Select Menu


Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας (κακοδιαχείριση και εκποίηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, υπερτιμολόγηση φαρμακευτικής δαπάνης, εκχώρηση διαφήμισης σε φίλια ΜΜΕ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ) της περιόδου 1997-2014 διαβίβασε ο γ.γ. του νοσοκομείου Χρίστος Φαραντάτος λίστα με τα ονόματα δεκάδων πολιτικών που φέρονται να μεσολάβησαν για να διοριστούν ημέτεροι στο Ερρίκος Ντυνάν! Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των κ. Σιούφα, Σκουλάκη, Λιάπη, Μανιάτη, Κυπραίου, Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτη, Γιακουμάτου, Μπακογιάννη, Πατούλη, Βενιζέλου, Μητσοτάκη, Μπεχράκη, Βουδούρη, Τσιπλάκο, Καραμανλή Αχιλλέα, Σημίτη, Μεϊμαράκη, Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Δήμα, Σαλμά, Μαρκογιαννάκη, Σταϊκούρα, Μιχαλολιάκου, Σουφλιά και Αβραμόπουλου!

Η λίστα ζητήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή σε συνέχεια της ένορκης μαρτυρίας του πρώην διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Μαρτίνη, στην Εξεταστική ο οποίος κατήγγειλε ότι όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί (εξαιρουμένου του Κώστα Καραμανλή και του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) καθώς οι περισσότεροι υπουργοί Υγείας «σήκωναν το τηλέφωνο» για να του ζητήσουν διορισμούς. Να σημειωθεί ότι η λίστα αφορά την περίοδο 1999-2000 και βρέθηκε στο αρχείο του νοσοκομείου από τον σημερινό Γενικό Γραμματέα κ. Φαραντάτο.

Η αποκάλυψη στοιχείων της λίστας προκάλεσε, πάντως, πολεμικό κλίμα στην Εξεταστική Επιτροπή με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να υπερασπίζονται τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της και τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αμφισβητούν τόσο τη γνησιότητα της λίστας όσο και τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησής της επικαλούμενοι ζητήματα προσωπικών δεδομένων.

Ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, που κατέθεσε χθες για τρίτη φορά στην Εξεταστική αρνήθηκε να πάρει θέση για τη γνησιότητα της λίστας. «Ούτε επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύψεδω» είπε αλλά παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου του ζητούσε ρουσφέτια. Μάλιστα όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας του αποκάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των ονομάτων της λίστας ο κ. Μαρτίνης επιβεβαίωσε ότι άλλοι πολιτικοί απλώς ζητούσαν ρουσφέτια και άλλοι επιχειρούσαν να τα επιβάλλουν.

Ενδεικτικός ήταν ο διάλογος που διημείφθη στην Εξεταστική μεταξύ του κ. Βέττα και του κ. Μαρτίνη:

Βέττας: «Οι κ. Σιούφας, Σκουλάκης, Λιάπης, Μανιάτης, Κυπραίου, Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτης, Γιακουμάτος, Μπακογιάννη, Πατούλης, Βενιζέλος, Μητσοτάκης, Μπεχράκης, Βουδούρης, Τσιπλάκος, Καραμανλής Αχιλλέας, Σημίτης, Μεϊμαράκης, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Δήμας, Σαλμάς, Μαρκογιαννάκης, Σταϊκούρας, Μιχαλολιάκος, Σουφλιάς, Αβραμόπουλος, σας καλούσαν και σας ζητούσαν, να τύχουν οι δικοί τους άνθρωποι ή οι ίδιοι καλύτερης μεταχείρισης; Ναι ή όχι, κ. μάρτυς;»

Μαρτίνης : Άλλοι μου ζητούσαν κάτι, άλλοι το θεωρούσαν «τσιφλίκι».

Βέττας: Άρα, λοιπόν, να θεωρήσω ότι τα ονόματα, που σας διάβασα, εμπεριέχουν ανθρώπους, εκ των οποίων το θεωρούσαν άλλοι «τσιφλίκι» και άλλοι το ζητούσαν. Άρα, η απάντησή σας είναι «ναι», ουσιαστικά.

Μαρτίνης: Για μερικούς από αυτούς ναι...

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της λίστας που διαβιβάστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς και το διαβιβαστικό του γγ του Ερρίκος Ντυνάν απο το NEWS 24/7 . Έχουν διαγραφεί όλες οι αναφορές σε πρόσωπα προς πρόσληψη για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων



































Kαι αν αυτά έγιναν μόνο στο Ντυνάν, φανταστείτε στις υπόλοιπες Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς τι πάρτυ γίνεται!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top