Select Menu

Siemens: Ξεκίνησε για να ξαναδιακοπεί η πολύκροτη δίκη

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με δήλωση αποχής μέλους της έδρας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπό τηςΞεκίνησε για να διακοπεί για τις 6 Μαρτίου η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Χθές, πρώτη ημέρα έναρξης της δίκης, μετά την επ’ αόριστον αναβολή τον περασμένο Ιούλιου λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος, άρχισε στο Εφετείο της Αθήνας η ακροαματική διαδικασία με δικονομικές όμως δυσκολίες.

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν οι περισσότεροι των κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων, ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Η. Γεωργίου, οι επιχειρηματίες Ι. Λέτσας και Β. Τυρογαλάς, αλλά και οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου, ο δημοσιογράφος Τ. Τέλογλου και ο καταδικασθείς πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Α. Κάντας. Αντίθετα, απόντες είναι ο πρώην κραταιός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, που παραμένει καταζητούμενος εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (που εκπροσωπείται) ενώ υπήρξαν κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα συνεδρίασης του δικαστηρίου δηλώθηκαν τέσσερις παραστάσεις πολιτικής αγωγής στη δίκη μεταξύ των ένα υπό σύσταση σωματείο με νομική εκπρόσωπο την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πλέον το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να αποφασίσει αν πράγματι θα παρασταθούν στη δίκη ως πολιτική αγωγή οι εξής:

-Ο ΟΤΕ ως ανώνυμη εταιρεία για ηθική βλάβη με χρηματική ικανοποίηση 10 ευρώ με επιφύλαξη, από την τέλεση των αδικημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας

-Το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας την αποκατάσταση ηθικής βλάβης με ικανοποίηση το ποσό των 5 εκατ. ευρώ

-Πολίτης και δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, για ηθική βλάβη με χρηματική αποζημίωση 10 ευρώ με επιφύλαξη.

-Το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» για ηθική βλάβη που προκλήθηκε στα μέλη του και στην ένωση προσώπων για 10 ευρώ με επιφύλαξη. Πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μιλώντας στο δικαστήριο αναφέρθηκε σε «συμπαγνία για να παραγραφεί το σκάνδαλο των σκανδάλων».

Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε ότι για τη συγκεκριμένη δίκη δεν κληρώθηκε αναπληρωτής πρόεδρος σε μια τόσο σημαντική και χρονοβόρα υπόθεση.

Συνήγορος υπεράσπισης (Τσοβόλας): δεν μπορεί να είναι γενικός εισαγγελέας η Ζωή Κωνσταντοπουλου!

Ακροατήριο: Τσοβόλα δώστα όλα!

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε τη συνεδρίασή του, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με δήλωση αποχής μέλους της έδρας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπό της. Αν γίνει δεκτή θα διοριστεί νέο μέλος που θα λάβει τη θέση της.

Ας σπάσουν επιτέλους κάποιοι τη σιωπή τους!!

Η περίοδος 1981 (του Θεοφάνη Τόμπρα, του Τάσου Μαντέλη, του Σήφη Βαλυράκη και λοιπών άλλων του πάλαι ποτέ σκληρού ΠΑΣΟΚ της μεγάλης του παντοδυναμίας) μέχρι το 1997 οπότε και είχαμε την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών, είναι η περίοδος κατά την οποία ο κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου γνώριζε τις στενές σχέσεις της Siemens με υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα, γνώριζε για το πώς συντελέσθηκε η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού το ’93 με την πτώση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, γνώριζε για τις υπόγειες επικοινωνίες με την “αλλαγή” στις τιμές των οικονομικών προσφορών την τελευταία στιγμή στα γραφεία του ΟΤΕ, υπέρ της Siemens και της Intracom (όπως πολύ καλά αναφέρει ο πάντα ενημερωμένος Τάσος Τέλλογλου στο βιβλίο που έγραψε), με την συνεργασία υψηλών στελεχών του ΟΤΕ, που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, αλλά και άλλων που στοχευμένα δεν είναι ούτε μάρτυρες στη δίκη!

Εδώ ο κ. Λάμπρου, πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον εκ των κατηγορουμένων, Τσουκάτο!!


Ελπίζουμε από τη διαδικασία της δίκης, κάποιοι γνωρίζοντες πολλά να κληθούν να καταθέσουν, αφού προς το παρόν βρίσκονται προστατευμένοι στο απυρόβλητο προς προστασία του χθεσινού πολιτικού Συστήματος, αλλά και του σημερινού!

Να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, να δώσουν τις γνώσεις τους, τα φώτα τους για να διευκολυνθεί η Δικαιοσύνη στο έργο της, περί της αποδόσεως της δικαιοσύνης.

Στην αντίθετη περίπτωση, ενδεχομένως η σιωπή τους να αναγκάσει μάρτυρες της δίκης να τους οδηγήσουν στο σκαμνί των κατηγορουμένων!

Στο μέσον ο κ. Λάμπρου, μετά την υπογραφή Σύμβασης στα γραφεία του ΟΤΕ, δεν έχει κληθεί ούτε ως μάρτυρας!!


Τον απέλυσαν αλλά τον προσέλαβαν εκ νέου!!

Επανερχόμενοι στον Ηλία Γεωργίου και θεωρώντας ότι είναι το μεγάλο χαρτί της δίκης, αφού ο έτερος “Καπαδόκης” Χρήστος Καραβέλας, υφιστάμενος του Γεωργίου και θεωρούμενος “κομιστής”, πέταξε στην ελευθερία όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δημοσιεύουμε σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα απόσπασμα “Σύμβασης για παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών” του ιδίου με την εταιρεία Siemens, εν έτει 1998, και αμέσως μετά τη λήξη της Σύμβασης εργασίας του με τη Siemens για την πολυετή προσφορά του, από την οποία λήξη της Συμβάσεως αποζημιώθηκε αδρά, ώστε να μην έχει πρόβλημα για το υπόλοιπο της ζωής του!

Ωστόσο, το παράδοξο και το οξύμωρο δεν είναι ότι μια εταιρία αποζημιώνει με πολλά εκατομμύρια ένα στέλεχός της. Το παράδοξο και το οξύμωρο είναι ότι αμέσως μετά τη λήξη της πολυετούς συνεργασίας τους, η Siemens τον κάνει “συνεργάτη” της και έτσι ο Ηλίας Γεωργίου εξασφαλίζει για άλλα δυο χρόνια την ουσιαστική παραμονή του στην εταιρεία! Εξασφαλίζοντας, άλλο ένα προσοδοφόρο Συμβόλαιο!

Υποχρέωση εχεμύθειας!!

Σε αυτό το νέο Συμβόλαιο αξίζει να σταθούμε στην 3η σελίδα όπου αναφέρονται οι όροι “υποχρέωσης εχεμύθειας”:

«Ο επαγγελματίας… δεν θα αποκαλύπτει σε οποιοδήποτε τρίτο, ούτε θα κάνει χρήση με οποιοδήποτε τρόπο, οποιασδήποτε πληροφορίας ή στοιχείου σχετικών με την επιχείρηση, τις εργασίες, τα προϊόντα, τις επιχειρηματικές, διοικητικές και οικονομικές μεθόδους και πρακτικές… εμπορικά απόρρητα, λογαριασμούς και οικονομικά στοιχεία… που περιήλθαν σε γνώση του λόγω της συνεργασίας του με την εταιρία ή άλλως, και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εμποδίσει την περιέλευση τέτοιων πληροφοριών σε τρίτους…»!


Χρήσιμη σημείωση!!

Ο Ηλίας Γεωργίου παρέστη στη δίκη Μαντέλη όπου είναι και εκείνος κατηγορούμενος, δηλώνοντας πως είναι άφραγκος και μη δυνάμενος να καλύψει τα έξοδα δικηγόρου για την υπεράσπισή του!

Είναι σωστή η πληροφορία μας;; Τι νομίζετε, θα πρέπει να τον λυπηθούμε και να τον ελεήσουμε;;;

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται από τα αριστερά, ο κ. Bernhard Dombek Γενικός Διευθυντής της SIEMENS Ελλάδος, προϊστάμενος των Γεωργίου Καραβέλα, δεν είναι ούτε μάρτυρας και κάποιοι διαδίδουν ότι έχει πεθάνει!

Δεύτερος από τα αριστερά, ο κ. Jurgen Hinkmann, προκάτοχος του Ludwig Jasper (κατηγορούμενου) που πρόσφατα βρέθηκε νεκρός. Ο κ. Hinkmann υπεύθυνος οικονομικών της Siemens Γερμανίας, δεν είναι ούτε μάρτυρας!

Στο μέσον ο τότε Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μπαμπανάσης, ο κ. Λάμπρου και ο κ. Κόκκαλης (βρίσκεται στο απυρόβλητο, ωσάν να μην ήταν στις συμβάσεις με τον ΟΤΕ το άλλο 50%)!!


Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο τον Παναγιώτη Αποστόλου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top