Select Menu

Image result for εικόνες χιονι

Μετά την πρόσκληση για πρωθυπουργικό γραφείο και στην Κομοτηνή, φαίνεται πως η κυβέρνηση πήρε τα πάνω της, και κινήθηκε χαλαρά! Προφανώς οι εγκέφαλοί της, σκεφτήκανε: «Αφού μας θέλουνε παντού, φαίνεται πως η αξιωσύνη μας, επί τέλους, αναγνωρίζεται, και η παρουσία μας θεωρείται αποφασιστικής σημασίας»!

Κύριε Πρωθυπουργέ, η διεθνής συνάντηση για το Κυπριακό ζήτημα, είναι εξόχως σημαντική και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, ικανότητες, άποψη και θέση πολιτική που να αντιπροσωπεύει την εθνική τάση, αλλά και συνεργασία όλων των πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο, τους Έλληνες.

Το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα που κοντά μισόν αιώνα -μετά την εισβολή, και τα επακολουθήσαντα εν καιρώ Δημοκρατίας στην Ελλάδα- το παίρνει και το φέρνει ο άνεμος του μίσους, της πλεονεξίας και της επιθετικότητας της γείτονος, ενώ εμείς εδώ, από «καλωσύνη» μέχρι βλακείας ή από αδιαφορία  και από πολιτικό ενδοτισμό, παλιότερα, αλλά και από πολιτική ασχετοσύνη τελευταίως, κινδυνεύουμε να του αφαιρέσουμε κάθε προοπτική σε σχέση με τον Ελληνισμό.

Η πολιτική προετοιμασία που γίνεται, για την διεθνή συνάντηση, [κατ' ιδίαν και ξεχωριστά με κάθε αρχηγό, αλλά όχι με όλους], ερήμην -κατ' αρχήν- του προέδρου της Χώρας, είναι μια διαδικασία, με νομικό χαρακτήρα και πολιτική φύση. Προφανώς οι νομικά ή εθιμικά θεσπισμένες και επί μακρόν τηρούμενες πολιτικές διαδικασίες, δεν αφήνουν περιθώρια για εξηγήσεις, ερμηνείες, απόψεις και διαφοροποιήσεις.

Όταν δεν τηρούνται οι διαδικασίες είτε τα πράγματα θεωρούνται απλά, είτε αρχίζει μια διολίσθηση προς την εξάλειψη της προστασίας εκείνων για τα οποία τέθηκαν οι διαδικασίες. Είναι γνωστή εξ άλλου η εξαπλουστευμένη αφαιρετική λογική της επιπόλαιης πολιτικής, που λύνει τα προβλήματα στα λόγια ή τα λύνει παραλείποντάς τα.

Κύριε Πρόεδρε, Καθηγητά της Νομικής, πώς σας φαίνεται η παράκαμψη της διαδικασίας; Πώς σας φαίνεται η επιλεκτική περιφρόνηση του Κοινοβουλίου; Και γιατί επιτρέπετε να μην γνωρίζει ο λαός τα διαμειφθέντα μεταξύ των εκπροσώπων του; Τί είδους Δημοκρατία επιτρέπετε να σαρκώνεται (και) στις μέρες μας;

Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας τί είδους εξηγήσεις θα μας παράσχετε για την στήριξη αυτής της εξαμβλωματικής πολιτικής;

Κι όσο για τούτες τις μέρες τις παγωμένες που περνάμε, μπορεί να μην φταίτε όλοι εσείς για τον δριμύτατο καιρό, όμως μας έχετε παραδώσει ψύχραιμα και αναπότρεπτα, αν και με αριστερό τρόπο (που είναι πανομοιότυπος με τον δεξιό, των προηγουμένων), στο έλεος των δανειστών, των φόρων, των τελών, των ασφαλίστρων και των υψηλών τιμών των καυσίμων!

Και επί τέλους, με τόσο χιονιά, τόσο κρύο και τόση φτώχεια, μην το παίρνετε τόοοσο χχαλλαρά! ξεπαγιάσαμε!

Μειώστε την τιμή του πετρελαίου, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε λίγο στις δεξαμενές μας, μπάς κι επιβιώσουμε από την παγωνιά. Τότε, κι εσείς θα εισπράξετε, κι εμείς θα αντιμετωπίσουμε, κάπως, τον ξαφνικό κι ανελέητο χιονιά.

Έτσι, και για να μην ξανακουστεί στις μέρες σας «θανατικό από μαγκάλι», ή από άλλον απελπισμένον τρόπο για ζέσταμα, γιατί τότε θα πέσουνε πάνω σας όλα όσα εσείς λέγατε παλαιότερα για το ίδιο θέμα στους άλλους, που κυβερνούσανε τότε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top