Select Menu


Το ομολογήσανε οι ίδιοι σε ανταλλαγή ευγενικών απόψεων και χαρακτηρισμών αβροφροσύνης μέσα στη Βουλή, πως εκεί έχουν μαζευτεί λειράτες κότες , γαϊδούρια ξεσαμάρωτα και τετράποδα που πάνε στα τέσσερα.

Από τον ορεσίβιο μουστακαλή Κρητίκαρο γιατρό ήταν αναμενόμενο να έχει αυτή την ευγενική συμπεριφορά , αλλά από ένα φιλόλογο αρχαιολόγο, λάτρη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και εκδότη διδακτικών μορφωτικών βιβλίων, είναι αλήθεια πως δεν το περίμενα. Με ξάφνιασε.

Γαϊδούρι ο ένας, λειράτη κότα ο άλλος.

Και ξαφνικά τι ενθουσιασμός ήταν αυτός που έπιασε τον έτερο γιατρό κύριο Σαλμά μόλις άκουσε το χαρακτηρισμό γαϊδούρι που εξακόντισε ο κύριος Γεωργιάδης προς τον κύριο Πολάκη ;

Μέσα στο παραλήρημα των χειροκροτημάτων του, άρχισε να σπρώχνει και να παροτρύνει και τον διπλανό του να τον μιμηθεί.

Δεν άκουσες ρε, τον είπε γαϊδούρι, βάρα παλαμάκια κι' εσύ τι κάθεσαι; Ο διπλανός του σαν να ξύπνησε εκείνη την ώρα από τον λήθαργο που τον κατείχε, βάρεσε κι' αυτός πεντέξι βαριεστημένα παλαμάκια και συνέχισε την νιρβάνα του.

Ο Κρητίκαρος γιατρός αφ' υψηλού από τα υπουργικά έδρανα, δεν άφησε να περάσει αναπάντητη την ευγενική προσφώνηση που του απηύθυνε ο κύριος Γεωργιάδης και του απάντησε με γαλατική ευγένεια: πολλά μερσί μεσιέ, είμαι ευτυχής που με αποκαλεί γαϊδούρι μια λειράτη κότα. Νέος ενθουσιασμός από τον εκδότη και τον όπισθέν του καθήμενο γιατρό και αρχίσανε να χειρονομούν και να φωνάζουν ενθουσιωδώς και να επευφημούν τον κύριο Πολάκη όπως είδαμε στην TV.

Αυτούς τους ευγενείς πολιτικούς θα κληθούν οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, που απ' ότι φαίνεται θα είναι στο κοντινό μέλλον.

Θα υπάρξει μέρος οπαδών των κομμάτων τους που θα εκτιμήσουν την μόρφωση και την ευγένειά τους και θα τους ξαναστείλουν να τους εκπροσωπήσουν στην νέα Βουλή που θα προκύψει, για να έχουν ένα δικό τους άνθρωπο που να τους μοιάζει.

Αμ' τ' άλλο; Είδατε πόσο εκτιμάει η ΝΔ τους φτωχούς συνταξιούχους, που αρνήθηκε να ψηφίσει παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ την παροχή μικρού βοηθήματος στις γιορτές και αποχώρησε αγανακτισμένη από την ψηφοφορία;

Ακούς εκεί να πουν τους συνταξιούχους μας φτωχούς! Σα δεν ντρέπονται οι κυβερνώντες που σκέφτηκαν να δώσουν βοήθημα στα υπερήφανα γηρατειά που τρέχουν τα λεφτά απ' τα μπατζάκια τους! Ακούς εκεί;

Ποιός πληρώνει τους δικούς μας παχυλούς μισθούς, ποιός πληρώνει τις ένα σωρό παροχές που έχουμε, ποιός πληρώνει τα δωρεάν αυτοκίνητά μας με τους οδηγούς τους μισθούς τους τις ασφάλειές τους; Και νάτανε μόνο αυτά, ας τα καλλίτερα.

Άρα αντέχουν τόσα και άλλα τόσα βάρη και εσύ κατηραμένε όφι Συριζέε Πρωθυπουργέ τολμάς να τους αποκαλείς πτωχούς; Σαν δεν αισχύνεσαι!

Με τέτοιους πολιτικούς πως να μην πάει μπροστά η χώρα!

Άλλωστε η ευημερία που διερχόμαστε χάριν των άξιων πολιτικών μας φαίνεται τις βραδινές ώρες στους σκουπιδοτενεκέδες έξω από τα σούπερ μάρκετ, στις ουρές συσσιτίων των Δήμων και της Εκκλησίας για ένα πιάτο ζεστό φαΐ.

Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις και έχει δίκιο ο πολυχρονεμένος μας κύριος Σόιμπλε να μας έχει σε τόσο μεγάλη εκτίμηση και αγάπη. Σκέτη λατρεία!

Σα δεν ντρέπονται λιγάκι πάμπλουτοι συνταξιούχοι που απολαμβάνουν τις πλούσιες συντάξεις τους να τρέχουν στις ουρές των συσσιτίων και να φωνασκούν πως δεν τους φτάνουνε τα λεφτά. Εμάς πως μας φτάνουν!

Θεόφιλος Αιγινήτης
ζωγράφος, συγγραφέας. 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top