Select Menu


Image result for εικόνες διαδηλώσεις κουκουλοφοροι 


Ετούτοι οι νεωτερικοί καιροί είναι βαλτοί να μας κάνουνε να χάσουμε το μυαλό μας! Κυριολεκτώ: Λόγια, λόγια, κενά. Μας γεμίσανε δικαιώματα, μας γεμίσανε προσδοκίες, αλλά παρέλειψαν να μας δώσουνε  την πλήρωση και της πιο ασήμαντης από αυτές τις προσδοκίες. Γυρίσανε τα πάντα ανάποδα, τάχα πως φέρνουνε το αναγκαίο και το καινούργιο! Και βέβαια, το νέο, είναι απλώς  ένα συμφέρον, στην συγκεκριμένη στιγμή! Γιατί αν αύριο το συμφέρον τους αλλάξει, αυτό το νέο και αναγκαίο, θα τους είναι άχρηστο σαν επιχείρημα, και θα βρούνε κάτι άλλο. Είναι ζήτημα (ελλείψεως) αρχών!

Ο πολιτικός λόγος σήμερα, έχει ξεχυλώσει τόσο πολύ, κι έχει τόσο αδειάσει από κάθε περιεχόμενο, που δεν ξέρεις αν το περίβλημα με το οποίο ο λόγος αυτός εμφανίζεται είναι ένα πουκάμισο αδειανό, ή ένας ζουρλομανδύας!

Μας έταξαν ισότητα και δικαιοσύνη. Εμείς εννοούσαμε ισότητα των πολιτών στις ευκαιρίες, κι αυτοί εννούσανε ισότητα των πολιτών στην έλλειψη ευκαιριών και αποκατάσταση των ημετέρων, ως ...  "εμπίστων"!

Κι η δικαιοσύνη είναι καλή, αλλά για την ομηρία των όποιων πολιτικών αντιπάλων. Είδαμε την δικαιοσύνη ενάντια στους ακροδεξιούς, που ενεργοποιήθηκε απο-φασιστικά.. Αλλά δεν είδαμε δικαιοσύνη για τους κουκουλοφόρους που εξακολουθούν να σπάνε και να καίνε, έτσι, για να εκφρασθούν οι επαναστατικές δυνάμεις που ... θα φέρουνε το καινούργιο!!

Μας έταξαν προσωπική ελευθερία στις σεξουαλικές μας προτιμήσεις, λες και δεν είχαμε!

Μας έταξαν ισότητα φύλων! Κι ενώ εμείς εννούσαμε ισότητα των ικανών ανδρών και γυναικών στην αντιμετώπιση από τις σκληρές κι ανάλγητες  εργοδοσίες, αυτοί έφεραν την νομική εξάλειψη των διαφορών των φύλων! Πώς; όχι μόνον με τις εικονικές αμοιβές και τις εικονικές και περιστασιακές απασχολήσεις, μα, και με τον καθορισμό της νομικής ταυτότητας φύλου  και με ρητορικές μίσους κατά των ανθρώπων με φυσική ταυτότητα φύλου.

[Είναι γνωστό πως ο νόμος είναι θέμα διατύπωσης και διαταγής (αυτό θα πει νομικός=του νόμου) ενώ η φύση του ανθρώπου είναι θέμα αρχικής κατάστασης ( φυσικός=από τη φύση, εξ αρχής, εκ γενετής, φύση-φύω/ομαι, γεννώμαι κλπ.)]

Μας έταξαν κοινωνικό κράτος και τό 'καναν κράτος για την κοινωνία των πελατών τους!
  • Των ενδεών ξένων, ασφαλώς για οικονομική τους (χρηματοδότηση οικείων ΜΚΟ) και για εκλογική τους (με πολιτογράφηση των ξένων) χρήση και κάρπωση, 
  • των ημετέρων, 
  • των κομματικών, 
  • των -νυν και αεί αδίωκτων δια παν ανοσιούργημα- υπουργών, 
  • των "ή εμείς ή αυτοί" και λοιπών. 

Η ελευθερία του λόγου έχει γίνει ελευθερία της ανοησίας και του "θορύβου" (θόρυβος, εδώ, με την έννοια της μη πληροφορίας). Θαρρούν πως η φωνασκία, ο εξυπναδισμός και η επιμονή παράγει λογικό επιχείρημα. Και πως η "αντίθεση" σε κάθε πρόταση, παράγει "θέση".

Πάνε να κάνουν τους ορισμούς των πραγμάτων χυλό, που να κυλάει πότε στη μια πλευρά και πότε στην άλλη, κατά πώς βολεύει ως επιχείρημα και ανά περίσταση!

Αφαιρέσανε από την -ανάμεσα σε χώρες- θάλασσα, τα σύνορα των χωρών.

Πάνε να κάνουνε -για εκλογικούς λόγους- πολίτες της χώρας, τους περιστασιακούς εποίκους.

Συντάσσονται με τα διεθνή μεγάλα συμφέροντα νομίζοντας πως κι αυτοί θα γίνουνε μεγάλοι.

Μας προπαγανδίζουν την ανάγκη αλλαγής του κόσμου, σαν να είναι οι Θεοί που θα φέρουνε τις αλλαγές αυτές, ξεχνώντας πως είναι ένα μικρό -αδύναμο κι αναξιόπιστο- γρανάζι του κόσμου.

Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια, είναι μια καινούργια δημαγωγική  μπαρούφα, που υιοθετήθηκε σαν κυβερνητικό αφήγημα. Σαν (=ως +εάν) κι όχι ως. Γιατί δεν είναι ένα κυβερνητικό αφήγημα με νόημα και αντίκρυσμα στην πραγματικότητα.

Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι ακριβώς δικαίωμα, ατομικά, του κάθε πολίτη, αλλά, είναι αυτονόητη κι αναπόδραστη υποχρέωση της πολιτείας, που πρέπει να υλοποιείται άμεσα και πλήρως,  κι όχι να αποτελεί κενό ευχολόγιο ή δημαγωγική υπόσχεση της εξουσίας. Γιατί αποτελεί όρο και πρωταρχικό λόγο της δημιουργίας της πολιτείας, που ποτέ δεν ατόνησε και δεν εξαφανίστηκε ως αχρείαστος ή άχρηστος. Δυστυχώς, ο κίνδυνος εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών, είναι πάντα παρών. Πάντα υπάρχει η Τουρκία και οι -συναφών αισθημάτων και στόχων απέναντί μας- εθνικοί και υπερεθνικοί "φίλοι" μας, Και πάντα υπάρχει το αριστερό και το δεξιό, όπως και το αδειανό και κουφιοκέφαλο παρακράτος της πολιτείας και της κοινωνίας μας, που δρα ενάντια στην εύρυθμη ζωή και την δημιουργία.

Κι είναι κοινό και φανερό πια μυστικό, πως για ασφάλεια, οι άνθρωποι βγήκανε από τις τρύπες τους χιλιάδες χρόνια πριν! Γιατί μόνοι τους, ή σε μικρές συντροφιές, κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή. Ή μήπως να καταργήσουμε και τούτη την "ιστορία", επειδή οι πολιτικοί κομίζουν ένα τάχα "καινούργιο δώρο" για να καταπλήξουν τους αφελείς υποψήφιους  πελάτες-ψηφοφόρους;

Και τώρα, στο ερώτημα της ημέρας, που εγείρεται, επειδή έχουμε δυο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στις Τούρκικες φυλακές, με εικονικούς λόγους σύλληψής τους [ή μήπως απαγωγής τους;]: Eίναι άραγε και οι στρατιωτικοί, πολίτες; Κι αν είναι πολίτες κι αυτοί, και οι δικοί τους, ποιός θα τους προστατέψει από μια πολιτεία που λέει, πως δεν προέχει η τύχη τους; Γι' αυτούς, ασφάλεια γιοκ;

Για όλους μας έρχεται η ώρα της ευθύνης λόγων και έργων. Απλώς, μερικοί, νομίζουν πως δεν θα έρθει γι' αυτούς η ώρα της ευθύνης ποτέ! Αλλά, δεν είναι έτσι, και το ξέρουν. Μόνο προσπαθούν να απομακρύνουν την ώρα της ευθύνης τους...



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top