Select Menu


Αυτά είναι τα λόγια του καταδικασθέντος σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» –του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης–, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακού Αιμίλιου Κοτσώνη σε τηλεφωνική συνομιλία με βουλευτή της ΝΔ, και όπως έχουν προκύψει από νόμιμη καταγραφή της ΕΥΠ που δημοσιεύει το Documento!

Οι συνομιλίες που καταγράφησαν απο τον υπερκοριό της ΕΥΠ η οποία ερευνούσε –εν αγνοία όλων– τον κ. Κοτσώνη, έγιναν το 2012, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της κ. Καραμανλή ως βουλευτή. Οι δύο συνομιλητές έχουν προφανώς, όπως αποδεικνύεται από τη συνομιλία, στενές κοινωνικές επαφές, γεγονός αναμενόμενο αφού η κ. Καραμανλή υπήρξε επί χρόνια αθλητικογράφος ενώ ο κ. Κοτσώνης ήταν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνομιλία έγινε δύο χρόνια πριν από την εξάρθρωση της σπείρας του «Noor1», τη δράση της οποίας η κ. Καραμανλή δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι γνώριζε.

Οπως προκύπτει από τη συνομιλία, ο κ. Κοτσώνης και ο κύκλος του φέρεται να έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα αναφορικά με ποια πρόσωπα θα εκλεγούν βουλευτές. 

Μάλιστα, η κ. Καραμανλή εμφανίζεται να κατηγορεί τον συνομιλητή της, εκφράζοντας πικρία ότι «δεν τη βοήθησαν στις εκλογές», αλλά αντίθετα επιλέχθηκε να δοθεί βοήθεια σε άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα ονόματα: Αρβανιτόπουλος, Γιακουμάτος και Καλογερόπουλος. Το Documento παρουσιάζει αυτούσιο μέρος των συνομιλιών.

Ο διάλογος

Νόμιμη καταγραφή ΕΥΠ 18/7/2012
Συνομιλία Αιμίλιου Κοτσώνη – Αννας Καραμανλή
Ζ1_70512222 (ηχητικό, το παρακάτω)

Η Άννα του λέει ότι δεν τη βοήθησαν στις εκλογές και ότι έπεσαν όλοι επάνω στον Αρβανιτόπουλο και δεν βάλανε ούτε άρθρο της στη «Μετρό» ούτε τίποτε. Και συνεχίζει λέγοντας ότι όταν γίνει υφυπουργός Αθλητισμού θα την παίρνει ο Μαρινάκης τηλέφωνο και θα τον γράφει στ’ αρχίδια της… Και συνεχίζει ο Αιμίλιος…

Αιμίλιος Κοτσώνης: Άκου να σου πω τώρα κάτι… Και να το ξέρεις… Εάν είναι να γίνεις υφυπουργός Αθλητισμού, μόνο αυτός μπορεί να το κανονίσει.

Άννα Καραμανλή: Ναι… είδα πώς το κανόνισε… Πώς ασχοληθήκατε με μένα… Αν ήθελε, θα μ’ έβαζε…

Αιμ.Κ.: Σου λέω… αν είναι κάποιος που μπορεί να το κάνει… εγώ πιστεύω πως είναι αυτός.

Αν.Κ.: Και γιατί δεν το ’κανε λοιπόν;

Αιμ.Κ.: Γιατί δεν θέλει να το κάνει τώρα;

Αν.Κ.: Α… καλά… όταν θα γίνει δηλαδή… θα είμαι υποχρεωμένη σ’ αυτόνα. Μπερδεύεσαι μάλλον… Εγώ είμαι από τη Θεσσαλονίκη, δεν είμαι κανένα λιμό…

Αιμ.Κ.: Ναι… αλλά έχει δύναμη… Τι να τον κάνουμε τώρα…

Αν.Κ.: Εντάξει, έχει δύναμη… Αλλά όχι άμα με βάλει την επόμενη φορά θα προσκυνήσουμε στον Βαγγέλα… Μπερδεύεσαι… Ετσι; Δεν με βοήθησε κανείς. Ασ’ το τώρα.

[…]

Αν.Κ.: Να σου πω… Με θεωρείς χαζή… Δεν ξέρω εγώ αν με βοήθησαν, πόσο με βοήθησαν και ποιοι με βοήθησαν;

Αιμ.Κ.: Γιατί οι ψήφοι ήταν πάρα πολλοί.

Αν.Κ.: Ναι.

Αιμ.Κ.: Το να μιλήσω τώρα εγώ να πάρεις 100 ψήφους, 150 ή 200 δεν είναι κάτι… Κατάλαβες;

Αν.Κ. Το ξέρω… Ούτε παιχνίδι κάνατε με τους οπαδούς ούτε τίποτα. Δώσατε γραμμή Α’ Αρβανιτόπουλος σφικτά και Β’ Παναγιωτόπουλο και Γιακουμάτο.

Αιμ.Κ. Στον Πειραιά… Ο Γιακουμάτος εντάξει, είναι πολλά χρόνια φίλος, ρε συ…

Αν.Κ. Εμένα δεν με είπατε ούτε σ’ έναν άνθρωπο.

Αιμ.Κ. Κι ο Γιακουμάτος, που το είχα συζητήσει, μου είχε πει εγώ την Αννούλα θα τη βοηθήσω.

Αν.Κ. Ναι, ναι… καλά.

Αιμ.Κ. Εντάξει… Ετσι μου είπε ο άνθρωπος.

Αν.Κ. Εντάξει στα λόγια, Αιμίλιέ μου… Λες και δεν ξέρεις…

Αιμ.Κ. Εγώ δεν ξέρω τι κάνανε και στην ουσία αν μπορούσανε να κάνουνε, αλλά εγώ οι άνθρωποι οι οποίοι ήξερα εκεί πέρα μέσα ήταν τρεις, ο ένας ήταν ο Γιακουμάτος, ο άλλος ήταν ο Αρβανιτόπουλος και ο άλλος ήταν ο Καλογερόπουλος, εγώ άλλον άνθρωπο δεν ήξερα.

Αν.Κ. Οπως ξέρεις, ο Καλογερόπουλος δεν βοήθησε.

Αιμ.Κ. Εμένα μου είπε ότι βοήθησε πάρα πολύ.

Αν.Κ. Στο Αιγάλεω βγήκα 14η… Ηταν η χειρότερή μου εμφάνιση.

Αιμ.Κ. Ε.. εντάξει… Μπορεί να μη βοήθησε το Αιγάλεω… Μπορεί να βοήθησε η Γλυφάδα.

[...]

Αν.Κ. Με τον Ιωαννίδη χάρηκε ο Βαγγέλης; Ή όχι; Αυτός είναι βλάκας;

Αιμ.Κ. Εγώ δεν τον πάω…

Αν.Κ. Βλάκας και αλήτης…

Αιμ.Κ. Οχι… Εγώ πιστεύω ότι είναι πουλητάρι.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top