Select Menu


Εδώ και έξι χρόνια βρίσκεστε ακόμα στη λιτότητα μας λένε οι Θεσμοί (δεσμοί) και ο κ. Γεωργιάδης της ΝΔ, γιατί δεν έχετε εφαρμόσει πιστά τα συμφωνηθέντα.

Εγώ αυτά τα χρόνια βλέπω πως η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών πάει απ' το κακό στο χειρότερο, οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις έχουν φθάσει στο ναδίρ, η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη και αυτοί ζητάνε κι' άλλη λιτότητα κι' άλλες απολύσεις, γιατί έτσι είχαν συμφωνήσει μαζί τους οι πολιτικοί μας. Τα συμφωνηθέντα που λένε! 

Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι μεγάλες επιχειρήσεις παίρνουν των ομματιών τους και ξενιτεύονται για λόγους επιβίωσης, αλλά και να γλυτώσουν την άγρια φορολογία. Και μένει ο κόσμος άνεργος.

Έξι χρόνια αφαιμάσσουν ότι μετρητό κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και σου λένε πως δεν προκόβετε γιατί έχετε κλειστά επαγγέλματα και δεν ψηφίζετε νόμο που να μπορούν να πουλάνε τα σούπερ μάρκετ φάρμακα μαζί με τα μπρόκολα.

Ακούω πολλούς να λένε πως οι ξένοι μας δίνουνε λεφτά και μείς τα τρώμε.

Το εμείς τα τρώμε είναι κάτι το ασαφές και αόριστο. Πάντως ο πολύς λαός δεν έφαγε, είναι όμως υπεύθυνος για τις επιλογές του, που βλακωδώς ψηφίζει πάλι αυτούς που τα φάγανε και κανέναν δεν βάλανε στα σίδερα παρά μόνο τον Τσοχατζόπουλο.

Αυτόν τον άνθρωπο έχω αρχίσει να τον λυπάμαι, γιατί είναι ο μόνος που πλήρωσε τη νύφη ως εξιλαστήριο θύμα και οι υπόλοιποι ξαπλωμένοι στις παραλίες απολαμβάνουν την ελευθερία τους και τα εκατομμύριά μας, χλευάζοντάς μας πως μαζί τα φάγαμε.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράματα μ' αυτούς που ισχυρίζονται πως οι ξένοι μας δίνουν λεφτά: δεν μας τα δίνουν ρε φιλαράκια, μας τα τοκίζουν και κάθε φορά που είναι να μας δώσουν τη δόση, όλο και κάποια δικαιολογία βρίσκουν για να την καθυστερήσουν και να επιβάλλουν επαχθέστερους όρους. Το μάθαμε το τροπάρι!

Και όλο κόβουν μισθούς, κόβουν συντάξεις ανεβάζουν τον ΦΠΑ, ακριβαίνουν το ρεύμα (70,38 για την ΔΕΗ, συνολικό ποσό πληρωμής 114 ευρώ), το νερό, τα τηλέφωνα με ειδικές επί πλέον φορολογίες και κάθε μέρα το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων πάει απ' το κακό στο χειρότερο.
Το μεγαλύτερο όμως ποσό απ' αυτά που μας τοκίζουν δεν φτάνει καν στα σύνορά μας, αλλά πάει με λογιστικές μεταφορές κατ' ευθείαν στο άπατο βαρέλι του χρέους, που αντί να λιγοστεύει όλο και πληθαίνει και πληθαίνει και πληθαίνει.

Απ' αυτό που περισσεύει, ένα μεγάλο ποσόν το δίνουμε εμείς οι πάμπλουτοι για την χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ που δεν μας έχει υποστηρίξει ποτέ και σε τίποτα, αλλά και στην αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Έτσι τα παίρνουν πάλι πίσω. Τι μας μένει τελικά ρε πανέξυπνα μαστόρια της διαστρέβλωσης; Μόνο η λιτότητα και η δυστυχία.

Αντί ρε τενεκέδες ξεγάνωτοι, να καθίσετε όλοι μαζί να βρείτε μια λύση και να πάτε μονιασμένοι στα βαμπίρ των δανειστών, πάτε ο καθένας χώρια και προσφέρετε γη και ύδωρ για μια καρέκλα. Στους χαιρετισμούς θα βλέπετε τον κόσμο που πηγαίνει με τα καρεκλάκια του στην εκκλησία! Έτσι πάτε και εσείς στον Σόϊμπλε και στην Μέρκελ να τις προβάρετε τρομάρα σας και δυστυχία μας.
Αφού οι Θεσμοί θέλουν το καλό μας κόβοντας τα εναπομείναντα λιγοστά έσοδά μας,

γιατί δεν επιβάλλουν να γίνουν απολύσεις και μέσα στη Βουλή και να γίνουν περικοπές και στις δικές σας αποδοχές; Θέλουν το δικό μου αφορολόγητο να πέσει στα πέντε χιλιάδες ευρώ και το δικό σας να παραμένει αφορολόγητο κατά 75%.

Όλοι εσείς οι κυβερνόντες και αντικυβερνόντες έχετε στήσει μια συμπαιγνία εις βάρος του ελληνικού λαού, που δεν θα σας βγει τελικά σε καλό.

Οι καβγάδες που γίνονται μέσα στη Βουλή δεν γίνονται για σένα και για μένα κορόιδο, αλλά για την πάρτι τους και εσύ γίνεσαι κακός με το διπλανό σου για τα δικά τους συμφέροντα. Αυτοί που σε ρήξανε στο λάκκο με τα φίδια, σου λένε πως θα φέρουν σκοινί να σε σώσουν και τους πιστεύεις. Να σε κρεμάσουν θέλουν και όχι να σε σώσουν και συ εμμονικό κουτορνίθι χάβεις τα ψέματά τους.

Θεόφιλος Αιγινήτης
ζωγράφος, συγγραφέας
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top