Select Menu


Σε μια εκπομπή, βαλτή για να τορπιλίσει το κλίμα ευφορίας, παντογνωσίας, καθεστωτικής ευωχίας και παντοκρατορίας, που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατηγείο, ακούω κατάπληκτη για το δικαίωμα του εκλέγειν πεντακοσίων χιλιάδων Ελλήνων που έφυγαν για το εξωτερικό από το 2010 και μετά. Είπε  η κυβέρνηση πως τάχα το θέμα τούτο δεν ήτανε ώριμο. Και πως δεν θα τους επιτρέψουνε να συμμετέχουν στις ελληνικές εκλογές με την ψήφο τους από τις χώρες όπου βρίσκονται, γιατί είναι μακριά από τα πράγματα.

Οι έλληνες του εξωτερικού, διωγμένοι από την μητέρα Ελλάδα, εξαιτίας της ανικανότητάς της να τους επιτρέψει να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους και την εργασιακή τους ικανότητα και δημιουργικότητα, είναι «μακριά από τα ελληνικά πράγματα», γιατί δεν κάνουνε πολιτικά θελήματα, ούτε αφισσοκολούνε για να διαδώσουνε τις ρεκλάμες του πολιτικού τελάλη της ημεδαπής. Δεν συμβάλλονται υπογείως, γιατί είναι άβολο από τόσο μακριά, κι ούτε θα σιωπήσουνε όταν πρέπει για να αβαντάρουνε το πολιτικό τους αφεντικό.

Οι Έλληνες αυτοί, περίπου μισό εκατομμύριο ψυχές, που φύγανε μέσα στα πέντε-δέκα τελευταία χρόνια, σπουδαγμένοι και με πολλούς τίτλους σπουδών ο καθένας, κι επιχειρηματίες κάθε λογής, λένε οι κρατούντες, πως είναι ακατάλληλοι για να συμμετέχουν στην επιλογή και την διαμόρφωση της πολιτικής που θα ασκείται στην Ελλάδα.

Το λένε, γιατί τάχα, δεν μπορούν οι Έλληνες αυτοί να ενημερωθούν για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα! Πως τάχα δεν γνωρίζουν τα πρόσωπα που διαγκωνίζονται για τους βουλευτικούς θώκους! Πως τάχα δεν γνωρίζουν τις πολιτικές που προτείνονται.

Μ' ετούτα, κι άλλα παρόμοια επιχειρήματα και λόγια του αέρα, είναι προφανές πως κάποιος προσπαθεί να κοροϊδέψει κάποιον. Κάποιος προσπαθεί να επωφεληθεί από μια συγκυρία. Γιατί σήμερα, αμέσως με την προβολή τους στο κοινό της Ελλάδας, είναι αυτομάτως γνωστές σ' όλον τον κόσμο, όλες οι διαγκωνιζόμενες στην πολιτική σκηνή πολιτικές προτάσεις. Για τον λόγο ότι σήμερα, που είναι η εποχή της πληροφορικής, η «κοινωνία» της πληροφορίας είναι όχι μόνο εύκολη και άμεση, αλλά και γενικευμένη.

Οι Έλληνες του εξωτερικού ξέρουνε πολύ καλά και ποιοί είναι και τί θέλουν. Οι Έλληνες πολιτικοί του εσωτερικού έχουνε το πρόβλημα, που έχουνε τόση πρεμούρα για να εξουσιάζουν όλα τα πράγματα, και να μας έχουνε μονίμως στο τέλμα, ώστε τρέμουν το μισό εκατομμύριο ψήφους, συνειδητών Ελλήνων. Ενώ δεν τρέμουνε τις ψήφους των ελληνοποιημένων αλλοδαπών, ούτε των 16άρηδων. Γιατί ξέρουν πως τέτοια τμήματα του εκλογικού σώματος, είναι οι ψήφοι της ευκαιρίας του ξεπουλητή!

Είναι άραγε ο καιρός να μιλήσουμε για το ποιός θα καρπώνεται και ποιός θα χάνει το μπόνους των εδρών, ή (είναι ο καιρός για) να νομοθετήσουμε ώστε να ψηφίζουν οι 16άρηδες και οι ξένοι, για να βγούμε από το αδιέξοδο όπου το κακό μας το μυαλό, μας οδήγησε;

Οι πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται την τίμια και αληθινή ψήφο των Ελλήνων, είναι οι έμποροι του θανάτου της ελληνικής κοινωνίας. Και της φερέλπιδος για την πατρίδα μας πολιτικής πρότασης. Είναι όλοι αυτοί, οι φωνασκούντες ίδιοι, που συνωστίζονται στους διαδρόμους της εξουσίας, για ένα στασίδι στο ναό του εκφυλισμού της δημοκρατίας.

Κύριοι πολιτικοί μας, όσοι αρνείστε ένα τέτοιο δικαίωμα στους Έλληνες, κι εύκολα το χαρίζετε σε παιδάρια και ξένους, για να το εμπορευτείτε προς όφελός σας, σας παρακαλούμε, Μη μας δείχνετε άλλο πόσο άδεια μυαλά έχετε και πόσο γεμάτες είναι οι τσέπες σας. Ξέρετε, μπορεί το άδειο μυαλό κατοχυρώνει την έλλειψη ευθύνης για καθέναν ευήθη που ασχημονεί, αλλά η γεμάτη τσέπη, κάνει το αντίθετο! Παρέχει τεκμήριο ικανού πορισμού, που δύναται να ελεγχθεί για την νομιμότητά του.

Μην μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί μπορεί η ετυμηγορία μας να είναι αμείλικτη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top