Select Menu


Ένα από τα πολλά “παράδοξα” που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι ότι, για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι πολίτες, οι οποίοι απαρτίζουν τον ελληνικό λαό, επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη, δηλαδή η Δικαστική εξουσία, ενώ για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι πολιτικοί μας, οι οποίοι απαρτίζουν την κρατική εξουσία, επιλαμβάνεται η Εκτελεστική εξουσία, μέσω της Βουλής, με την σύσταση εξεταστικών επιτροπών .

Αυτό γίνεται συστηματικά, εδώ και πολλά χρόνια τώρα και εξακολουθεί και σήμερα να το εφαρμόζει η κυβέρνηση, με την πρόσφατη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, για την διερεύνηση της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών των ΜΜΕ, από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας . Αυτή η διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των πολιτών, έναντι των νόμων της Πολιτείας, είναι απόρροια της ανατροπής της ισονομίας, της προβλεπομένης από το Σύνταγμα, από το άρθρο 86 του ιδίου Συντάγματος, με το οποίο επιβεβαιώνεται και η αποδυνάμωση της δικαστικής, από την εκτελεστική εξουσία.

Με το ελληνικό αυτό “παράδοξο” απονομής δικαιοσύνης, που επινόησαν οι πολιτικοί μας και κατοχύρωσαν με το Σύνταγμα, με την απολυταρχική τους πάντα αντίληψη, συμφωνούν βέβαια όλα τα πολιτικά κόμματα, “δεξια” και “αριστερά”, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, παρ’ όλο ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι, απ’ όλες αυτές τις εξεταστικές επιτροπές, που έχουν ολοκληρώσει το “έργον” τους μέχρι σήμερα, δεν έχει βγει ποτέ κανένα συμπέρασμα και κανένα αποτέλεσμα, ούτε έχουν βρεθεί ποτέ κάποιοι υπαίτιοι ποινικού αδικήματος, για να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους κυρώσεις.

Τότε λοιπόν, γιατί αυτοί εξακολουθούν και παίζουν τι ίδιο αυτό το βιολί τους ; Γιατί απασχολούν κάθε φορά ασκόπως, τόσους πολλούς βουλευτές και δεν τους αφήνουν να ασχοληθούν τουλάχιστον με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις ; Δεν γνωρίζουν αυτό που είχε πει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, ότι το να κάνεις το ίδιο ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα, είναι παραφροσύνη;

Μην ανησυχείτε όμως . Δεν είναι καθόλου παράφρονες . Είναι σε υπέρτατο βαθμό αλαζόνες . Είναι τόσο βαθειά η αλαζονεία τους, που τους έχει θολώσει τα μυαλά και δεν έχουν αντιληφθεί ότι μ’ αυτές τις γελοίες εξεταστικές επιτροπές, που έχουν επινοήσει και με τις οποίες ουσιαστικά κρίνουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη του ελληνικού λαού . Ίσως πιστεύουν ότι ο λαός δεν έχει αντιληφθεί αυτή την έλλειψη ισονομίας, αφού και αυτοί λογοδοτούν σ’ αυτό το υποκατάστατο της Δικαιοσύνης, που το αποκαλούν «εξεταστικές επιτροπές» . Ίσως όμως να είναι κάτι άλλο, που δεν έχει καμία σχέση με τον δείκτη νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών, αλλά αφορά σε μία άλλη αδυναμία τους.

Μήπως τελικά έχουν διαπιστώσει, ότι η ανεκτικότητά μας σε όλες αυτές τις αυθαιρεσίες τους είναι απεριόριστη ; Αλλά αυτό, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα , που δεν μπορεί να αναπτυχθεί τώρα, μέσα σ’ αυτόν τον χώρο και θα πρέπει να ασχοληθούμε μιαν άλλη φορά, γιατί αποτελεί και αυτό ένα άλλο “παράδοξο”, από τα πολλά εκείνα που παρατηρούνται στη χώρα μας.

Αιμίλιος Κομίνης 
Διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top