Select Menu


Η άτυπη σύνοδος στη Μπρατισλάβα έληξε και το μοναδικό το οποίο επιβεβαίωσε είναι οτι το μαγαζί είναι διχασμένο και οτι ο ηγεμονισμός του Ράιχ δεν εγκαταλείπεται. Αντίθετα ενδυναμώνεται, κλιμακώνεται και απειλεί να επαναφέρει σκοτεινές εποχές πάνω από την Ευρώπη...

Η υποτιθέμενη ανάλυση στην οποία προέβη για δεύτερη φορά η κ. Μέρκελ και η οποία επαναβεβαίωσε τη ρητορική του πολέμου που χρησιμοποιεί, συνιστά επίδειξη δύναμης... συνιστά πρωτίστως πραγματική απειλή, και δευτερευόντως μια απόπειρα καταγραφής των επικίνδυνων αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέστρεψε ουσιαστικά με άδειο χαρτοφύλακα, προσκολλημένος ωστόσο δραματικά σε ένα σύμπλεγμα αυταπατών που παγιοποιούν μια έωλη κατάσταση για τη χώρα.
Οι δεσμεύσεις των ηγετών προκειμένου να επανέλθουν με ελπιδοφόρες προτάσεις για το μέλλον του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, είναι μια ακόμη προσπάθεια αγοράς πολιτικού χρόνου γι αυτούς που είναι προσανατολισμένοι να τον αξιοποιούν και να οχυρώνονται έναντι όλων. Σε αυτούς δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η πατρίδα μας βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στη διακεκαυμένη ζώνη αυτής της συμπίεσης, με πρόσθετο μειονέκτημα ένα προσκυνημένο και δουλοπρεπές πολιτικό προσωπικό, που ως τέτοιο αδυνατεί να δραπετεύσει από επιλογές στρατηγικού εγκλωβισμού, και να οδηγήσει τον τόπο σε διαδρομές βιώσιμης ανάταξης και φυσικά ανάκλησης της απολεσθείσας εθνικής κυριαρχίας.

Το ξέσπασμα Ρεντσι (άρθρο), προφανώς και δε συνιστά στρατηγική διαφοροποίηση. Είναι η οδυνηρή επίγνωση ενός ηγέτη μιας χώρας, που το δημόσιο χρέος της ξεπέρασε τα δυο τρις, και αυτό δρομολογεί μη αναστρέψιμες εξελίξεις για την ήδη θυματοποιημένη Ιταλία.

Το χάρτινο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα συνθλίβεται στις συμπληγάδες της αδιέξοδης ανισομετρίαςαπο τη μια, και της ισχυρής γεωπολιτικής πίεσης του λαθρομεταναστευτικού από την άλλη.

Πρόκειται για δυο κορυφαία προβλήματα, που παρά την εμμονική εθελοτυφλία των αφελών, απειλούν με ανατροπές απρόβλεπτες και εξελίξεις με δυναμική να τεθούν εκτός ελέγχου, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Και τα χειρότερα φυσικά έπονται...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top