Select Menu





Ετούτο το σημείωμα γράφεται επειδή γράφτηκε και το προηγούμενο, εκείνο για τις κατεβασμένες σημαίες του Γλέζου. Δηλαδή, γράφεται, επειδή η εξουσία νομίζει πως μόνο αυτή, ως αντιπολίτευση, μπορούσε να προβάλει αντιρρήσεις και πολιτικά αιτήματα, κι ότι τώρα πια δεν υπάρχουνε πολιτικά αιτήματα και αντιρρήσεις.

Αυτό είναι απολύτως λάθος.

Όλοι μας μπορούμε, οποτεδήποτε, να προβάλλουμε πολιτικά αιτήματα και αντιρρήσεις ενάντια σε κάθε εξουσία, και οφείλει η εκάστοτε εξουσία να μας δίδει αποδεκτές απαντήσεις, που να υπακούνε στην αρχή της νομιμότητας, της αντιπροσωπευτικής αρχής, της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και να μην προσβάλλουν τα ανθρωπινά μας δικαιώματα.

Εδώ και καιρό μας κυβερνάει μια πολιτική δύναμη που καμώνεται πως έχει το ηθικό πλεονέκτημα, μόνο και μόνο επειδή δεν είχε ξανακυβερνήσει, ώστε να εκτεθεί στους πειρασμούς της εξουσίας και να δοκιμασθεί σε πραγματικές συνθήκες η ακεραιότητα και το ήθος της. Τώρα πια ξέρουμε. Βλέπετε, αρχή άνδρα δείκνυσι!

Η άλλη, η εταίρα πολιτική δύναμη, καλλιέργησε την προσδοκία του μέτρου και «του φρένου» στις ακραίες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας έτσι στην εξασφάλιση της υπάρχουσας κυβερνητικής εξουσίας. Ο εταίρος αυτός αποδείχτηκε μια «αδύναμη πολιτική δύναμη», που δεν αντιστάθηκε στις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι ανέχτηκε να χαθεί το μέτρο και να αδρανήσει το φρένο. Φαίνεται πως η αγάπη στην εξουσία λυγίζει και σίδερα.

Η σημερινή κυβερνητική αριστερή εξουσία βάλθηκε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα, την ιστορία και την προοπτική της χώρας και του λαού. Συστηματικά. Με μέτρα και ρυθμίσεις αντεθνικές και ασύμφορες. Με απεμπόληση πόρων και δυνατοτήτων. Με παραχώρηση εξουσίας επί της επικρατείας μας σε φορείς εχθρικούς και αδιάφορους, και εγκατάλειψη της εθνικής μας κυριαρχίας, αρχικά μη γνωρίζοντας ούτε αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! Με αδεξιότητες και διπλωματικές επιπολαιότητες, όπως η συζήτηση με τον Τούρκο Πρόεδρο υπό την τουρκική σημαία και χωρίς την ελληνική!

Βαφτίζει την κάθε παράλογη κίνησή της, «δέσμευση εκ των μνημονίων που είχαν συνάψει οι άλλοι». Και προβαίνει σε πολιτικές κινήσεις και μέτρα που οι κυβερνώντες -πριν πάρουν την εξουσία- ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται να λάβουν επ' ουδενί λόγω.

Οι αριστεροί κυβερνητικοί, αντιπολιτευόμενοι, χρόνια τώρα, διαμαρτύρονταν για την επιβολή της πολιτικής της κάθε κυβέρνησης, κι αγωνίζονταν δυναμικά και ανατρεπτικά για την επιβολή των επιδιώξεών τους (μη αξιολόγηση, μη έλεγχο, μη πληρωμή, αυθαιρεσία, καταλήψεις δημοσίων χώρων, κλπ). Αγωνίζονταν αδίστακτα, με σημαντικές απώλειες (κυρίως απώλειες άλλων, όχι δικές τους), ακόμη και με τον θάνατο προσώπων, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους. Θάνατοι, που ακόμη παραμένουν ατιμώρητοι. Πάντα διάλεγαν για τον εαυτό τους ρόλο υπερασπιστών των τάχα επαναστατικών και τάχα αλλαγών, και τον ρόλο των ειδικών στην ελευθεριότητα και στο παντί τρόπω ανεύθυνο, χωρίς την καταβολή έστω και του ελαχίστου τιμήματος, για οποιαδήποτε φθορά και καταστροφή προκαλούσαν κάθε φορά.

Σαν Κυβέρνηση σήμερα, χάσανε την ικανότητα να αντιλαμβάνονται την επαναστατικότητα, την φαντασία και την ελευθεριότητα του πολίτη απέναντι στην οποιαδήποτε (αλλά και σε μια τέτοια!) εξουσία!

Τί κρίμα, οι ευφάνταστοι επαναστάτες να γίνουν τόσο κομφορμιστές, συνηθισμένοι αλαζόνες και δικτατορίσκοι. Χωρίς φαντασία, χωρίς χιούμορ, εκδικητικοί, διαστρεβλωτές της λογικής, σουρρεάλ εξουσιαστές των άλλων, χωρίς οι ίδιοι να εξουσιάζουν ούτε τη γλώσσα τους, σαν τυχαίνει κι αποδεικνύεται φαιδρό, αλυσιτελές, έωλο, προσχηματικό και τραγικής σημασίας για την χώρα κάποιο τους μέτρο. Αναπάντεχο; Καθόλου!

Για φανταστείτε ηγέτες επαναστάτες να κάνουν αυτό που κάνουν οι δικοί μας! να αφαιρούν από τις χώρες τους, τους βασικούς καθεμιάς χαρακτήρες! Από τους Γάλλους τον διαφωτισμό τους, από τους Βρεττανούς τον βασιλιά και τον κοινοβουλευτισμό τους, από τους Ιταλούς την Αναγέννηση και την Ευρωαριστερά τους, ή από τους Γερμανούς τον Χίτλερ τους! Τί θα ήταν οι λαοί κι οι χώρες αυτές χωρίς τις ιστορικές τους «στιγμές»;

Αλλά, πότε η εξουσία είχε συναίσθηση του μέτρου, του δέοντος και της απλής λογικής, και πότε είχε φαντασία, εκτός από τότε που ήταν μονάχα ένα όνειρο;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top