Select Menu


Βασική λειτουργία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος όπως έχει οριστεί από τις κεντρικές τράπεζες μέσω του θεσμικού πλαισίου Βασιλεία ΙΙΙ είναι πως πρέπει οι εμπορικές τράπεζες να έχουν τα ελάχιστα αποθεματικά κεφάλαια επί του συνόλου του ενεργητικού τους σε ποσοστό 10,5% μέχρι το 2019.

Δείτε και τον σχετικό πίνακα:



Βλέποντας την λίστα των 10 μεγαλυτέρων εμπορικών τραπεζών ανά τον πλανήτη θα ανακαλύψουμε πως από αυτές οι 7 έχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας μικρότερο από αυτόν που ορίζει η Βασιλεία ΙΙΙ με την ακραία περίπτωση της HSBC.

Tην ώρα που στην Ελλάδα ανακεφαλαιοποιούμε τις Ελληνικές τράπεζες με πρόσχημα τον περιβόητο αυτό δείκτη το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα με σύνολο ενεργητικού όσο 20 Ελληνικά ΑΕΠ βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι το πότε οι κεντρικές τράπεζες θα τραβήξουν την πρίζα στο τραπεζικό σύστημα και να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία στο απόλυτο χάος.

Δείτε και τον σχετικό πίνακα των 10 μεγαλυτέρων εμπορικών τραπεζών ανά τον πλανήτη



Πάνος Λελιάτσος, οικονομολόγος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top