Select Menu


Η επιστήμη έχει αποδείξει πως οι κλώνοι ποτέ δεν είναι ισάξιοι αυτών από τους οποίους προέρχονται.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος ή Κλικλής όπως ήταν γνωστός, ήταν ένας μέτριος πολιτικός και δεν έμοιασε σε τίποτα με τον Εβραίο πατέρα του ικανό πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο.

Στην περίοδο μετά το τέλος του Β! παγκοσμίου πολέμου, διετέλεσε ως αντιπρόεδρος σε πολλές μεταπολεμικές κυβερνήσεις και δυο τρείς φορές έγινε Πρωθυπουργός, όχι κατόπιν εκλογών, αλλά γιατί είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Την εποχή εκείνη η Ελλάδα ήταν απολύτως εξηρτημένη από τους Αμερικάνους όπως και τώρα και οι πολιτικοί μας τελούσαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους.

Έμεινε στην Ιστορία ως ο υπουργός που έκανε τις συζητήσεις για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και έστειλε στην Κορέα ελληνικό εκστρατευτικό σώμα.

Το Βενιζέλος βγαίνει από το Βενιαμίν Ζελόν που ο πατέρας του Ελευθέριου ο Κυριάκος το μετάλλαξε για επίθετό του σε Βενιζέλος όταν πήγε στην Κρήτη.

Ένας άλλος γόνος ή κλώνος ικανού πολιτικού, του Ανδρέα Παπανδρέου ο Γιωργάκης, είναι γνωστόν σε όλους το πόσο ευφυής και ικανός πολιτικός ήταν

από τα αποτελέσματα των πολιτικών του επιλογών και επειδή είναι πρόσφατα δεν θα τα απαριθμήσω για να μη σας συγχύσω.

Ένα μόνο θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω, πως ο πρώτος νόμος που υπέγραψε σαν Πρωθυπουργός, ήταν να επιτρέπεται από δω και πέρα η καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς στα μπαλκόνια μέσα σε γλάστρες.

Νάμαστε καλά να τον θυμόμαστε όταν έχουμε καταρροή.

Ακόμα ένας κλώνος ή γόνος ενός ικανού πολιτικού ειδικού στις ίντριγκες και στις αποστασίες Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κυριακούλης ή Κούλης, έρχεται κι' αυτός με μεγάλες φιλοδοξίες να μας σώσει εφαρμόζοντας απολύτως τα μνημόνια που είχε υπογράψει η παράταξή του και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποσχεθεί πως θα τα ξέσκιζε.

Πάντως ο Κυριάκος τα τιμολόγια της Ζίμενς τα εξόφλησε, όχι για να μη λέτε, αλλά τα δάνεια προς το δημόσιο της εφημερίδας του στα Χανιά τα έχει αφήσει ανεξόφλητα.

Τη μια μέρα ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης, η αλήθεια είναι μαζί και με όλους τους άλλους εθνοπατέρες, και την άλλη μέρα πάει και προσκυνάει στο άγιο όρος. Κύριε ελέησον!

Οι Αμερικάνοι ψηφίσανε τον Τράμπ για να γλυτώσουν από το δολοφονικό χαμόγελο της Χίλαρι και του αδίστακτου αδηφάγου καπιταλισμού και οι δικοί μας φωστήρες της πολιτικής ειρωνευόντουσαν τον Τράμπ και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα μιμούμενοι τον γλοιώδη και θεοπάλαβο Ερντογκάν.

Άλλος ένας οικογενειακός κλώνος πολιτικής οικογενείας που απεδείχθη αντιπαθής στους ψηφοφόρους της, γιατί βγήκαν στη φόρα οι πράξεις της για παράνομο πλουτισμό, για το αιματοκύλισμα της Ασίας, της Αφρικής και των Βαλκανίων, την ώρα που η μισή Αμερική είναι στα όρια της φτώχιας.

Τελικά ποιός θα μας γλυτώσει από τους προστάτες μας;

Ο Θουκυδίδης έλεγε πως άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις από άλλον να σε ξύσει. Στο χέρι του κάθε ψηφοφόρου είναι να απαλλαγεί από την σαπίλα που τον οδήγησε στη διεθνή ζητιανιά και από την οικογενειοκρατία που το μόνο επάγγελμα που ασχοληθήκανε οι γόνοι της στη ζωή τους, είναι η πολιτική και η μισθοδοσία τους από το δημόσιο.

Εάν ψηφίσεις και πάλι αυτούς τους απατεώνες που σε κατέστρεψαν, αποδεικνύεται πως είσαι αμετανόητος και μετά μην παρουσιάζεσαι υποκριτικά σαν κοψοχέρης.

'Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Θεόφιλος Αιγινήτης
ζωγράφος, συγγραφέας. 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top