Select Menu


Λίγο πριν συζητηθεί η αναβληθείσα συζήτηση για τις άδειες των καναλιών, ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε τους δικαστές ότι θα λάβουν κανονικά τα αναδρομικά απο το 2013, μετά και την αύξηση του αφορολόγητου στις αποδοχές τους, ενώ παράλληλα τους υποσχέθηκε και νέες αυξήσεις!


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε».

Είναι, τόνισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας»


Υποσχέσεις επηρεασμού των συνειδήσεων των ανωτάτων δικαστικών, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα για το Σώμα Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού τέτοια ζητήματα (μισθολογικά-υπηρεσιακά) ΜΟΝΟ με τις νόμιμες Ενώσεις τους μπορούν να συζητηθούν και να συμφωνηθούν δεσμευτικά. 

Κατά τα άλλα, η χούντα Τσίπρα ενεργεί απροκάλυπτα πλέον κατά παράβαση τού Συντάγματος. 

Αρχής γενομένης με το Δημοψήφισμα και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και ήδη προχωρεί σε νέο πραξικόπημα με την παράνομη "Επιτροπή Διαλόγου" για την αναθεώρηση τού Συντάγματος αφού μόνη αρμόδια για τέτοιο "διάλογο" είναι η Βουλή.

Η σήψη, η ΜΠΟΧΑ του Ελληνικού κράτους, είναι πλέον αφόρητη. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα, βρισκόμαστε πλέον σε προφανή προσπάθεια να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη χωρίς καν να ενδιαφέρονται να κρυφτούν.

Οι πολίτες της χώρας που ψήφισαν αυτούς τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ, και το λέω κυριολεκτικά αυτό, έχουν τεράστια ευθύνη για την πορεία της χώρας μας στον ολοκληρωτισμό.

Η χώρα υποτίθεται έχει κρίση, έχει χρέος, έχει ελλείμματα, και όλοι έχουν λυσσάξει, αλλά για κάποιους δεν υπάρχει κρίση!

Αλήθεια η Δρακουλέσκου τι λέει για όλα αυτά; Οι κανίβαλοι του ΔΝΤ μόνον τις συντάξεις κόβουν;

Δηλαδή η κρίση είναι μόνο για τους συνταξιούχους και τον ιδιωτικό τομέα;

Είχα την εντύπωση και με βάση ιστορικά γεγονότα, ότι μέσα από μια βαθιά κρίση, οικονομική και κοινωνική, σαν κι αυτή που περνάμε δηλαδή, γεννιούνται λύσεις που πάνε τους λαούς μπροστά. 

Εμφανίζονται πολιτικές προσωπικότητες με ηγετικές ικανότητες, πολιτικοί σχηματισμοί που ξεπερνούν τους παλιούς και δίνουν νέα ελπίδα στους πολίτες. Και η κοινωνία, από την άλλη, ξεπερνάει τα πάθη της και τα λάθη της με αυτοκριτική, εκσυγχρονισμό και δουλειά. 

Προσπαθώ να δω κάτι απο όλα τα παραπάνω στην Ελλάδα του 2016, αλλά μάταια. 

Φαίνεται ότι η συμπεριφορά μας είναι εκτός της συμβατικής κοινωνικής και πολιτικής επιστήμης και πρέπει να αποτελέσουμε, μάλλον, αντικείμενο μελέτης. 

Δεν εξηγείται αλλιώς ο συνεχιζόμενος κατήφορος.

Όσο για εσάς, αγαπητοί δικαστές, έχετε ακόμη (μικρά) περιθώρια εξευτελισμού. 

Δεν σας φτύνουν ακόμη όλοι οι πολίτες. 

Μόνο μην πείτε αύριο οτι εξαπατηθήκατε.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top