Select Menu


Στην Κολομβία των Βαλκανίων δεν υπάρχει ούτε Κράτος, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Σε χρόνο ρεκόρ, κουκουλώνονται άλλες δυο κορυφαίες υποθέσεις σκανδάλων που απασχόλησαν την επικαιρότητα!

Ο εφοπλιστής- καναλάρχης Γιάννης Καραγιώργης, αφήνεται ελεύθερος πληρώνοντας το ευτελές (για την οικονομική του επιφάνεια) ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οι εφοπλιστές Ρέστης και Πάλλης απαλλάσονται με βούλευμα!

Όποιος έχει χρήμα κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα κι αν κατηγορείται για όλα τα σκάνδαλα του κόσμου. Αντιθέτως, οι φτωχοί σέρνονται στα δικαστήρια και χάνουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους ακόμα και για ευτελή ποσά.

Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν έχει προηγούμενο.

Αν όλα αυτά συνέβαιναν επί των προηγούμενων κυβερνήσεων του «αμαρτωλού» ΠΑΣΟΚ και της «χυδαίας διαπλεκόμενης» ΝΔ θα είχε... καεί το σύμπαν.

Σήμερα επί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν ανοίγει... ρουθούνι.

Καμία απολύτως αντίδραση από κανέναν. Ούτε από τις αρχές, ούτε από το Μαξίμου, ούτε βεβαίως και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ομερτά από όλους.

Καμία λέξη από τους λαλίστατους κύριους Τσίπρα και Καμμένο που θα τους έβαζαν όλους φυλακή.

Προσέξτε το μέγεθος της διαφθοράς:

Ο εφοπλιστής - φίλος των Συριζανέλ - Καραγιώργης οποίος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις Ολλανδικές Αρχές και αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι εγγύηση ύψους 100.000 ευρω, απαγόρευση εξόδου από τη χωρα και υποχρεωτική εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο ΑΤ της περιοχής του. Ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το ζητημα της έκδοσής του με βάση το αίτημα που αναμένεται να υποβάλλουν και επίσημα οι Ολλανδικές Αρχές το οποίο θα κριθεί αρμοδίως.

Ο εφοπλιστής προσέφυγε δια του συνηγόρου του Γιαννη Μαντζουράνη (που όλως τυχαίως είναι και ο νομικός σύμβουλος του κράτους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών) κατά της διάταξης του εισαγγελέα που ειχε διαταξει την κρατησή του και η προσφυγή του αυτή έγινε δεκτή με θετική εισήγηση και του εισαγγελέα της έδρας κ.Κούτρα.

Σύμφωνα με τον κ.Μαντζουράνη, ο εντολέας του δεν ειχε λάβει ποτέ κλήση από τις Ολλανδικές Αρχές, αφου αυτές στέλνονταν σε ανυπαρκτη διεύθυνση. Μάλιστα η νέα, μόνιμη διευθυνσή του ηταν γνωστή στις Ολλανδικές αρχες. Μετά από αυτά η προσφυγή έγινε δεκτή και από τους δικαστές.

Σημειώνουμε ότι ακόμα και η υποτιθέμενη σύλληψή του ήταν εικονική αφού ισχυρίστηκε ότι είναι άρρωστος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπως ακριβώς έχουν κάνει και άλλοι «συνάδελφοί» του, κατηγορούμενοι για οικονομικά σκάνδαλα στο παρελθόν (βλέπε για παράδειγμα Λαυρέντης Λαυρεντιάδης).

Από την άλλη μεριά, άλλη μια υπόθεση που απασχόλησε και τη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές παίρνει κι αυτή το δρόμο του κουκουλώματος.

Ο Βίκτωρας Ρέστης και ο Αναστάσιος Πάλλης απαλλάσονται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών από όλες τις κατηγορίες για δύο δάνεια συνολικού ύψους 15,8 εκ. ευρώ που χορηγήθηκαν το 2012 από την τράπεζα FBB, συμφερόντων του κ.Ρέστη.

Και όχι μόνο αυτό!

Με το ίδιο βούλευμα (1192/2016), απαλλάσσονται και όσα στελέχη της τράπεζας ενεπλάκησαν στη χορήγησή τους.

Ειδικότερα, οι δικαστές υιοθετώντας εν πολλοίς την πρόταση της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου απάλλαξαν τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση και της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κρίνοντας ότι τα δάνεια δόθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις και δεν ήταν εικονικά ενώ υπέρ της απαλλακτικής πρότασης σημαντικό ρόλο έπαιξε η πληρωμή από μέρους του εφοπλιστή Β.Ρέστη όλου του ποσού των δανείων.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι τουλάχιστον κωμικοτραγική αφού αξίζει να θυμήσουμε ότι ο ίδιος ο Βίκτωρας Ρέστης, αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης και την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, δήλωσε δημοσίως ότι το επίδικο δάνειο είχε δοθεί πράγματι στον Αν. Πάλλη χωρίς καμία εξασφάλιση, αλλά γι' αυτό δεν ευθυνόταν ο ίδιος.

Είχε μηνύσει, μάλιστα, τόσο τον Αν. Πάλλη, όσο και άλλα στελέχη της FBB, επειδή ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζάς του...

Και τώρα οι αξιολάτρευτοι δικαστές έκριναν ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση είναι κρυστάλλινοι!

Άρα πρέπει κάποιος να μας απαντήσει για ποιο λόγο ο κ. Ρέστης παρέμεινε έγκλειστος στον Κορυδαλλό επί πέντε μήνες και ο κ. Πάλλης σε άλλες φυλακές επί έξι μήνες, ενώ ήταν αθώοι;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top