Select Menu

Να μην υποβάλλουν πόθεν έσχες προσωρινά ζητούν οι δικαστές


Προσέφυγαν στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αναστολής! Τελικά δεν ντρέπεται κανένας σ' αυτή τη χώρα πλέον...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη για το Capital, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πέντε δικαστικές Ενώσεις και ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, προκειμένου να ανασταλεί η υποχρέωση των δικαστών και εισαγγελέων να υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες μέχρι να δημοσιευθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν ταυτόχρονα καταθέσει.

Την αίτηση κατέθεσαν η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ζητούν επίσης να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Υποστηρίζουν ότι εάν δεν παγώσει η διαδικασία θα αναγκαστούν να διαβιβάσουν απόρρητα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης, καθώς επίσης δεν διασφαλίζεται η προστασία των δικαστικών λειτουργών από τον κίνδυνο διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων τους όπως είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους, των περιουσιακών τους στοιχείων, κ.λπ. Ο κίνδυνος αυτός (διαρροών) είναι πολύ μεγαλύτερος, σημειώνουν οι δικαστές, καθώς για πρώτη φορά δημιουργούνται ηλεκτρονικά αρχεία που περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία του συνόλου των δικαστικών λειτουργών.

Η αίτηση ακύρωσης προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου 2017 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Απίστευτο θράσος αυτή η απαίτηση ειδικής μεταχείρισης!

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη (λέμε τώρα) "ισότητα των πολιτών" πάει περίπατο απο τους ίδιους τους (δήθεν) φύλακες της νομιμότητας!

Ιδού που αρχίζει και που τελειώνει η Διαφθορά.  Να γιατί δε πρόκειται ποτέ να δούμε άσπρη μέρα. 

Οι δικαστές (που, δεν το ξεχνάμε, ήταν οι μόνοι που δεν έχασαν τα αναδρομικά τους) τώρα δεν δέχονται να κάνουν και δήλωση του «πόθεν έσχες»!!! 

Αν αυτοί δεν το δέχονται τότε, πως θα το δεχθούν οι επιχειρηματίες, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί και όλοι εμείς οι υπόλοιποι;

Δεν θα ‘πρεπε δηλαδή να μπορεί το κράτος (και εμείς οι πολίτες που υποφέρουμε) να γνωρίζουμε ΠΩΣ οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ανέλαβαν και αποφάσισαν για τα τόσα και τόσα οικονομικά σκάνδαλα του τόπου έβγαλαν τα χρήματα που δήλωσαν στην εφορία και ποια είναι η πηγή τους; 

Τι έχουν να φοβηθούν και χρόνια τώρα δεν δέχονται (ο μόνος κλάδος που δε δέχεται) να κάνουν δήλωση του «πόθεν έσχες»; 

Η Δικαιοσύνη (!), η Ισονομία ανάμεσα στους πολίτες και στους φορολογούμενους και η Απάλειψη των Διακρίσεων δεν ισχύει γι’ αυτούς; 

Ή τους πειράζει που θα γίνεται «ηλεκτρονικά»; 

Μα και οι Δικαστές δεν χειρίζονται και αυτοί ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή; 

Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν διεκπεραιώνουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, τις αγορές που κάνουν, email και φυσικά, τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις (διερεύνηση απορρήτων υποθέσεων, αποφάσεις, εμπιστευτικές εκθέσεις, κλπ);

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά τι έχει να γίνει αν τελικά έστω και με τη δήλωση του «πόθεν έσχες» μπορούν να διασταυρωθούν στοιχεία. 

Για το τόπο, για εμάς τους πολίτες η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (και τελικά η πολυθρύλητη κάθαρση) στο χώρο της (σε εισαγωγικά) "Δικαιοσύνης" μόνο καλό θα κάνει. 

Θα ήταν η αρχή του τέλους της Διαφθοράς και Κακοδιοίκησης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top