Select Menu

Image result for εικόνες η αλεξάνδρεια καβάφης
Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, ο πρωθυπουργός μας, μόλις πήρε τα πρώτα αποτελέσματα της δημοκρατικής συμπαράταξης, στιγμή δεν καθυστέρησε. Απόφαση το πήρε, και βγήκε για ν' αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, μήπως και ξανα-είναι τυχερός!

Και εξήγγειλε, πως θα μοιράσει ως ... οικονομική κάποιων ενίσχυση (!)
  • αυτά που συγκέντρωσε από τις περικοπές των αποδοχών, 
  • εκείνα που διέσωσε από τις μη πληρωμές κάποιων προμηθευτών, 
  • εκείνα που εξοικονόμησε από τις αυξήσεις αποδοχών που σταμάτησαν να γίνονται, 
  • εκείνα που θα χορηγήσει στην ΔΕΗ για να εξακολουθήσει να χορηγεί τζάμπα ηλεκτρική ενέργεια στους κοινωνικά αδυνάτους ή στους ιδεολόγους του κινήματος "δεν πληρώνω". 
  • εκείνα που πήρε από την αναγκαστική αλληλεγγύη και άλλους φόρους
  • κι άλλα πολλά, που φτωχά, κι ανενεργά κρατάνε τα νοσοκομεία  και τόσους άλλους οργανισμούς προορισμένους να βοηθάνε τον πολίτη
 Πολύ ευρηματική η αριστερή μας κυβέρνηση! Αναδιανομή του πλούτου στην πράξη! Σοβιετία χωρίς εντολή, ειρηνικώ τω τρόπω επανάσταση. Η κυβέρνηση των αδικημένων! Πανικόβλητη όμως! [Αν και δεν συντρέχει λόγος, γιατί όποιος και να ακολουθήσει, τα ίδια μ' αυτόν θα κάνει. Είναι γραμμένο και υπογεγραμμένο. Με δεσμεύσεις, ποινές, ρήτρες και απειλές].

Δεν αρκούν οι πολιτικοί και τα πολιτικά πρόσημα για να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος της χώρας. Η πολιτική βούληση του λαού αγνοείται συστηματικά και δεν εκφράζεται από τους εθνοπατέρες.

Ο λαός που έχει τον λόγο, δεν έχει βρεί τον τρόπο να τον εκφράσει δυναμικά. Ίσως γιατί πολλοί  δεν γνωρίζουν ή γιατί φοβούνται την δύναμή του. Ίσως γιατί, ναρκωμένος στην υποσχεσιολογία των πολιτικών, εφησυχάζει ελπίζοντας το μάταιο.

Κάθε μέρα μπαμπούλες, δράκοι, δημαγωγοί, επιτήδειοι, διαπλεκόμενοι και εκβιαστές για την επερχόμενη χωρίς αυτούς  συμφορά, εμφανίζονται και μας προετοιμάζουν για ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο της ψήφου μας. Κι εμείς, υπνωτισμένοι, άβουλοι, άψυχοι, θα ξανα-υπακούσουμε;


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top