Select Menu


Είμαι η Μαριάνθη Παραμύθη μία ακόμα νέα με αβεβαιο μέλλον.

Είμαι πολύ αντιδραστικο άτομο που όμως στα 18 του χρόνια βρίσκεται σε αδιέξοδο. Είμαι από τα άτομα που πίστευαν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο που θα τον κάνουν λίγο καλύτερο για όλους.. 

Κι όμως δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος.. 

Και δεν φτάνει αυτό νιώθω ότι έχω την ευθύνη για ό,τι θα συμβεί..και όλο αυτό γιατί οι μεγαλύτεροι πιστεύουν πως η δικιά μας γενιά θα αλλάξει τον κόσμο.. 

Οι ίδιοι μεγαλύτεροι που έφεραν σε αυτό το σημείο την κοινωνία με τις επιλογές τους ή έμειναν ΤΌΣΟ απαθείς σε οτιδήποτε και αν συνέβαινε.. 

Συγγνώμη, δεν ρίχνω την ευθύνη σε όλους γιατί κάποιοι ακόμα παλεύετε! 

Απλά οι υπόλοιποι γιατί ΠΟΤΈ δεν αντιδράσατε; 

Υποτίθεται πως είμαστε ένας πολύ αντιδραστικος λαός που δεν μπορεί την καταπίεση.. αλλα μάλλον αυτό αν ήκει στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.. Και ξέρετε γιατί ρίχνω ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα πρόκειται να συμβούν; Γιατί είμαι της άποψης ότι η επανάσταση και η αλλαγή ξεκινά από τους λίγους .. 

Έέέ λοιπον; Που είναι αυτοί οι λιγοι; Που είμαστε ολοι; Περιμένετε να αλλάξει αυτός ο κόσμος από μόνος του; 

Συγγνώμη και πάλι αλλά θα συμφωνήσω με τον αγαπητό Πλάτωνα ο οποίος κάποτε είχε πει πως "Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος εάν πρώτα δεν βελτιωθεί ο άνθρωπος". 

Και από όσα βλέπω κανένας από εμάς δεν προσπαθεί να βελτιωθεί.. 

Δεχόμαστε οτιδήποτε συμβαίνει.. προσπαθούμε να ανταπεξελθουμε με ο,τι και όσα μας προσφέρουν.. 

Ας μην γινόμαστε παιχνίδια των συνθηκών...ας μην μένουμε στην αδράνεια. 

Ξέρω ποτέ δεν γίνεται κάτι να είναι τέλειο αλλά ούτε θέλω να παλεύω για αυτό.. Θέλω να παλεύω για κάτι καλύτερο , πιο ουσιαστικό, πιο δίκαιο.. για κάτι αξιοπρεπές.. Και όχι για να γίνω ένα με τα συμφέροντα των ισχυροτερων. 

Και τι κάνουν τα σχολεία μας για αυτό; Μα φυσικα σε ενα μεγάλο βαθμό σε προπαγανδίζουν και σε κάνουν εναν πολύ καλο παπαγάλο! 

Ελαχιστοι απο τους καθηγητες σου νοιάζονται πραγματικά και θα σε συμβουλευσουν, θα σε ακουσουν, θα ενδιαφερθουν ή θα σε "ξυπνησουν".. Οι περισσοτεροι θα σου διδαξουν μόνο ότι είναι εντός ύλης .. Μαθαίνεις ιστορία.. την ιστορία σου.. 

Ναι είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας,για όσα έγιναν στο παρελθόν .. για το παρόν σου ομως εισαι;!

Για το μελλον δεν θα σε ρωτησω .. αλλωστε δεν ξερεις .. ουτε εσυ, ουτε εγω, ουτε κανείς..

Τέλος, δεν θα σου πω εγώ αν ο τρόπος ή τα μέσα της κυβέρνησης είναι λογικά ή μη.. Δεν θα πω ποιος φταίει και γιατί.. Αλλωστε δεν φταίει μονο αυτός που παίρνει τις αποφάσεις αλλά και εμείς που τον αφήνουμε να τις παίρνει .. 

Το μόνο που θα πω όσον αφορά το θέμα της κυβέρνησης είναι πως αυτό που έχουμε δεν είναι ούτε ελευθερία , ούτε δικαιοσύνη, ούτε δημοκρατία και σε αυτό δεν συνέβαλε μόνο η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά όλες απλά σε αυτή την κυβέρνηση μας κακοφαίνεται περισσότερο.. 

Πάλεψε για όλα όσα θες να έχεις και κυρίως πάλεψε προκειμένου να κερδίσεις το μέγιστο που αξίζεις...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top