Select Menu


Στην Κολομβία των Βαλκανίων που έχει γίνει έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων και τραπεζιτών αφου την κυβερνάνε λαμόγια και απατεώνες πολιτικοί, κάθε μέρα θα ανακαλύπτουμε και νέα μπουμπούκια επενδυταράδες που έρχονται μόνο και μόνο για να λεηλατήσουν το κουφάρι της χώρας μας.

Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επέβαλλε πρόστιμα-χαρτζιλίκια σε διάφορες εταιρείες κυρίως επενδυτικών κεφαλαίων γιατί προβήκανε σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών της εθνικής τράπεζας - δηλαδή πουλούσανε μετοχές δίχως να τις έχουν - παραβιάζοντας τις αποφάσεις περί απαγόρευσης αυτής της πράξης

Μία εκ των εταιρειών όπου της επεβλήθη πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ συν τα κουλουράκια για τον καφέ είναι η Kairos International Sicav.

Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου


Αναζητώντας την έδρα της εν λόγω εταιρείας και τους μετόχους ανακαλύψαμε πως έχει έδρα το Λουξεμβούργο και βασικό μέτοχο κάποιον Ίταλο με το όνομα Alberto Bianchi

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ των άρχων του Λουξεμβούργου:



Ποίος είναι ο εν λόγω κύριος;

Μα ποίος άλλος από έναν εκ των μελών του ΔΣ της ΕΝΕL Ιταλίας η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα στον ενεργειακό κλάδο, μέσω επενδύσεων σε ΑΠΕ και συντόμως και στην εκμετάλλευση των πετρελαίων!

Η ιστοσελίδα της ΕΝΕL Ιταλίας: www.enel.com


Και εδώ η Ελληνική τους ιστοσελίδα: www.enelgreenpower.com


Και το πλιάτσικο δεν έχει τέλος!

Ο "επενδυτής" που αγοράζει και πουλάει μετοχές των δικών του εταιριών!

Ενας ακόμη εκ των μεγαλοεπενδυτών που δραστηριοποιείται τα χρόνια των μνημονίων στην Ελλάδα είναι ο γνωστός ιδιοκτήτης του καναδικού επενδυτικού fund, Prem Watsa.

O εν λόγω κύριος είναι πλέον ένας εκ των βασικών μετόχων της Eurobank και ένας εκ των διεκδικητών διαχείρισης των κόκκινων δανείων μέσω της θυγατρικής Eurobank properties και προσφάτως με αλλαγή επωνυμίας σε Grivalia. 

Προ μηνός το επενδυτικό fund Firefax εξαγόρασε τη ασφαλιστική εταιρεία Eurolife που ήταν θυγατρική της Eurobank και προσφάτως έχει κάνει δυναμική παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο.

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη αξία είναι το γεγονός πως ο εν λόγω επενδυτής αγοράζει και πουλάει μετοχές των δικών του εταιριών προφανώς με σκοπό το κέρδος.

Η ασφαλιστική εταιρεία ιδιοκτησίας του, έχει προβεί τις τελευταίες μέρες σε επιθετικές τοποθετήσεις με εκατομμύρια ευρώ στην Grivalia και το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι που βρήκε τα ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να αγοράζει μετοχές; 

Μήπως τα κεφάλαια των ασφαλισμένων πελατών πηγαίνουν στα χρηματιστηριακά παιχνίδια του κυρίου Watsa; Υπάρχει σωστός έλεγχος εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος στην εν λόγω ασφαλιστική;

Δείτε και τα σχετικά δελτία τύπου:


Η εν λόγω ασφαλιστική παίρνει θέσεις και στον γνωστό επιχειρηματικό όμιλο του Μυτιληναίου μιας και ένας εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας είναι το καναδικό επενδυτικό fund Firefax!


Nα υποθέσουμε πως όλες αυτές οι τοποθετήσεις της ασφαλιστικής Eurolife ελέγχονται ως προς τα ταμειακά διαθέσιμα που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο ελέγχου της ΤτΕ ή θα βρεθούν κάποιοι με κέρδη εκατομμυρίων ευρώ και μια ακόμη πτωχευμένη ασφαλιστική εταιρεία;

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Tώρα μπορείτε να καταλάβετε τι είδους επενδύσεις έρχονται στην Κολομβία των Βαλκανίων, ποσό σοβαρά σκέφτονται αυτή την χωρά και πως κάνουν ότι γουστάρουν και πλιατσικολογούν εις βάρος της.

Πάνος Λελιάτσος, οικονομολόγος
Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top