Select Menu


Έχω κουραστεί, ειλικρινά, να ακούω συνεχώς από το στόμα πολιτικών τη φράση «οι θυσίες του Ελληνικού λαού». Έχω κουραστεί και έχω εκνευριστεί, ειλικρινά. Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, αν κάποιος ανατρέξει σε ένα λεξικό και ψάξει την έννοια της λέξης θυσία θα δει: εκούσια απώλεια προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος στόχος. Ακούτε κύριοι; ΕΚΟΥΣΙΑ. Που θα πει με τη θέλησή μου.

Θέλω δηλαδή να στερηθώ κάτι, να χάσω κάτι, να πάθω κάτι γιατί θέλω να προστατεύσω κάποιον ή γιατί θέλω να πετύχω έναν στόχο που έχω βάλει. Ο στρατιώτης που δίνει τη ζωή του στη μάχη το κάνει γιατί αγαπάει και θέλει να σώσει την πατρίδα του από τους εισβολείς, ένας μαθητής που θυσιάζει τη διασκέδαση και τις βόλτες επειδή δίνει εξετάσεις, το πράττει διότι θέλει να περάσει στη σχολή που επιθυμεί.

Οι άνθρωποι που θυσιάζονται ΘΕΛΟΥΝ να στερηθούν, ΘΕΛΟΥΝ να χάσουν κάτι, γνωρίζουν την απώλεια που θα έχουν , αλλά θέλουν να προστατεύσουν κάτι ή κάποιον που αγαπούν, να πετύχουν έναν σημαντικό για εκείνους στόχο.

Για ποια θυσία μιλάμε; Μας ρώτησαν , εμένα , εσάς, τον οποιονδήποτε για όλες τις στερήσεις που μας έχουν υποβάλλει;

Ρώτησαν τον ηλικιωμένο αν επιθυμεί την περικοπή της σύνταξής του;

Ρώτησαν αν αντέχουμε τις συνεχείς αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και τους λογαριασμούς;

Με ρωτήσατε ποτέ κύριοί μου αν μου η αρέσει η κατάσταση στην παιδεία όπως τη διαμορφώσατε, για τον Ελληνικό γολγοθά των φροντιστηρίων που ματώνουμε όλοι οι μαθητές να πληρώνουμε;

Ρώτησαν κανέναν από εμάς αν θέλουμε να ζούμε με μισθούς που εξανεμίζονται σε μία στιγμή και αγωνιζόμαστε με κόπο και στερήσεις να αντέχουμε μέχρι το τέλος του μήνα;

Δε με ρωτήσατε, δε μας ρωτήσατε, δε δόθηκε πουθενά η έγκριση και η συμφωνία κανενός. Άρα για ποια θυσία μιλάμε; Δε θυσιάστηκα κύριοι, με εξαναγκάσατε να υποστώ αυτά που εσείς αποφασίσατε και για τα οποία δεν έχω ερωτηθεί ποτέ. 

Μη λέτε λοιπόν λέξεις για να παραποιήσετε και να ελαφρύνετε συνειδήσεις και αποφάσεις, να λέτε τον εξαναγκασμό και την επιβολή των δικών σας αποφάσεων σε μία εποχή που οι περισσότεροι συνάνθρωποί σας και απλοί πολίτες ματώνουν οικονομικά και τα βγάζουν πέρα με στερήσεις και δυσκολία και, μάλιστα, χωρίς τη θέληση και τη συγκατάθεση κανενός.

Για ποιες θυσίες μιλάμε;

Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top