Select Menu


Όταν ένας λαός που παρασύρεται μια φορά από αμετροεπείς πολιτικούς απατεώνες που ζητάνε την ψήφο του και τελικά τον εξαπατούν, έχει ελάχιστη ευθύνη για το τι τελικά θα πράξουν οι πολιτικοί μετά την εκλογή τους.

Εάν όμως τους εμπιστευτεί για δεύτερη φορά αφού ξέρει το ποιόν τους, φέρει ακεραία την ευθύνη και να μη διαμαρτύρεται μετά πως πάλι τον εξαπάτησαν.

Δεν ξεκολλάμε από τις εμμονές μας, τις ιδεοληψίες μας, τα κατάλοιπα του παρελθόντος, την ευπιστία χάριν των συμφερόντων μας, τον κομματικό φανατισμό μας, τη μοιρολατρία μας, τι να ψηφίσουμε ρε παιδί μου σου λέει ο άλλος, μα αφού όλοι ίδιοι είναι και ψηφίζουμε πάλι αυτούς που μας καταστρέψανε.

Όλοι οι πολιτικοί μετά τις εκλογές φωνάζουν πως βρήκανε καμένη γη, πως δε φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι και κανένας όμως ποτέ δεν τιμωρήθηκε.

Αλλά και εμείς οι ψηφοφόροι μήπως παραδεχτήκαμε ποτέ πως ψηφίσαμε λάθος; Πάντα όλοι οι άλλοι φταίνε και κυρίως οι ξένοι, έτσι βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω και δίνουμε άφεση στις λάθος επιλογές μας.

"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", λέει ανδρός, γιατί ενώ και τότε οι γυναίκες κάνανε κουμάντο, ψήφιζαν μόνο οι άντρες.

Πάντως έτσι λέγανε οι σοφοί μας πρόγονοι, αλλά εμείς που να βάλουμε μυαλό.

Ακόμα και η εκκλησία εάν αμαρτήσεις μια φορά συγχωρείσαι, αλλά τη δεύτερη πας κατευθείαν στην κόλαση να βράζεις στα καζάνια με την πίσσα.

Οι Λουθηρανοί με τη μία, δεν έχει συγχώρηση.

Εμείς που κάνουμε συνεχώς το ίδιο λάθος να ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, βράζουμε με το ζουμί μας και κλαύτα Χαράλαμπε.

Τι ωραία τι καλά για τους αιρετούς πολιτικούς μας που δεν δούλεψαν ποτέ τους και το μόνο επάγγελμα που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να υπόσχονται προεκλογικά και να αναιρούν τα πάντα μετά τις εκλογές.

Οι περισσότεροι από δαύτους ήταν κρατικοδίαιτοι σε διάφορα πόστα του δημοσίου και με το βουλευτιλίκι εξακολουθούν και πάλι να εισπράττουν από το κράτος που συντηρείς εσύ κι' εγώ με τους άπειρους φόρους που μας επιβάλλουν.

Τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ψήφισε ο κόσμος αγανακτισμένος από το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς που τον κυβερνούσε τόσα και τόσα χρόνια, που τελικά όμως τον κατέστρεψε με τα μνημόνια και έστειλε τον Τσίπρα να δώσει μάχη με τους κροκόδειλους στις Βρυξέλες.

Όταν όμως γύρισε μετά τα χαμόγελα τα χτυπήματα στην πλάτη, τα κροκοδείλια δάκρυα για τα χάλια μας και τις πλούσιες υποσχέσεις που του δώσανε οι τοκογλύφοι, γύρισε κι' αυτός κροκόδειλος.

Πάνε τα όνειρα για σκίσιμο των μνημονίων, πάνε οι κόκκινες γραμμές, πάει κατά διαβόλου και ο Καμμένος που θα πήγαινε το χρέος στη Χάγη ως ειδεχθές, απεχθές και επαχθές και τελικά χάνουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τις δουλειές μας, τη σύνταξή μας, αλλά και ολόκληρη την πατρίδα μας.

Οι δανειστές πιέζουν συνεχώς και ζητάνε το αίμα των συνταξιούχων με την μείωση κι' άλλο των συντάξεων αλλά και των απολύσεων στο δημόσιο.

Και ο Μητσοτάκης υπόσχεται τήρηση του μνημονίου!

Φουρτούνα στα μπατζάκια μας!

Δεν τον ξανάκουσα να λέει πως σε βρεφική ηλικία ήταν πολιτικός εξόριστος, έτσι να γελάσει λίγο το χολιασμένο χειλάκι μου.

Οι πολιτικοί μας νομίζουν πως βρίσκονται σε λούνα πάρκ, παίζουν με τα αλογάκια κάνουνε σκοποβολή και ρίχνουνε κρίκους μπας και πάρουνε κανένα μπουκάλι. Τελικά αυτοί το διασκεδάσανε και μείναμε μπουκάλα εμείς που πληρώνουμε τα έξοδα .

Στο δημοψήφισμα που έκανε ο Τσίπρας, ο λαός παρά τις απειλές και την τρομοκρατία, απάντησε με ένα τρανταχτό ΟΧΙ και έδειξε πως άρχισε να αφυπνίζεται.

Το αριστερό πολιτικό σύστημα που παρουσιάστηκε με το προσωπείο του επαναστάτη Σπάρτακου, υπέκυψε στους εκβιασμούς του Σόιμπλε για Grexit, μας επέβαλαν στο μαρτύριο της σταγόνας με τις συνεχείς αξιολογήσεις και ξαναπέσαμε στο λήθαργο χωρίς να βγάλουμε κιχ.

Ακολούθησε η Αγγλία που και σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι εκβιασμοί για Brexit, όμως και οι Άγγλοι προτίμησαν να εναντιωθούν στα καπρίτσια των Γερμανών και των τραπεζών των Βρυξελών και του Στρασβούργου.

Όλο το σάπιο σύστημα των πολεμοκάπηλων της Αμερικής, χρηματοδοτούσε με εμβάσματα εκατομμυρίων δολαρίων το ίδρυμα Κλίντον και μέσω αυτού την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι. Τελικά δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τον απλό Αμερικανό πολίτη και οι άπληστοι Κλίντον φάγανε τη χυλόπιτα.

Οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" τα είχανε βρει με τους μέχρι τώρα Αμερικανούς πλανητάρχες και αιματοκύλησαν την Ευρώπη, την Ασία και την Βόρεια Αφρική. Τώρα που άλλαξε το υπερατλαντικό σύστημα τα βάψανε μαύρα γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει με πρόεδρο τον Τράμπ.

Ακόμα και ο αριστεροϊδεοληπτικός Τσίπρας περίλυπος αναφώνησε "τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε".

Αυτό λέγεται εξωτερική πολιτική των καταλήψεων και ο θεός να μας φυλάει από το κακό που μας βρήκε με τους Τσιπροκαμμένους.

Θεόφιλος Αιγινήτης,
Ζωγράφος, συγγραφέας
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top