Select Menu


Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Τσακωμοί σε πάνελ τηλεοπτικά εκλεκτών βουλευτών του Σύριζα και μη εξαιρετέων ομοίων της Ν.Δ.

Η ερώτηση μία.

Πράγματι πιστεύουν όλα αυτά που διατείνονται; Απορώ. Τρέμω στην ιδέα πως συνεννοημένοι μας εμπαίζουν το παιχνίδι της λεπτής ραφής. Αναρωτιέμαι φοβούμενος μήπως δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι στο χέρι κανενός από δαύτους τους ελάχιστους μικρούς (εμπρός στους δανειστές) να διώξουν ούτε καν τη μύγα από το κέντρο της μύτης τους που τους γαργαλάει και τους χώνεται στο ρουθούνι. Και εξακολουθούν να λεονταρίζουν ηλίθια (θα μπορούσε και βρομερά, επί σκοπό) εμπρός στα μούτρα των εκστατικών πολλαπλώς εξαπατημένων πολιτών.

Ασφαλώς και προέχει η άδεια των εχόντων την επόμενη δόση. Να το αγνοούν;

Μέμφονται οι μεν τους δε (Σύριζα-ΝΔ και πλάι τους κολαούζοι οι υπόλοιποι γυρεύοντας μερτικό δόξας, παρουσίας στο πολιτικό γίγνεσθαι) για τα επικείμενα αντιλαϊκά μέτρα προτείνοντας άλλα δικά τους, αγωνιζόμενοι έως εγκεφαλικού για τα δίκαιά τους και αναρωτιέμαι εάν αγνοούν πως στο διευθυντήριο μοιράσματος διαταγών τους κοιτούν και γελούν. ''Να οι μικροί πεντάχρονοι που σχεδιάζουν το μέλλον τους!'' Η μεγαλύτερη ειρωνεία θα ήταν οι γονείς-δανειστές να καμαρώνουν για τις προσπάθειες των κακομαθημένων τους!

Ο Ντάιζεμπλουμ μαζί με τη Βελκουλέσκου σίγουρα θα απορούν-χαμογελούν με το θράσος όλων αυτών που αλληλοκατηγορούνται λες και κάποιος καημένος θα μπορούσε να κάνει πράξη το ελάχιστο της χιμαιρώδους σκέψης του πριν ποδοφιλήσει για τα καλά τα ποδάρια τους.

Για όλα όσα κατηγορούν τον Σύριζα οι Νεοδημοκράτες, πρώτοι απ’ όλους θα τα εφάρμοζαν υπακούοντας, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Ομοίως και οι ψευταράδες του Σύριζα οι οποίοι προκειμένου να κυβερνήσουν χαμήλωσαν εκτός από τον πήχη των προεκλογικών τους εξαγγελιών-υποσχέσεων και τα παντελόνια τους.

Θυμάστε το ‘’στα τέσσερα’’ του συμπαθούς κατά άλλα Καμμένου. Όπου φτύνεις, γλύφεις και ό, τι κοροϊδεύεις συνήθως το λούζεσαι…

Τι να έκανε ο πολύ συμπαθής Αλέξης; Το προφανές άξιο. Να παρέδιδε την εξουσία, ώστε να μην προδώσει τις αξίες του. Έτσι κάνουν όλοι εκείνοι που τιμούν τα λόγια τους. Κανείς από τους άξιους δεν παίρνει μια βούρτσα να βάψει χρυσά τα κουράδια του και να επιμένει να τα σερβίρει σαν γεύμα γκουρμέ έστω και σε υπηκόους της δικής μας νοητικής εμβελείας.

Κατάντια από μέρους τους και κουταμάρα από μεριά μας.

Θα έπρεπε τα δύο μεγάλα κόμματα να είχαν σε ποσοστά μονοψήφια νούμερα.

Αλήθεια ποιος φαντάζεται πως αν ο Κούλης διαδεχθεί τον Αλέξη πως κάτι θα αλλάξει; Μονάχα κάποιος που περιμένει οφέλη και άρα συμφεροντολόγος υποκριτής, κάποιος άλλος ανόητος κολλημένος οπαδός ή κάποιος πραγματικά αυθεντικά ηλίθιος… Θα μπορούσα να χαρακτήριζα τον τελευταίο, ''άνου'', αλλά ακόμα και μία μαϊμού δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις πάνω από δύο με τρεις φορές (το έδειξαν τα πειράματα) για τον Έλληνα ψηφοφόρο ακόμα μετράνε τον αριθμό…

Και έρχεται το ερώτημα: και τι να ψηφίσω; Ποιόν να διαλέξω;

Ξέρω και γω; Διάλεξε ένα κόμμα που υπηρετεί το μνημόνιο και περίμενε να αλλάξει πολιτική. Ψήφισε τον ευφυή Σταύρο, τον τσεκουράτο Βασίλη, την πανέξυπνη Φώφη. Πρώτα δες την ιστορία τους και μετά πίστεψε τις μάχες τους. Αν δεν σου κάνει κανείς από αυτούς, ψήφισε τον Κούλη, μονάχα προς θεού μην ψηφίσεις κάποιο κόμμα που δεν πιστεύει στην αξία των δεινών που υποφέρεις… κάποιο κόμμα που δεν πιστεύει στο όραμα του παγκόσμιου διευθυντηρίου φιλελεύθερων αξιών.

-Μειώσατε τις συντάξεις! Πετάγεται ξαναμμένος ο βουλευτής της Ν.Δ. άλλα είπατε και άλλα κάνατε! Επιχειρηματολόγησε. Εμείς αν είμαστε στη θέση σας δεν θα κάναμε τα ολέθρια δικά σας λάθη…

Μιλάνε λες και θα αποφασίζανε εκείνοι… Λες και δεν τους είδαμε να κυβερνάνε, λες και δεν τους είδαμε τι είχαν καταφέρει… Έχουν όμως ελαφρυντικό (που υπηρετεί τα προσωπικά τους οφέλη). Δεν τα λένε σε μαϊμούδες αλλά σε Έλληνες ψηφοφόρους, άρα δικαιούνται να θεωρούν πως θα παρελάσουν μια μια ακόμα φορά καβάλα στο άλογο. Ξέρουν αυτοί... (Γνωρίζουν και αποδέχονται πως η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Πρώτα στη ράχη του αλόγου και μετά κάτω από τη κοιλιά του γαϊδάρου. Μετά σιδέρωμα πλύσιμο και ξανά με δόξα στη ράχη του περήφανου αλόγου. Ο λαός διατάζει. Ο λαός με νου και γνώση)

Αλέξης-Κούλης και Κούλης-Αλέξης. Πλάι τους και καμιά τσόντα για ποικιλία. Για νοστιμιά. Να πετάει μια πα@@ριά να γίνεται ντόρος, μειδίαμα, τσακωμός, συζήτηση.

Τη μια φταίει ο ένας και την άλλη ο άλλος. Η πολιτική των μνημονίων ποτέ. Αυτή έχει κερδίσει. Έχει καταφέρει να καταθέσει μονοπώλιο το ταμπλό επάνω στο οποίο παίζεται το παιχνίδι και παρακολουθεί πίνοντας ήρεμη το καφέ της. ‘’Παιδάκια φωνάζετε μεταξύ σας αποφασίστε και ελάτε στον θείο. Καθίστε προσοχή πείτε μας αφού το θέλετε να ακούσουν οι ψηφοφόροι σας(!) τι έχετε αποφασίσει να μας πείτε και μετά κάνετε αυτά που θα σας πούμε γιατί δεν θα πάρετε την επόμενη δόση…

Καημένη Ελλάδα.

‘’Εγώ λέω να ψηφίσω Μητσοτάκη’’. Επιμένει η κυρία Μαρία στη φίλη της. Συνταξιούχος της Εθνικής τραπέζης. ‘’Ο Τσίπρας μας κατέστρεψε, τον ψηφίσαμε για καλύτερο και μας βγήκε χειρότερος’’ ψέματα λέει δεν τον ψήφισε αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει.

«Και τι μπορούσε να κάνει; Με τα θηρία παλεύει» αντιτείνεται η κυρία Κατερίνα σύζυγος επιχειρηματία κατέχοντος μαγαζί 40 τ.μ. στην Ν. Ιωνία. «Κοίτα εμείς τι πάθαμε εμείς με τόσες φορολογίες και όμως έχουμε κατανόηση… Θα του δώσω μια ακόμα ευκαιρία. Τον άκουσα να λέει πως αυτή τη φορά θα τους τα πει έξω από τα δόντια…’’

Η τρόικα παραγγέλνει ένα δεύτερο καφέ, κόντρα στον πρώτο. Η μηχανή της δουλεύει ρολόι. Κανείς στην Ελλάδα δεν υποπτεύεται πως το παιχνίδι έχει χαθεί από την ώρα που ως η μόνη διαδρομή εξόδου από την κρίση περνάει από τα γραφεία των δανειστών… Το λένε άλλωστε διαμέσου των μέσων μαζικής ενημέρωσης όλοι οι έγκριτοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές, γνώστες και καθοδηγητές της ζωής μας.

Να μην ξέρουν αυτοί και να ξέρουμε εμείς;

Αλέξη-Κούλη και Κούλη Αλέξη, κάλλιο στο σίγουρο γνωστό μας δρόμο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top