Select Menu


Θα θυμόσαστε όλοι, πως όταν ήμασταν παιδιά οι μεγάλοι μας φοβέριζαν με τον μπαμπούλα για να ήμαστε καλά παιδιά και να τους αφήνουμε στην ησυχία τους. Φόβος και τρόμος με αυτόν τον αόρατο μπαμπούλα.

Μετά στο κατηχητικό που πηγαίναμε μας μίλησαν για την κόλαση που πάνε οι κακοί άνθρωποι και τα κακά παιδιά και πως ο θεός τους ρίχνει σε κάτι μεγάλα καζάνια να βράζουν μές' την πίσσα. Μας μάθανε να φοβόμαστε τον Θεό και την κόλαση.

Επειδή έτυχε να γεννηθώ λίγο πριν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, έζησα την κατοχή των Ιταλών αρχικά και των Γερμανών λίγο αργότερα.

Φόβος και τρόμος για μικρούς και μεγάλους να κυκλοφορήσουν στους δρόμους επί ποινή θανάτου μετά την δύση του ηλίου και πριν την ανατολή του. 
 
Οι περιπολίες των Γερμανών σκούζανε μες τη μαύρη νύχτα: αλτ, τις εί και μας κοβόντουσαν τα πόδια πίσω από τις κουβέρτες που είχαμε κλεισμένα τα παράθυρα για να μη φαίνεται το φως της λάμπας πετρελαίου.

Μετά, για ένα μικρό διάστημα, χαμογέλασε το χειλάκι μας όταν ήρθανε οι "Τζόνιδες" οι Άγγλοι. Στο σχολείο αρχίσανε να μας δίνουν γάλα σκόνη με κακάο και σταφιδόψωμο και ένα κομμάτι κίτρινο τυρί. Αγαπήσαμε τους Άγγλους για το κίτρινο τυρί και τους Αμερικάνους για τα ρούχα που έστελναν με την Ούντρα, να σκεπάσουν τη γύμνια τους τα ελληνόπουλα.

Με το σχέδιο "Μάρσαλ" φθάσανε κάμποσα εκατομμύρια δολάρια για οικονομική βοήθεια στην ερειπωμένη Ελλάδα, που τα αρπάξανε όμως κάποιοι επιτήδειοι και γίνανε πλούσιοι. Οι απόγονοί τους με τα κλεμμένα λεφτά των γονιών τους, γίνανε πολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες για να προδίδουν και σήμερα την έρμη Ελλάδα.

Καλοί οι Άγγλοι, καλοί και οι Αμερικάνοι!

Έπρεπε όμως να βρεθούν και οι κακοί για να επαναφέρουν τον φόβο. Οι Ρώσοι! Αυτοί θα ήτανε τώρα οι κακοί που έπρεπε να φοβάται ο κόσμος.

Υστερία με τον ψυχρό πόλεμο και τρόμος στην υφήλιο για πυρηνικό πόλεμο. 
 
Ο κίνδυνος πέρασε, αλλά έπρεπε να επικρέμαται ο φόβος σε ολόκληρο τον κόσμο και έτσι φτιάχτηκε το ΝΑΤΟ για να τον διατηρήσει.

Μας μάθανε να φοβόμαστε τους Ρώσους, αλλά δεν ξέρω να σας πω γιατί. Αυτοί είναι ευχαριστημένοι με τα χιόνια τους και τη βότκα τους και αν δεν τους γκιάξεις όπως έκανε ο Ναπολέων και ο Χίτλερ κάθονται στ' αυγά τους. 

Οι Αμερικάνοι γίνανε πλανητάρχες μετά την υποχώρηση των Άγγλων και εγκαθιδρύθηκε μια νομενκλατούρα που κάνει κουμάντο σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 
Έτσι ο κάθε καινούργιος πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί υποχρέωσή του να κάνει τουλάχιστον ένα πόλεμο σε ένα οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να έχει πετρέλαια και να κινδυνεύουν τα οικονομικά συμφέροντα της νομενκλατούρας.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ που δεν είναι πετρελαιάς ούτε βιομήχανος όπλων, αποφάσισε να πάψει αυτή φαγωμάρα με τη Ρωσία και να κοιτάξουν να συμφιλιωθούν για το καλό των λαών και των δύο χωρών.

Φρύαξαν οι πετρελαιάδες και οι βιομήχανοι όπλων. Τι λέει καλέ αυτός; Και πως θα υπερπλουτίσουμε εμείς χωρίς την ύπαρξη του φόβου και πέσανε να τον φάνε. Επειδή ο Τράμπ θέλει να προστατέψει το ειρηνικό εμπόριο και τα συμφέροντα της πατρίδας του από τους λαθρομετανάστες, ξεσηκώθηκε λυσσασμένο το κατεστημένο και χρηματοδοτεί διαδηλώσεις εις βάρος του. Ο σεξιστής, ο ρατσιστής!

Εκεί στην Αμερική έχει τη φωλιά του το ΔΝΤ που κατακτά χώρες όχι με τα όπλα όπως το ΝΑΤΟ, αλλά με προγράμματα τα επιλεγόμενα οικονομικής βοήθειας. Το ΔΝΤ διαλέγει άτομα από ολόκληρο τον κόσμο με προσόντα να έχουν πλούσιο λογισμικό, αλλά καθόλου λογική και συναίσθημα. Για να καταλάβετε τι θέλω να πω, προσέξτε τον Τόμσεν και τη Δρακουλέσκου. Ρομπότ με ανέκφραστα παγωμένα πρόσωπα που εκπροσωπούν τους "θεσμούς".

Η κακή μοίρα της Ελλάδας και οι κοπρίτες απόγονοι των γερμανοτσολιάδων που την διοίκησαν τα τελευταία χρόνια, μας έριξαν δολίως στα ματωμένα νύχια των ηττημένων του Β' παγκοσμίου πολέμου Γερμανών, που με τους οικονομικούς δολοφόνους μοίραζαν αφειδώς μίζες στους ντόπιους συνεργάτες τους, μας έφεραν στην εξαθλίωση και την ανυποληψία.

Εφτά χρόνια ζούμε με τον τρόμο της πτώχευσης και του GREEXIT και δεν κουνιέται φύλλο. Αλλά ποιός να ξεσηκωθεί: εμείς τα γερόντια οι συνταξιούχοι που μείναμε μόνοι, γιατί τα παιδιά μας ξενιτευτήκαν για να επιβιώσουν, ή η υπόλοιπη νεολαία που ξέμεινε εδώ λόγω αδυναμίας να φύγουν και αυτοί και τους βλέπεις αραχτούς στις καφετέριες να μοιράζονται ένα φραπέ με δύο καλαμάκια;
Οι πολιτικοί εδώ μας τρομοκρατούν πως χωρίς μνημόνια δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και χωρίς αυτά θα μείνουμε χωρίς υγεία, χωρίς πετρέλαιο το χειμώνα, χωρίς φάρμακα και χωρίς κωλόχαρτο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 
 
Εξαθλίωση, λουκέτα, κάδοι απορριμμάτων, ουρές στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας, εξαθλίωση και μιζέρια βασιλεύουν σήμερα στις ψυχές των περισσότερων Ελλήνων.

Αγωνία εάν θα μας τοκίσουν κι' άλλα λεφτά για να τα φέρουμε βόλτα κι' αν μας δώσουν, τι ανταλλάγματα θα ζητάνε ακόμα; 

Και το χρέος τραβάει την ανηφόρα και το ηθικό όσων έχουμε απομείνει σ' αυτό τον τόπο τόχει πάρει η κατηφόρα.

Ένας τρόπος να αλλάξουμε τη μοίρα μας, είναι να απαλλαγούμε εντελώς από τους υπάρχοντες πολιτικούς που κατατρώγουν το βιός και τις ψυχές μας, και να τους στείλουμε όλους στο διάολο, μπας και αντικρύσουμε και πάλι ελεύθεροι το μέλλον.

Ψηφίστε οποιοδήποτε κόμμα εκτός Βουλής, που νομίζεται πως θα βοηθήσει στην ανάσταση του ελληνισμού, εκτός από το κόμμα των καθυστερημένων που ορκίζονται στο Δία και ο αρχηγός του υπόσχεται πως με τα ανύπαρκτα εκατομμύριά του θα τους μεταφέρει όλους στη γη της επαγγελίας.
Τώρα αν εκεί θα έχει παρθένες και σορόπια δεν γνωρίζω, γιατί ο μέγας αρχηγός αυτό δεν το έχει διευκρινίσει ακόμα. 
 
Ξυπνήστε ρεεεεεε!

Θεόφιλος Αιγινήτης
ζωγράφος, συγγραφέας
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top