Select Menu


Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει στην ανοησία, ένα άρθρο της Süddeutsche Zeitung για τον Αλέξη Τσίπρα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και μας ενημερώνει για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα, και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.


Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας για τον Αλέξη Τσίπρα έχει τίτλο «Ο υποτιμημένος».
Καλά, όλοι οι Έλληνες είμαστε υποτιμημένοι γιατί είμαστε όλοι αδικημένες και παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες.

Στο άρθρο, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται «πρωταθλητής αντοχών», όπως η Άνγκελα Μέρκελ, γιατί δεν κατέρρευσε όπως οι προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία, αν και ψήφισε το Μνημόνιο.

Ο συντάκτης του άρθρου καταλογίζει ευθύνες και στον Τσίπρα για την κρίση εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, αλλά του αναγνωρίζει ότι …σταθεροποίησε τη χώρα.

Επίσης, διαπιστώνει πως ο Τσίπρας αντέχει και υλοποιεί τη μία επώδυνη μεταρρύθμιση μετά την άλλη, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τους πολίτες και διαδηλώσεις.

Η γερμανική εφημερίδα διαπιστώνει πως δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που θα μπορούσε να υποσχεθεί στους πολίτες κάτι διαφορετικό.

Μάλιστα, αναφέρει πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσφέρει μια πραγματική εναλλακτική, αφού το πρόγραμμα διάσωσης υπαγορεύει τα πάντα.

Το άρθρο καταλήγει με την διαπίστωση πως η Ελλάδα θα παραμείνει για δεκαετίες μια φτωχή χώρα αλλά το ζητούμενο είναι αυτά τα χρόνια να είναι αξιοπρεπή και συμπληρώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κάνει ακόμα πολλά για να συμβεί αυτό.

Το άρθρο τα λέει όλα.

Οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται αλλού, ο Τσίπρας έχει ακόμα την έγκριση του Βερολίνου και η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο.

Δυστυχώς, πρέπει να διαβάζουμε άρθρα γερμανικών εφημερίδων -και όχι την λυσσασμένη Καθημερινή και τα βλακώδη ΝΕΑ-, για να έχουμε μια ψύχραιμη και ρεαλιστική διαπίστωση για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας.

Ετοιμαστείτε για ακόμα μεγαλύτερη πολιτική ανοησία από τους διακοσμητικούς πολιτικούς της Ελλάδας.

Κάπως θα πρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και τον μισθό τους, αφού δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Για να δούμε, πόσοι πολίτες είναι τόσο ανόητοι, ώστε να τους ακολουθήσουν στην ανοησία.

Πιτσιρίκος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top