Select Menu


Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» καλεί σε συνέντευξη Τύπου αύριο, για τις γερμανικές οφειλές, την ΕΛΣΤΑΤ, το ΔΝΤ, το χρέος και τη Siemens!

Νέο βίντεο με το οποίο προαναγγέλλει τις διαθέσεις της ενόψει της συνεντευξης Τύπου που θα δώσει αύριο, Τρίτη 6/9/2016, με αντικείμενο τις γερμανικές οφειλές και τις υποθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ, του ΔΝΤ, του Χρέους και της Siemens, κυκλοφόρησε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ετοιμάζει «κάτι μεγάλο».


Τί μπορεί να κάνει η χώρα με τις τέσσερις εκθέσεις που αναφέρονται στις ευθύνες του ΔΝΤ για το μνημόνιο & το χρέος;


Τί πρέπει να γίνει όσον αφορά στην υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων με τα πλαστά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ;


Οι γερμανικές αποζημιώσεις (278-340 δισ. €) είναι όσο το παράνομο χρέος που μας φόρτωσαν ή & παραπάνω


Εδώ και 16 χρόνια χρειάζεται μια υπογραφή για να πληρώσει η Γερμανία ή να κατασχεθεί η περιουσία της στην Ελλάδα


Τί μπορεί να γίνει αν η ελληνική κυβέρνηση καταγγείλει τον άκυρο συμβιβασμό με την Siemens;


Η Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 μ.μ. στo Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ακαδημίας 60, Αθήνα).

Αναμφίβολα εύκολα μπορεί κάποιος να διαφωνήσει σε πολλά μαζί της, ενώ αρκετά απο αυτά που λέει φαντάζουν ανέφικτα, αλλά πότε ήταν εύκολες οι νίκες;

Το λυπηρό είναι πως επανεμφανίζεται στο προσκήνιο η ίδια λογική του προ-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την υποσημείωση ότι τα πραγματα δεν έγιναν έτσι όπως επρεπε να γίνουν επειδή ο Τσιπρας ήταν ανίκανος και δολοπλόκος. Ακόμα κι αν κάποιος παραβλέψει την ιστορία της Ζωής μέχρι την απομάκρυνση της από το κόμμα, δεν μπορεί παρα να δει την ανυπαρξία σχεδίου. Ούτε καν για την έξοδο από την ευρωζώνη  δεν τοποθετείτε ξεκάθαρα.

Θα έλεγα ότι μια σωστή πτυχή του ζητήματος (γιατί, ασχέτως συσχετισμού δυνάμεων και δυνατοτήτων υλοποίησης, οι αποζημιώσεις, το παράνομο του χρέους κλπ ΠΡΕΠΕΙ να τονίζονται, τόσο στην πολιτική, όσο και στη νομική τους διάσταση) υπερτονίζεται απ' την Κωνσταντοπούλου ενώ οι άλλες πλευρές (πολιτικές, ταξικές κλπ) υποβαθμίζονται.

Χαρακτηριστική η εξής αντίφαση: απ' τη μια τονίζεται η κομβική σημασία της άρνησης πληρωμής του χρέους (και σωστά) κι απ' την άλλη υποβαθμίζονται οι συνέπειες που αυτή θα έχει και οι ενέργειες που απαιτούνται στα πλαίσιά της (Grexit, εθνικοποιήσεις κλπ.).

Έτσι, η όποια "άρνηση πληρωμής χρέους" και "επίσημη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων" κλπ, θα συνεπάγεται κινήσεις και ενέργειες κεφαλαιώδους σημασίας, για τις οποίες η Ζωή δεν λέει και πολλά.

Ελπίζουμε οτι στην αυριανή Συνέντευξη Τύπου θα μας λυθούν οι παραπανώ απορίες.

Eπιμέλεια: www.logiosermis.net
Εικόνες απο Jo Di

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top