Select Menu


Πυρά κατά της ΕΕ εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως αθέτησαν τις υποσχέσεις τους προς την Ελλάδα για το προσφυγικό.

Τι απέγινε με τους ειδικούς, νομικούς και μεταφραστές που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας βοήθειας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης;», διερωτάται η Bild.

Επικαλούμενη στοιχεία της Κομισιόν, η εφημερίδα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής εστάλησαν στην Ελλάδα μόλις 66 από τους συνολικά 1.580 υπαλλήλους της Frontex που είχαν προβλεφθεί.


Επίσης, στην Ελλάδα βρίσκονται μόλις δύο από τους 60 ειδικούς σε θέματα επαναπροωθήσεων, 92 από τους 475 ειδικούς σε θέματα ασύλου καθώς και μόλις 61 από τους συνολικά 400 μεταφραστές που είχαν συμφωνηθεί. Από τους δε 30 νομικούς που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς, συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Ο συντάκτης γράφει ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι στιγμής ελάχιστοι πρόσφυγες. Από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στις 18 Μαρτίου, έγινε μετεγκατάσταση μόλις 849 προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ 468 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία​.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να παγώσει την συμφωνία με την ΕΕ, όπως έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top