Select Menu


Πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανό υπό εξέλιξη πραξικόπημα στην Αρμενία, με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου του αρχηγείου της Αστυνομίας στο Ερεβάν.

Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσίας Ασφάλειας διαψεύδει πως βρίσκεται σε εξέλιξη πιθανό πραξικόπημα.


Όπως αναφέρουν τα τοπικά δίκτυα μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο αρχηγείο της αστυνομίας στο προάστιο Erebuni του Ερεβάν και κρατά υπό ομηρία το προσωπικό, ενώ ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας, ο οποίος έβαλε την Αρμενία στην ρωσική ευρασιατική ένωση και υπέγραψε την ενοποίηση των εναερίων χώρων Ρωσίας-Αρμενίας

Παράλληλα ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του φιλοδυτικού ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου του κόμματος «Νέα Αρμενία» Zhirayr Sefilyan, ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα για παράνομη κατοχή όπλων και για εξύφανση συνωμοσίας που περιελάμβανε την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων και τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων.

Ήδη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού έχουν εισέλθει στην πρωτεύουσα και αναμένεται έφοδος κατά των στασιαστών.

Σε επιφυλακή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που σταθμεύουν στην χώρα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένας από τους ενόπλους

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top