Select Menu


Φόβους για έναν πυρηνικό πόλεμο πυροδότησε ο πρόεδρος της Ρωσίας μετά την εξαγγελία του σήμερα για την εκκένωση 40 εκατομμυρίων Ρώσων σε καταφύγια!

Αυτή την εβδομάδα οι ρωσικές αρχές διεξάγουν μαζική άσκηση πολιτικής άμυνας που περιλαμβάνει 40 εκατομμύρια ανθρώπους σε εθνικό επίπεδο. Η άσκηση έρχεται σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι τεταμένες μετά την κατάρρευση της συνεργασίας των δύο εθνών στη Συρία.

«Προτεραιότητά μας κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι η σωστή εκπαίδευση για ομαλή εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τις δυνητικά επικίνδυνες περιοχές», είπε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντιμίρ Πουτσκόφ, ο οποίος εποπτεύει το σύνολο της πολιτικής άμυνας στη Ρωσία, σύμφωνα με το RT.

Το υπουργείο αποκάλυψε ότι στην άσκηση θα λάβουν μέρος 40 εκατομμύρια πολίτες, 200.000 διασώστες έκτακτης ανάγκης και 50.000 μέλη από παραστρατιωτικές μονάδες. Η άσκηση ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου.

© mchs.gov.ru

Η επιχείρηση θα χωριστεί σε τρία στάδια: την εγρήγορση, τον σχεδιασμό και την εκκένωση.

Ο Βλαντιμίρ Πουτσκόφ πρόσθεσε επίσης, ότι στα σενάρια της πρωτοφανούς αυτής άσκησης, από άποψη συμμετεχόντων και κινητοποίησης μέσων, περιλαμβάνονται ασκήσεις εκκένωσης περιοχών, ασκήσεις αντιμετώπισης ΡΒΧΠ πολέμου, δημιουργία νοσοκομείων εκστρατείας με ειδική πρόνοια για την αντιμετώπιση ΡΒΧΠ περιστατικών, δοκιμή πυρηνικών καταφυγίων, επεμβάσεις ομάδων τήρησης της τάξης, ενημερώσεις του γενικού πληθυσμού για τα πλησιέστερα καταφύγια κ.α.

Σημειώνεται πως στην περιοχή των Ουραλίων υπάρχει ένα δίκτυο υπόγειων καταφυγίων συνολικής επιφάνειας 750 τ. χλμ., ενώ στη Μόσχα από το 2012 ξεκίνησε η κατασκευή πάνω από 5000 νέων καταφυγίων για το γενικό πληθυσμό, σε μια πόλη όπου ζουν περί τα 11 εκατ. κάτοικοι.

Η άσκηση έρχεται μια εβδομάδα μετά, όταν οι ΗΠΑ καταδίκασαν την Ρωσία στη Συρία, λέγοντας ότι οι ενέργειες της οδηγούν στο θάνατο και την καταστροφή.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών έχουν πλέον σπάσει εντελώς, και αυτή η τελευταία επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν είναι πιθανό να προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top