Select Menu

Image result for εικόνες μπαλόνια

Στις μέρες μας συμβαίνει να σκάνε οι επιχειρηματικές φούσκες. Το δήλωσε ο πρωθυπουργός μας, με την ευκαιρία των προβλημάτων που σημειώθηκαν στον ΔΟΛ.

Η δήλωση αυτή είναι πολύ πετυχημένη, γιατί αποτυπώνει ακριβώς πως για να μην εξαερώνεται μια προσπάθεια απαιτείται -τουλάχιστον- οργάνωση, εργασία, συνέπεια, δηλαδή αξιοπιστία, και νοηματοδοτημένο παραγόμενο προϊόν.  Κι αυτό αφορά κάθε είδος προσπάθειας. Επιχειρηματική, πολιτική, επιστημονική, οικονομική. Κι όταν κανείς το ξέρει αυτό, ασφαλώς θα το τηρεί στις προσπάθειές του, όταν επιδιώκει αυτές να έχουν αποτέλεσμα.

´Ετσι λοιπόν, οι προσπάθειες της κυβέρνησής μας να αλλάξει την πραγματικότητα της χώρας και να φέρει παραγωγικότητα, ανάπτυξη, ευημερία και απαλλαγή από κάθε εξωτερική και απεχθή κηδεμονία, πρέπει να είναι καλά οργανωμένες. Δεν μας χρειάζονται μάταιες κι επιφανειακές απόπειρες ή ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Γιατί αν ο ταχυδακτυλουργός ή ο ζογκλέρ χάσει την ισορροπία του, απλώς θα μείνει κατάπληκτο το κοινό, που «τζάμπα πλήρωσε τα εισιτήρια για το θέαμα». Ενώ ο επιθεωρητής (η τρόϊκα) θα επιβάλει ποινές για τα ψεύτικα κόλπα. Ο εξαφανισμένος ζογκλέρ θα την γλυτώσει, αλλά το κατάπληκτο και χρεωμένο κοινό θα κατηγορηθεί για ανοησία και θα ξαναπληρώσει.

Το κακό είναι πως το πιο κραυγαλέο ενδεχόμενο σήμερα είναι να σκάσει η φούσκα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ, συμπληρώσανε ανταξίως το προηγηθέν καταστροφικό μοντέλο διακυβέρνησης, και μας έχουνε κάνει κι αυτοί, να χάνουμε τον ύπνο μας, την ελπίδα μας και... την πατρίδα μας. Και μάλιστα σε βαθμό χειρότερο από τους προηγούμενους! Φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς πολιτικός, ειλικρινής, ικανός και έντιμος.

Είναι κι εκείνο το δεύτερο πρωθυπουργικό γραφείο, στην Θεσσαλονίκη. Αυτό, μεγαλώνει την φούσκα που λέγεται «διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»! Αφού δεν δουλεύει (=δεν παράγει αποτέλεσμα) το κεντρικό, τί χρειαζότανε και το παράρτημα; Αυτό κι αν είναι φούσκα!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top