοποιήσει καλά τους τομείς στους οποίους έχετε αδυναμίες και δε φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από το περιβάλλον σας . Αντιλαμβάνεστε πως φερόμενοι μ’ αυτόν τον τρόπο , απλώς μαθαίνετε κάτι παραπάνω .

9 . Είστε ανεξάρτητοι .

Δεν είστε απ’ αυτούς που δένονται συναισθηματικά με τους άλλους για να πετύχουν κάτι . Εκδηλώνοντας παρόμοια συμπεριφορά υποστηρίζετε τις υγιείς προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις .

10 . Ακολουθείτε το ένστικτό σας .

Πιστεύετε στην απόκτηση εμπειρίας και γι’ αυτό μαθαίνετε ν’ ακούτε το ένστικτό σας πριν τη λήψη της όποιας απόφασης .

11 . Συγχωρείτε τον εαυτό σας .

Είναι δύσκολο να προχωράς μπροστά όταν κάτι σε κρατάει κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχετε κατανοήσει εδώ και καιρό . Γι’ αυτό κάνοντας λάθος , συγχωρείτε τον εαυτό σας , αφήνοντας το παρελθόν πίσω χωρίς να στέκεστε σ’ αυτό .

12 . Γνωρίζετε τα όριά σας .

Έχετε ορισμένους περιορισμούς που έχετε θέσει για τον εαυτό σας και τους αποδέχεστε αφού ξέρετε πολύ καλά ποιοι είστε .

13 . Καταλαβαίνετε καλά πως η ευθιξία δε λύνει το πρόβλημα .

Ξέρετε πως η ευθιξία ποτέ δεν ήταν η λύση σ’ ένα πρόβλημα και ποτέ δε βοήθησε σε κάτι . Γι’ αυτό αντί να νιώθετε προσβεβλημένοι , σκέφτεστε πώς να λύσετε το πρόβλημα .

14 . Δεν αναβάλετε τις υποθέσεις σας επ’ αόριστον .

Φροντίζετε να τελειώνετε πάντοτε την τρέχουσα εργασία σας πριν περάσετε στην επόμενη . Και παρ’ όλο που η αναβολή των τρεχόντων ζητημάτων για αργότερα φαίνεται αρκετά δελεαστική , στην πραγματικότητα απλώς δημιουργεί προβλήματα στην εργασία .

15 . Διακατέχεστε από τη φιλοδοξία της πλήρους επίγνωσης .

Δεν κάνετε χρήση υποθέσεων κι εκδοχών εφόσον δε γνωρίζετε πλήρως τα πράγματα και δεν πιστεύετε σε αρνητικά προγνωστικά που κάνουν οι άλλοι .

16 . Είστε υπεύθυνοι σε θέματα οικονομικά .

Σε γενικές γραμμές , είστε ένας σοφός άνθρωπος . Όχι μόνο παίρνετε συνειδητές αποφάσεις και μόνο , αλλά επιπλέον δεν ξοδεύετε αλόγιστα τα χρήματά σας .

17 . Γνωρίζετε πως η επιμονή σας αποπληρώνεται πάντα .

Σας χαρακτηρίζει μεγάλη δύναμη θέλησης που δε σας επιτρέπει ν’ αρνηθείτε στον εαυτό σας αυτό που πραγματικά θέλετε και γι’ αυτό συνεχίζετε πεισματικά μέχρι να το πετύχετε .

18 . Ξεπερνάτε όλα τα εμπόδια .

Συνεχίζετε να προσπαθείτε και δε σταματάτε μέχρι να φτάσετε στο στόχο σας . Το να τα παρατήσετε απλώς δεν είναι για σας , αν και μπορεί στην πορεία να ψάξετε για εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα που σας απασχολεί .

19 . Αναζητάτε πάντα τρόπους να γίνετε καλύτεροι .

Αισθάνεστε συχνά ότι μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο κι ότι υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για αυτοβελτίωση , διότι την αλήθεια ότι κανείς δεν είναι τέλειος την αποδεχτήκατε προ πολλού .

20 . Φροντίζετε την υγεία σας .

Αν δεν είσαι υγιής τότε δεν είσαι ούτε πλούσιος ούτε σοφός – αυτό είναι το σύνθημά σας . Γι’ αυτό και προσπαθείτε να τρώτε , να πίνετε , να κοιμάστε και ν’ αναπνέετε όσο το δυνατόν καλύτερα .

21 . Ξεβολεύεστε συχνά μπροστά στην εμπειρία του καινούριου .

Δεν είναι ότι εύκολα βαριέστε απλώς δε μένετε σ’ ένα σημείο για πολύ , αφού έτσι δε μαθαίνετε τίποτα . Οπότε ξεβολεύεστε συχνά για να δοκιμάσετε καινούριες εμπειρίες και παράλληλα να το διασκεδάσετε .

22 . Δεν κατηγορείτε για όλα τις εξωτερικές συνθήκες .

Λαμβάνετε υπόψιν σας τα πάντα και ξέρετε ότι το να κατηγορείτε για την ατυχία σας κάτι που δεν είναι στο χέρι σας να το έχετε υπό έλεγχο είναι άσκοπο κι ανόητο .

23 . Κατανέμετε το χρόνο σας σοφά .

Η άσκοπη σπατάλη χρόνου είναι εντελώς απαράδεκτη για σας . Έτσι , μπορείτε πάντοτε να επιλέξετε μια παραγωγική δραστηριότητα , από την οποία θα επωφεληθείτε όχι μόνο εσείς αλλά και το περιβάλλον σας .

24 . Μπορείτε να επιτρέψετε στους άλλους να « πιάσουν το τιμόνι » .

Μερικές φορές μπορείτε απλώς να καθίσετε με τα χέρια σταυρωμένα , να χαλαρώσετε και να επιτρέψετε στους άλλους να πάρουν την πρωτοβουλία όσο εσείς το απολαμβάνετε . Και μάλιστα τους παρέχετε την πλήρη υποστήριξή σας , εφόσον αυτό είναι απαραίτητο .

25 . Σκέφτεστε ήρεμα και νηφάλια κατά τη διάρκεια της κρίσης .

Μερικές φορές ένα καλό αποτέλεσμα προκύπτει από το πουθενά , αν όλα γίνονται με ήρεμο μυαλό . Γι’ αυτό και στην πιο κρίσιμη κατάσταση προσπαθείτε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνετε ήρεμοι .

Πηγή: econet.ru
Μετάφραση - Επιμέλεια : Το ιδιόμελο για το logiosermis.net 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top