Select Menu


Όπως το διεπιστωσε η Μεγαλη Βρετανια ετσι πολύ συντομα θα το διαπιστωσουν και τα αλλα μελη της Ε.Ε., ότι το σιωνιστικο αυτό δημιουργημα που δεν εχει καμια σχεση με την Ευρωπη των Πατριδων, είναι ηδη κλινικα νεκρο.

Η Ε.Ε. είναι ηδη κλινικα νεκρη, διοτι καταρρεουν οικονομικα τοσο η κατωτερη οσο και η μεσεα ταξη των πολιτων της, χωρις αυτή να είναι σε θεση να αντιδραση σωτηρια. Αντιθετως, θα αναγκαστει να σηκωση το βαρος ολων των καταρρευσεων τυπωνοντας πληθωριστικο χρημα. Όπως το διεπιστωσε η Μεγαλη Βρετανια ετσι πολύ συντομα θα το διαπιστωσουν και τα αλλα μελη της Ε.Ε., ότι το σιωνιστικο αυτό δημιουργημα που δεν εχει καμια σχεση με την Ευρωπη των Πατριδων, είναι ηδη κλινικα νεκρο.

Μπορεί άραγε κάποιος να θυμηθεί έναν νόμο που να έθιξε τόσο τα Τραπεζικά Συμφέροντα ώστε να οδηγήσει Τραπεζικό Ίδρυμα σε λουκέτο;










Αντιθέτως για εμάς ισχύουν αυστηροί νόμοι, ποινές φυλάκισης και πρόστιμα. Οι Τράπεζες όμως λειτουργούν με ΜΗ δεσμευτικούς Κώδικες Δεοντολογίας που τηρούν κατά βούληση. 


Μπορούμε όμως να θυμηθούμε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν προκειμένου να ΣΩΘΟΥΝ οι Τράπεζες. 

Κι αυτό δεν έγινε τυχαία. Στις κορυφαίες θέσεις εξουσίας εναλλάσσονταν συνεχώς στελέχη Τραπεζών που παρίσταναν τους δικούς μας εκπροσώπους στη Βουλή. (εδώ περισσότερα)

Χρειαζόμαστε λοιπόν την ήδη κλινικά νεκρή Ε.Ε.;

Μετα τις οικονομικες κρισεις στην Ιρλανδια, Ισλανδια, Πορτογαλια, Ισπανια και Ελλαδα, η οικονομικη κριση βρισκεται στα προθυρα της Ιταλιας. Οι ιταλικες αρρωστες τραπεζες ομοιαζουν καταπληκτικα με το βαρεια αρρωστο, από το 2008, παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα που βρισκεται στην εντατικη και διατηρειται τεχνητα στην ζωη με το υπερπληθωριστικο χρημα που τυπωνουν οι κεντρικες τραπεζες FED και η ΕΚΤ.

Η εντατικη θεραπεια θα ακολουθησει εξ αναγκης την μεθοδο θεραπειας Bail-in‚ η Bail-out. Η πρωτη μεθοδος εφαρμοζεται με εν μερει απαλλοτριωση αυτων που κατεχουν τραπεζικες μετοχες, των καταθετων και των αποταμιευτων χρηματων των τραπεζων. Η μεθοδος αυτή εφαρμοσθηκε τον Δεκεμβριο του 2015 για την σωτηρια πολλων τραπεζων στην Τοσκανα της Ιταλιας και δημιουρησεν αναταραχες όχι μονο στον τοπικο πληθυσμο αλλα σε ολοκληρη την Ιταλια.

Ενώ οι υπερπλουσιοι επενδυτες με το δικτυο πληροφοριων που ελεγχουν, μεταφερουν εγκαιρα και εξασφαλιζουν την ρευστη περιουσια τους σε φορολογικους παραδεισους της City of London, οι εργατες, υπαλληλοι, μικροεπιχειρηματιες και συνταξιουχοι πληρωνου με την περιγραφησα μεθοδο απαλλοτριωσης τα σπασμενα. Εάν η Ιταλια διαλεξει την ιδια μεθοδο σωτηριας των τραπεζων της είναι βεβαιο, ότι ο ιταλικος λαος θα ξεσηκωθει και θα τραβηξει τα χρηματα του από τις τραπεζες. Το ιδιο θα συμβη και με την δευτερη μεθοδο Bail-out, δηλαδη σωτηρια των τραπεζων με τα χρηματα των φορολογουμενων.

Το διλημμα της ελιτ της Ε.Ε. είναι δυσκολο και πολυ επικινδυνο. 

Υποχωρωντας στις ιταλικες απαιτησεις, χανει την αξιοπιστια της και μεταφερει το προβλημα απλα μονο σε ολους τους ευρωπαιους φορολογουμενους. Αυτοι όμως είναι οι ψηφοφοροι των κυβερνησεων των κρατων μελων της Ε.Ε. και θα πιεσουν αυτές για να εγκαταλειψουν όπως η Μεγαλη Βρετανια την Ε.Ε. Το διλημμα της ελιτ της Ε.Ε. επιδεινωνεται και με την αναμειξη του ΔΝΤ στα ευρωπαικα δρωμενα. 

Γιατι η ελιτ της Ε.Ε. επιτρεπει το ΔΝΤ να αναμιγνυεται στα εσωτερικα της Ε.Ε.; Φαινεται ότι τα ευρωπαικα δρωμενα δεν είναι μονο ευρωπα’ι’κα αλλα είναι στενα συνδεδεμενα με το αρρωστο παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα. Στην καρκινογονο αρρωστια του συστηματος αυτου οφειλονται ολες οι οικονομικες κρισεις του παρελθοντος και αυτές που ειναι καθ’ οδον.

Περι τι ειδους αρρωστιας προκειται; Είναι αυτή αθεραπευτος; Όχι δεν ειναι αθεραπευτος, όμως δεν θεραπευεται αυτή με ασπιρινη. Η αρρωστια φερει το αγγλικο ονομα «credit default swap η CDS» και εγινε καρκινογονος από την στιγμη που επιτραπει σε ανθρωπους που δεν εχουν καμια σχεση με δανεια, να τα ασφαλιζουν.

Παλαιοτερα ενας δανειοληπτης, φυσικο προσωπο η κρατος για να παρει ένα δανειο οφειλε με περιουσιακα στοιχεια να αποδειξη ότι είναι σε θεση να ξεπληρωση το δανειο του. Για περιπτωσεις που αυτό δεν ηταν και τοσο βεβαιο, ο δανειοδοτης ασφαλιζε το δανειο του. Εως εδώ η αρρωστια «credit default swap η CDS» δεν ηταν καρκινογονος και θεραπευονταν σχετικα ευκολα. Αυτή εγινε καρκινογονος από την στιγμη που επιτραπει σε τριτους, που δεν εχουν καμια σχεση με τον δανειοδοτη, να κλεινουν δανειοασφαλειες.

Εάν δεν απαγορευθει το γεγονος αυτό, οι οικονομικες κρισεις θα συνεχιζονται και όπως τουλαχιστον φαινεται και καποια καθαρματα θελουν να συνεχιζονται. Οι γνωστοι κερδοσκοποι των ετσι ονομασθεντων αγορων παρακολουθουν από κοντα τις δανειοδοτησεις των τραπεζων σε επιχειρησεις και κρατη και όταν κανουν την διαγνωση αδυναμιας ξεπληρωμης αυτων, κλεινουν ασφαλειες και στοιχηματιζουν με μεγαλα ποσα, αναμενοντας να επιτευχθουν οι προσδοκιες τους.

Για την περιπτωση των ιταλικων τραπεζων σημερα προκειτα για ποσα που ξεπερνουν το ένα τρισεκατομμυριο (Billion) ευρω. 

Τα περιφημα Hedge funds δεν είναι τιποτε άλλο από «κερδοσκοπικα διαχειριστικα γραφεια των περιουσιων των εκατομμυριουχων και δισεκατομυριουχων». Επειδη συνηθως τα «credit default swap η CDS» κλεινονται στην Deutsche Bank, Credit Suisse, JPMorgan και Goldman Sachs, για τον λογο αυτο και το σημερινο προβλημα των ιταλικων τραπεζων ειναι διεθνες και στο επιπεδο αυτο ως γνωστο παιζει το ΔΝΤ, δηλαδη η κεντρικη τραπεζα των κεντρικων τραπεζων.

Σχετικα όμως με την Ε.Ε. το ΔΝΤ βρισκεται επισης σε διλημμα. 

Από την μια πλευρα ως οργανο των ΗΠΑ επιδειωκει την εξασθενιση του οικονομικου αντιπαλου αυτων, δηλαδη της Ε.Ε., από την άλλη πλευρα κρατα την Ε.Ε. μισοπεθαμενη για να πληρωνει τα χρεη της. Σχετικα με την Ιταλια το ΔΝΤ εκ των πραγματων πλεον θα εφαρμοσει τριπλη στρατηγικη:

1. Θα ενισχυσει την απαιτηση της ιταλικης κυβερνησης για την εφαρμογη της μεθοδου σωτηριας των τραπεζων της Bail-out, δηλαδη με επιβαρυνση ολων των ευρωπαιων πολιτων, πραγμα που θα αντιδρασουν τα κρατη μελη της Ε.Ε., ελπιζοντας ταυτοχρονα και στην αντιδραση αυτή που θα οδηγησει στην καταρρευση των ιταλικων τραπεζων.

2. Ακομη και εάν επιτευχθη με την μεθοδο Bail-in μια προσωρινη λυση του ιταλικου προβηματος, αυτή θα ελυνε μονο πολλοστημοριο των προβληματων της ευρωζωνης, διοτι τα ιδια τραπεζικα προβληματα εχουν οι πορτογαλικες, ισπανικες και ελληνικες τραπεζες. Εδώ αθροιζονται και τα δημοσια χρεη όχι μονο της Ελλαδος αλλα και της Ιταλιας, Ισπανιας, Πορτογαλιας, Βελγιου και Ιρλανδιας που βρισκονται λιγο χαμηλωτερα από αυτά της Ελλαδος.

3. Εδώ και μερικα χρονια απαιτει το ΔΝΤ από την Ε.Ε. με το περιφημο «Taxing Times» την απαλλοτριωση κατα 10 % και περισσοτερο των περιουσιακων στοιχειων των ευρωπαιων πολιτων για να επιτευχθει η κατασταση που ισχυε στα τελη του 2007. Κανενα λογο δεν κανει για τα πραγματικα αιτια ολων των τελευταιων οικονομικων κρισεων και την απαλλειψη αυτων.

Δεν τολμα να βαλει χερι στην διεθνη κερδοσκοπια, δηλαδη στο δικαιωμα σε τριτους που δεν εχουν καμια σχεση με δανεια να κλεινουν ασφαλιστρα δανειων και στην FED και ΕΚΤ για την διακοπη παραγωγης υπερπληθωριστικου χρηματος. Συνεπως και το ΔΝΤ είναι η αιτια των οικονομικων προβληματων.

Το βέβαιο είναι ότι η απληστία πληρώνεται και ειδικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όχι από τους θύτες αλλά από τα θύματα, δηλαδή εμάς, τους απλούς φορολογούμενους!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο τον Dr Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top