Select Menu


Το ντοκιμαντέρ «Αθήνα Από Κάτω» που καταγράφει την Ελλάδα των νεόπτωχων, των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, ως συνέπεια της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στην χώρα μας, κέρδισε βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαρκελώνης, Βarcelona Planet Film Festival.

Στο έργο του ο Τάκης Μπαρδάκος, προβάλει την κοινωνική ανισότητα και την αδικία στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Στέκεται στις ουρές των συσσιτίων, μπαίνει μέσα σε σπίτια, που οι ένοικοι τους δεν έχουν ρεύμα, έχουν χάσει την δουλειά τους, την ζωή τους, τα πάντα…

Καταγράφει το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και την κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, που εχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη.

«Ο σκοπός της προσπάθειας μας, είναι να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ποικιλόμορφης κοινότητας ανθρώπων, που να νοιάζονται βαθιά για τα θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα ενωθούν μαζί μας και θα είναι η αρχή μιας πλατιάς ανθρωπιστικής κίνησης. Αυτό θέλουμε, γι αυτό αγωνιζόμαστε» σημειώνουν οι συντελεστές

Η ταινία του σκηνοθέτη Τάκη Μπαρδάκου για την φτώχεια κατόρθωσε να διακριθεί σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού. Είναι είναι ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς καμία χρηματοδότηση από επίσημους φορείς, ή τηλεοπτικά δίκτυα.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top