Select Menu

ΤΩΡΑ - Τσίπρας: Η διαμάχη για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2009 αφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας με σαφή απάντηση του στην ΔΕΘ, διαγράφει τα εγκλήματα των πρωταίτιων Γ.Παπανδρέου και Α.Γεωργίου που έστειλαν έναν ολόκληρο λαό 60 χρόνια πίσω!

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε απαντώντας στην δημοσιογράφο των «Νέων» κ. Κεγαγιά για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ:
«Το 2009 θα θυμάστε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4,5%. Και η διαμάχη για τα στοιχεία του 2009 αφορά κυρίως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ
Αν δικαιωθεί η μια άποψη πως έφταιγε ο Καραμανλής θα δικαιωθεί ο Παπανδρέου και αν αποδειχθεί ότι τα μαγείρεψαν για να μπούμε στα μνημόνια θα δικαιωθεί ο Καραμανλής. 
Εμείς αναλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 και πήραμε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Είναι στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα να ψάξει μια σκοτεινή υπόθεση για να δούμε τι έγινε τότε.

Εμένα μου δημιουργούνται ερωτηματικά, γιατί οι Επίτροποι παρεξηγήθηκαν, ζητούν διαβεβαίωση για την προοπτική του προγράμματος και αν αμφισβητούμε τα στοιχεία για το τρίτο πρόγραμμα και τους είπαμε στο Eurogroup πως δεν τα αμφισβητούμε.

Ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου έσπευσε να πει ότι αν η υπόθεση προχωρήσει η χώρα δεν θα πάρει αυτά που πρέπει για το χρέος. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, θα φτάσει την έρευνα σε βάθος αλλά δεν αφορά στη συζήτηση για το χρέος»
Δηλαδή κατα τον κύριο Τσίπρα τα αλλοιωμένα στοιχεία που κατέστρεψαν ολοσχερώς την χώρα μας καθιστώντας την αποικία χρέους για τα επόμενα 100 χρόνια δεν πρέπει να αφορούν τον Ελληνικό λαό και σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ η συζήτηση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί με βάση αυτά τα στοιχεία!!

Δηλαδή ομολογεί πως κανένα όφελος δεν θα έχει από αυτή την διαδικασία η χώρα μας πόσο μάλλον στη συζήτηση για το χρέος!!!

Απλώς μας λέει πως θα δικαιωθεί ένας από τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς για τους χειρισμούς του!

Εάν αυτό δεν είναι «ξέπλυμα» της συμμορίας των μνημονίων και ειδικότερα του Γ.Παπανδρέου και του Α.Γεωργίου τότε τι είναι;

Θυμίζουμε πως η έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου - Βασιλοπούλου για την υπόθεση της αλλοίωσης του ελλείμματος το 2009 είναι καταπέλτης για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και για όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια αυξάνοντας το χρέος της χώρας μας κατά 210 δισ. ευρώ!

Οι αποκαλύψεις από την έκθεση της δικαστικής λειτουργού είναι ανατριχιαστικές και αποδεικνύουν όλη τη... στημένη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αποκρυβούν πλεονάσματα από δημμόσιους οργανισμούς και κατά συνέπεια η χώρα να αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές, να διογκωθεί ο δανεισμός από την Ε.Ε. και να υπαχθεί η χώρα στα μνημόνια με σκληρά φορολογικά μέτρα.

Η αντιεισαγγελέας ζητά μάλιστα την παραπομπή του Γεωργίου και των συνεργατών του σε δίκη με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της βλάβης του ελληνικού δημοσίου και επίσημαίνει παράλληλα την ανάγκη να διερευνηθούν:

- Η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, τα επιπλέον τοκοχρεωλύσια ύψους 210 δισεκατομμυρίων και οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI.

- Το περίφημο swap της Goldman Sacks που δομήθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη για να μπούμε στην ΟΝΕ.

Ένα εκ των συγκλονιστικότερων στοιχείων είναι ότι για να επιτευχθεί από τον κύριο Γεωργίου και την παρέα του η αλλοίωση των στοιχείων απεκρύβησαν τα πλεονάσματα 500 οργανισμών του δημοσίου!!! - Εδώ περισσότερα.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top